reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zizi - ja jakos w 18 tc. :-) A spalam bardzo zle, zwlaszcza ostatnie 3 miesiace... Strasznie dretwialy mi rece, wszystko mnie bolalo... Ehhh... No i wycieczki do WC po kilka/kilkanascie razy w nocy... Ale tak to juz jest. ;-) Pierwsze 6 miesiecy oczywiscie spalam bardzo dobrze, do 12 bywalo! :-) Piekne czasy! :-) Wysypiaj sie, kochana, poki mozesz! :happy:

Asionek
- wow, ale fajnie! Ja tez bym chciala JUZ byc w drugiej ciazy, ale ja to sobie poczekam... A na basen musimy pojsc koniecznie! :-) Mowisz, ze taka frajda? :-)

Mademoiselle - milego dnia i powodzenia! Trzymam kciuki!

Wiola - jak sie masz?

Carolineee - mam nadzieje, ze wszystko sie szybko ulozy... Mocno sciskam!

reklama
Zizi sen jest Wam teraz bardzo potrzebny!!!!! Śpij ile możesz! Ja byłam bardzo senna zwłaszcza na początku. A ruchy poczułam w obu ciążach dopiero około 24 tygodnia - taka byłam niewrażliwa :-p Jak już się tak konkretnie zacznie to będziesz miała pewność :-)

Asionku która dziewczyna??????????????? :szok: Nieźle nieźle! Będzie miała około 1,5 roku różnicy wiekowej - co wiem, że da się zrobić i dzieciaczki szybko się fajnie dogadują :-)

Made współczuję mocno! To pierwsza @ od porodu??? Ja wciąż czekam i wcale nie tęsknię :baffled:

Mary jeszcze nie doczytałam czy pisałaś jak nocka dziś?? Zaraz poszukam. U nas mocno dziwnie, bo panna się obudziła (nie wiem o której bo nie miałam siły sprawdzać) i nie spała przez jakieś dwie godziny :baffled: - co dziwne w ogóle nie chciała cyca! Ja błagałam WEŹ CYCA i śpij - a ona nie...wykręcała się - nie wiem co jej było. Zjadła dopiero jak już się szaro zaczęło robić i to było jedyne karmienie dziś w nocy - aż mleko mi samo leciało, bo taki się nadmiar zrobił. :errr::eek:

Lilus - ojej, faktycznie dziwne, ale moze ona Ci w ten sposob komunikuje, ze juz czas na odcycowanie? Hmmm, nie wiem... A jak sie w dzien zachowywala? Wszystko w porzadku? A u nas nocka super - zasnela co prawda pozniej niz zwykle, ok. 20.30, ale pospala do 7! :-) Bez placzu czy pobudek. W miedzyczasie jej smoczek wypadl, ale nawet sie nie obudzila. :-)

A ja przysnelam na kanapie, spalam ze 2 h, w miedzyczasie Mia sie przebiudzila, bo gdzies tam cos slyszalam, ale tak mocno spalam, ze az glowy podniesc nie moglam... No, ale zasnela sobie dalej, i dopiero obie wstalysmy! :-D Mia tak od 10.45 spala!!! :szok::szok:

No Mary Wy to macie spanie!!!!!!!!!!!!! Pozazdrościć! :-) U mnie już dziś norma, czyli cyc przed każdą drzemką - w nocy myślę, że albo ją brzuszek bolał albo ząbki.....A ja tak siedzę i marzę o spaniu...Ale dzień jeszcze długi.

No Mary Wy to macie spanie!!!!!!!!!!!!! Pozazdrościć! :-) U mnie już dziś norma, czyli cyc przed każdą drzemką - w nocy myślę, że albo ją brzuszek bolał albo ząbki.....A ja tak siedzę i marzę o spaniu...Ale dzień jeszcze długi.

Lilus - u nas ostatnio bardzo w kratke... Dlatego bardzo sie ciesze z takich nocy jak dzis! :happy: A jak uda mi sie w dzien zdrzemnac to juz w ogole jest super, bo ja z tych, co raczej nie umieja spac w dzien... Bardzo mozliwe z brzuszkiem... No, w kazdym razie mam nadzieje, ze juz dzis da mamie pospac! ;-)

Hej wszystkim:-)

Czy Wy też tak spałyście w ciąży?? Trudno mi się obudzić przed 10-tą, o 7-mej wstaję tylko, aby mężowi kanapki zrobić do pracy, no i kilka razy w nocy na siku.

Kiedy czułyście pierwsze ruchy dziecka?? U mnie 18 tydzień, a chyba tydzień temu coś poczułam i do teraz spokój:baffled:

Asionek, a z tą dziewczyną z październikówek, to będzie miała trochę trudniej na początku ale potem juz łatwiej. Mam znajomą której się tak też udała dwójka dzieci.

oj ze spaniem to ja mialam problemy w ciazy :/ a to siku , a to cos i wsumie beznadzieja byla :/ ale ty korzystaj i spij na zapas hehe
ruchy poczulam jakos wlasnie ok 18tc , a takie mocniejsze to pozniej :)

no napewno da rade ;) my kobiety zdolne jestesmy :)

Asionek
- wow, ale fajnie! Ja tez bym chciala JUZ byc w drugiej ciazy, ale ja to sobie poczekam... A na basen musimy pojsc koniecznie! :-) Mowisz, ze taka frajda? :-)

no ja jeszcze tez czekam :) wole malemu poswiecic ten czas teraz , bo widze , ze go potrzebuje :)
koniecznie wez aparat :)

Asionku która dziewczyna??????????????? :szok: Nieźle nieźle! Będzie miała około 1,5 roku różnicy wiekowej - co wiem, że da się zrobić i dzieciaczki szybko się fajnie dogadują :-) z

Kasiadz :)
moj tez kurcze nakreci mi laktacje , a za chwile nie wstaje wcale , a mnie zalewa :szok::cool2:

hej

co tam u was, widze dzis maly ruch byl, a zmi sie udalo nadrobic :)
u nas biegu cd.
filutek juz spi, ja robie kolacje dla L., maz w pracy

asionek : super ze N. poodba sie na basenie :) a chodzicie na bébés nageurs, czy tak po prostu sami ????? ja to sie boje choliwka .... a tu zdjecie dywaniku zamowionego :

1434950.jpg

OOO dywanik UFO! Może Kocurka tym dywanikiem wywołamy? Jos bardzo ładny dywanik :-):-)

Asionku a ta koleżanka pozytywnie do ciąży nastawiona? Jak się czuje?? Ja jak pomyślę, że teraz przy Martynce i Maciusiu miałabym przeżywać trudy ciąży to mi się zimno robi. Ale dałabym pewnie radę. Tylko co by ze mnie potem zostało :baffled: Strzępek nerwów i kilka siwych włosów...:angry:

Dzień do- bry! :cool2:

Żyjemy, żyjemy :-p tylko czasu totalnie brak... no od dwóch tygodni jestem codziennie na 14 w pracy :sorry: musimy dograć grafik, ale na razie jest jak w tej chwili, więc wieczorem padam, jak przychodzę, to tylko prysznic i do łóżka :sorry:

ale czytam na bieżąco, tylko w tej chwili :confused: :zawstydzona/y::szok: no nic nie pamiętam co czytałam wieczorem, ale moje drogie koleżanki, jak piję kawusię z ekspresu :cool2: to zawszę myślę o BB :tak:

aha i wystosowuję postulat o więcej zdjęć wszystkich naszych Robaczków :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: :happy2:

co jest z POK???

reklama
Cześć:)

Asionek moja siostra tak zaszła w ciąże:) A nawet gorzej bo młody miał 3 miesiące:) Rafik 19 marca skończył roczek a 1 kwietnia urodził się Piotruś:)) W zeszłym roku to było i do tego rafik byl żywiony pozajelitowo i różne rzeczy się działy... I jakoś tam dają radę...

Boogie jak miło cie widzieć i czytać:)))) Pisz czasem:) niekoniecznie musisz czytać:)

Made, Kocie ja poprosze jeszcze raz nawę tej cud butelki! I o rade jakie mleko kupic dla dziecia który będzie dopiro zaczynał pić.. Mam dość! Niespanie mi nie przeszkadza, wiercenie w łóżku przeżyję.. ale dziś zostałam dotkliwie pogryziona przez sen!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przez sen więc nie mogłam nic poza zabraniem cyca... Boli okropnie! Mam dość!!!!!!!!!! Od 25 czerwca mam tydzien urlopu i się biorę za odcycowanie! A prze chciałabym nauczyć butli trochę... POMOCY!!!!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry