reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mary a co się dzieje? Ząbki??

Lilu - kochana, nie wiem! Dziecko mi sie popsulo!!! :-( Nie wiem, jak jej pomoc, co sie dzieje... Bardzo duzo mi placze, jest niespokojna. Tzn. marudzi w dzien, ale raczej nic jej nie dolega poza zabkami, bo jak do niej zagaduje i sie z nia bawie, to wszystko jest w porzadku. Gorzej jak jej znikne z oczu... :sad: A noce... Boze, strach mowic... :sad::oo: Dzis w nocy pobudki 5 razy, a od 6.30 juz obie bylysmy na nogach! SZOK! Nie wiem, co sie z nia dzieje. Juz kilka nocek bylo OK, dluzej spala, nie bylo placzu i tak czestych pobudek, a dzis znow jakis kosmos! :baffled::-( Ja juz na oczy nie widze... A Tobie widac synek meznieje! :happy:

Ostatnia edycja:
Ajas - czesc! O, widze, ze 5. rocznice slubu swietowaliscie! Gratulacje i wszystkiego dobrego!

Paulina
- jeju, to moze dzis dzien taki jakis dziwny po prostu...

Mademoiselle - duzo cierpliwosci zycze ws. akcji odpieluszkowania! Zobaczysz, na pewno zaraz zalapie! Trzymam kciuki! O, doczytalam o sukcesie!!! Super! Gratuluje! :-)

Kocur - slicznie Ci dziecko spi!

Wiolu - witaj! :-) Super, ze akumulatorki naladowane!

Monia - wszystko sie ulozy, kochana! Dzis chyba kazdy ma gorszy dzien... Oby kryzys szybciutko minal!

Jos - hejka! :-)

Ostatnia edycja:
Mary kochana jaka na moje to na pewno ząbki. Niestety to może być bardzo bolesne - a spróbowałaś dać czopka przeciwbólowego na noc jak już jest tak źle? Wiadomo czopków nie podaje się ciągle - ale ja jak miałam dwie takie na maksa zerwane nocki to na kolejną noc dawałam czopka. Ze dwie nocki - i potem znowu przerwa - jak było dobrze to już nie dawałam czopka. U Ciebie wszystko wskazuje na te ząbki - spróbuj czopka, na pewno małej nie zaszkodzisz - a będziesz miała pewność czy to TO. Bo jak lepiej będzie spała to znaczy, że pomogło.
Na pewno wszystko wróci do normy! Na pocieszenie Ci powiem, że ja codziennie od 5-6 nie śpię - i tak od ponad 3 lat :-) Śmieję się tylko dlatego, że wierzę, że to się w końcu zmieni!

Ajas
jak miło Cię widzieć!!!!! Mów co u Ciebie!!! I gratulacje z okazji rocznicy! Co robiliście miłego???

Paulinka a u Ciebie co za ruch, że tak ledwo ogarniasz?

U mnie taki ruch się zaczął, że mała zaczęła raczkować - na razie po parę kroczków - ale widzę, że to jej utrudnia zaśnięcie, bo zamiast leżeć siedzi :errr::eek: Co ją kładę to ona siad...

Ostatnia edycja:
Lil to jak twoja tak się rusza to pomyśl o mojej prawie 3 mies. starszej córci;) jest wszędzie!!!przetrzepuje szafki w kuchni, wspina się po schodach, wymusza prowadzanie, rzuca butelką z herbatką i chce tylko pić z bidonu brata;)) i je za 5-waży obecnie 10kg;))) i tylko mamamamamamamamama
a na dodatek dziś moja przyjaciółka poroniła-5/6tydz.

Mary kochana jaka na moje to na pewno ząbki. Niestety to może być bardzo bolesne - a spróbowałaś dać czopka przeciwbólowego na noc jak już jest tak źle? Wiadomo czopków nie podaje się ciągle - ale ja jak miałam dwie takie na maksa zerwane nocki to na kolejną noc dawałam czopka. Ze dwie nocki - i potem znowu przerwa - jak było dobrze to już nie dawałam czopka. U Ciebie wszystko wskazuje na te ząbki - spróbuj czopka, na pewno małej nie zaszkodzisz - a będziesz miała pewność czy to TO. Bo jak lepiej będzie spała to znaczy, że pomogło.
Na pewno wszystko wróci do normy! Na pocieszenie Ci powiem, że ja codziennie od 5-6 nie śpię - i tak od ponad 3 lat :-) Śmieję się tylko dlatego, że wierzę, że to się w końcu zmieni!

Lil - Ty sama jestes bardzo dzielna, a jeszcze potrafisz pocieszac innych... Dzieki, kochana! Jasne, bedzie lepiej! :-) Ale jakos tez mi sie tak kilka innych rzeczy zebralo do kupy i jest mega DOL dzis. No, ale minie. Z czopkiem sprobuje jutro, bo dzis juz zasnela. Nie probowalam. Widzisz, jakos mi ta opcja umknela... A u Was widze sie zaczelo! Teraz bedziesz miala corcie wszedzie! ;-)

OK, klade sie niedlugo chyba... Mam chec obejrzec mecz, ale nie wiem, czy dzis dosiedze do 21, a co mowic do konca meczu...

Dobrej nocy!

O rety Paulinko bardzo mi przykro z powodu Twojej przyjaciółki :-( Dla niej to musi być koszmar teraz.....a pierwsza dzidzia to?

A moja córcia to będzie niedługo jak Twoja latać...jeju znowu trzeba będzie szafki wiązać i mieszkanie pod dzidzię urządzać...

Moja to mówi tatatatatata - w kierunku mamamamama na razie ani widu ani słychu....

Ja nie wiem czy powoli nie będę uciekać, bo jak się z nią nie położę to chyba nic ze spania nie będzie....

Dobranoc Mary! Spróbuj z czopkiem jak będzie źle! Ja na pewno będę stosować jak będzie potrzeba!

reklama
Lil, Mary dziękuję, dziękuję...:happy2: Tak się akurat złożyło, że w dniu naszej rocznicy byliśmy na weselu u rodzinki...
Macie rację, że dzisiaj jest jakiś okropny dzień... Ja po powrocie z pracy musiałam się położyć, bo padałam ze zmęczenia... ale to chyba jeszcze poszpitalne osłabienie daje o sobie znać...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry