reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zizi - ja jakos w 18 tc. :-) A spalam bardzo zle, zwlaszcza ostatnie 3 miesiace... Strasznie dretwialy mi rece, wszystko mnie bolalo... Ehhh... No i wycieczki do WC po kilka/kilkanascie razy w nocy... Ale tak to juz jest. ;-) Pierwsze 6 miesiecy oczywiscie spalam bardzo dobrze, do 12 bywalo! :-) Piekne czasy! :-) Wysypiaj sie, kochana, poki mozesz! :happy:

Asionek
- wow, ale fajnie! Ja tez bym chciala JUZ byc w drugiej ciazy, ale ja to sobie poczekam... A na basen musimy pojsc koniecznie! :-) Mowisz, ze taka frajda? :-)

Mademoiselle - milego dnia i powodzenia! Trzymam kciuki!

Wiola - jak sie masz?

Carolineee - mam nadzieje, ze wszystko sie szybko ulozy... Mocno sciskam!

reklama
Zizi sen jest Wam teraz bardzo potrzebny!!!!! Śpij ile możesz! Ja byłam bardzo senna zwłaszcza na początku. A ruchy poczułam w obu ciążach dopiero około 24 tygodnia - taka byłam niewrażliwa :-p Jak już się tak konkretnie zacznie to będziesz miała pewność :-)

Asionku która dziewczyna??????????????? :szok: Nieźle nieźle! Będzie miała około 1,5 roku różnicy wiekowej - co wiem, że da się zrobić i dzieciaczki szybko się fajnie dogadują :-)

Made współczuję mocno! To pierwsza @ od porodu??? Ja wciąż czekam i wcale nie tęsknię :baffled:

Mary jeszcze nie doczytałam czy pisałaś jak nocka dziś?? Zaraz poszukam. U nas mocno dziwnie, bo panna się obudziła (nie wiem o której bo nie miałam siły sprawdzać) i nie spała przez jakieś dwie godziny :baffled: - co dziwne w ogóle nie chciała cyca! Ja błagałam WEŹ CYCA i śpij - a ona nie...wykręcała się - nie wiem co jej było. Zjadła dopiero jak już się szaro zaczęło robić i to było jedyne karmienie dziś w nocy - aż mleko mi samo leciało, bo taki się nadmiar zrobił. :errr::eek:

Lilus - ojej, faktycznie dziwne, ale moze ona Ci w ten sposob komunikuje, ze juz czas na odcycowanie? Hmmm, nie wiem... A jak sie w dzien zachowywala? Wszystko w porzadku? A u nas nocka super - zasnela co prawda pozniej niz zwykle, ok. 20.30, ale pospala do 7! :-) Bez placzu czy pobudek. W miedzyczasie jej smoczek wypadl, ale nawet sie nie obudzila. :-)

A ja przysnelam na kanapie, spalam ze 2 h, w miedzyczasie Mia sie przebiudzila, bo gdzies tam cos slyszalam, ale tak mocno spalam, ze az glowy podniesc nie moglam... No, ale zasnela sobie dalej, i dopiero obie wstalysmy! :-D Mia tak od 10.45 spala!!! :szok::szok:

No Mary Wy to macie spanie!!!!!!!!!!!!! Pozazdrościć! :-) U mnie już dziś norma, czyli cyc przed każdą drzemką - w nocy myślę, że albo ją brzuszek bolał albo ząbki.....A ja tak siedzę i marzę o spaniu...Ale dzień jeszcze długi.

No Mary Wy to macie spanie!!!!!!!!!!!!! Pozazdrościć! :-) U mnie już dziś norma, czyli cyc przed każdą drzemką - w nocy myślę, że albo ją brzuszek bolał albo ząbki.....A ja tak siedzę i marzę o spaniu...Ale dzień jeszcze długi.

Lilus - u nas ostatnio bardzo w kratke... Dlatego bardzo sie ciesze z takich nocy jak dzis! :happy: A jak uda mi sie w dzien zdrzemnac to juz w ogole jest super, bo ja z tych, co raczej nie umieja spac w dzien... Bardzo mozliwe z brzuszkiem... No, w kazdym razie mam nadzieje, ze juz dzis da mamie pospac! ;-)

Hej wszystkim:-)

Czy Wy też tak spałyście w ciąży?? Trudno mi się obudzić przed 10-tą, o 7-mej wstaję tylko, aby mężowi kanapki zrobić do pracy, no i kilka razy w nocy na siku.

Kiedy czułyście pierwsze ruchy dziecka?? U mnie 18 tydzień, a chyba tydzień temu coś poczułam i do teraz spokój:baffled:

Asionek, a z tą dziewczyną z październikówek, to będzie miała trochę trudniej na początku ale potem juz łatwiej. Mam znajomą której się tak też udała dwójka dzieci.

oj ze spaniem to ja mialam problemy w ciazy :/ a to siku , a to cos i wsumie beznadzieja byla :/ ale ty korzystaj i spij na zapas hehe
ruchy poczulam jakos wlasnie ok 18tc , a takie mocniejsze to pozniej :)

no napewno da rade ;) my kobiety zdolne jestesmy :)

Asionek
- wow, ale fajnie! Ja tez bym chciala JUZ byc w drugiej ciazy, ale ja to sobie poczekam... A na basen musimy pojsc koniecznie! :-) Mowisz, ze taka frajda? :-)

no ja jeszcze tez czekam :) wole malemu poswiecic ten czas teraz , bo widze , ze go potrzebuje :)
koniecznie wez aparat :)

Asionku która dziewczyna??????????????? :szok: Nieźle nieźle! Będzie miała około 1,5 roku różnicy wiekowej - co wiem, że da się zrobić i dzieciaczki szybko się fajnie dogadują :-) z

Kasiadz :)
moj tez kurcze nakreci mi laktacje , a za chwile nie wstaje wcale , a mnie zalewa :szok::cool2:

hej

co tam u was, widze dzis maly ruch byl, a zmi sie udalo nadrobic :)
u nas biegu cd.
filutek juz spi, ja robie kolacje dla L., maz w pracy

asionek : super ze N. poodba sie na basenie :) a chodzicie na bébés nageurs, czy tak po prostu sami ????? ja to sie boje choliwka .... a tu zdjecie dywaniku zamowionego :

1434950.jpg

OOO dywanik UFO! Może Kocurka tym dywanikiem wywołamy? Jos bardzo ładny dywanik :-):-)

Asionku a ta koleżanka pozytywnie do ciąży nastawiona? Jak się czuje?? Ja jak pomyślę, że teraz przy Martynce i Maciusiu miałabym przeżywać trudy ciąży to mi się zimno robi. Ale dałabym pewnie radę. Tylko co by ze mnie potem zostało :baffled: Strzępek nerwów i kilka siwych włosów...:angry:

Dzień do- bry! :cool2:

Żyjemy, żyjemy :-p tylko czasu totalnie brak... no od dwóch tygodni jestem codziennie na 14 w pracy :sorry: musimy dograć grafik, ale na razie jest jak w tej chwili, więc wieczorem padam, jak przychodzę, to tylko prysznic i do łóżka :sorry:

ale czytam na bieżąco, tylko w tej chwili :confused: :zawstydzona/y::szok: no nic nie pamiętam co czytałam wieczorem, ale moje drogie koleżanki, jak piję kawusię z ekspresu :cool2: to zawszę myślę o BB :tak:

aha i wystosowuję postulat o więcej zdjęć wszystkich naszych Robaczków :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: :happy2:

co jest z POK???

reklama
Cześć:)

Asionek moja siostra tak zaszła w ciąże:) A nawet gorzej bo młody miał 3 miesiące:) Rafik 19 marca skończył roczek a 1 kwietnia urodził się Piotruś:)) W zeszłym roku to było i do tego rafik byl żywiony pozajelitowo i różne rzeczy się działy... I jakoś tam dają radę...

Boogie jak miło cie widzieć i czytać:)))) Pisz czasem:) niekoniecznie musisz czytać:)

Made, Kocie ja poprosze jeszcze raz nawę tej cud butelki! I o rade jakie mleko kupic dla dziecia który będzie dopiro zaczynał pić.. Mam dość! Niespanie mi nie przeszkadza, wiercenie w łóżku przeżyję.. ale dziś zostałam dotkliwie pogryziona przez sen!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przez sen więc nie mogłam nic poza zabraniem cyca... Boli okropnie! Mam dość!!!!!!!!!! Od 25 czerwca mam tydzien urlopu i się biorę za odcycowanie! A prze chciałabym nauczyć butli trochę... POMOCY!!!!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry