reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja chciałam w ciąży do szpitala... ale nie było:(
Miałam skurcze i krótką szyjkę i wogóle musiałam plackiem leżeć i się bałam bo byłam całymi dniami sama w domu. I jak na złość remontowali patologię ciąży i musiałam w domu być...
ale po waszych opisach to już nie wiem czy to takie złe było....

reklama
monia - to trochę nie tak, że jestem na NIE. Jeśli są wskazania, to nie ma dyskusji, ale wielokrotnie miałam wrażenie, że jestem wyłącznie przedmiotem jakiegoś chorego systemu....że jestem elementem kontraktu, a nie pacjentem....stąd takie decyzje :)

mary - wlasnie czytalam teraz o Breiviku na polskich niusowych stronach. Kurcze blaszka! ze taki bystry, inteligentny czlowiek musial ta sowja inteligencje na takie tory sprowadzic i tak ludzi skrzywdzic. bardzo jestem ciekawa jak to sie potoczy i co z nim zrobia. sprawa niby sie wydaje latwa i jednoznaczna a jednak procesy rozne niespodzianki potrafia przyniesc.

made - no wlasnie o to mi chodzi. pamietam jak moj m pojechal na rehabilitacje na 2 tygodnie. kazali mu przyjechac w sobote a na miejscu okazalo sie, ze w weekend nie ma tam lekarzy, ani zadnych zajec (za to klinika juz kase od ubezpieczyciela sciaga), zadnych mlodych ludzi, sami starcy z SM lub po wylewach, musialo byc upiornie... i on do mnie dzwoni, ze jest juz w samochodzie i wraca do dom, bo tam nie wytrzyma. brzmial jakby sie mial rozplakac zaraz, no takie nieszczescie mial w glosie, ze ja sie poryczalam jak odlozylam sluchawke. godzinami rozmawialismy i musialam go namawiac jak dziecko - jeszcze godzinke wytrzymaj i zobaczymy, wytrzymaj noc i pogadamy o tym znow rano... czlowiek nieszczesliwy nie zawsze jest w stanie racjonalnie myslec.
pisalam do rurki ale nic nie odpowiedziala na razie. kurcze no, zeby te polskie szpitale chociaz wygladaly inaczej, zeby jakos milej tam bylo... szlag by to.

a ja sie przepracowalam. nigdy sie nie naucze :) pochowalam w pokrowce wszystkie ubrania, z ktorych wyroslam, w tym bielizne, rajstopy... i sie z lekka pusto zrobilo. jak sie zrobi cieplej, to pochowam jeszcze wiecej. w kuchni poporzadkowalam i teraz wszedzie straszny rozgardiasz a ja chwilowo sily nie mam :)
i chyba cos dzwignelam raz nie tak jak trzeba ;/ no nic. teraz poleze. a! polowkowe 1 maja bede miala - moze wtedy dzidz nogi rozkraczy :)

W domku :)

Mała jest średniak idealny, wagowo, wzrostowo i główkowo :-D Szczepionkę zniosła dzielnie, płakała tylko przy ukłuciu;-)

LILU mogłam nadawać z kawiarni, bo wytaszczyłam swojego laptopa na stół :-p Jakoś z komórki mi niewygodnie..

Poczku nie chce krakać, ale z reguły dziewczynki nogi krzyżują :-p:-p W przypadku Martynki tak właśnie było - Maciuś to od razu nogi rozkraczył :-p

Made w pełni się z Tobą zgadzam co do szpitali. Już nie chce mi się tu opisywać za wiele - ale znam dwa przykłady ze swojego życia kiedy szpital głównie zaszkodził...

Mary ciekawe co może być gorszego od TEGO szczególnego przypadku...jeśli to nie będzie zakwalifikowane jako dożywocie to po prostu nie zrozumiem...jak można takiego człowieka na wolność wypuścić (nawet po 21 latach)???????????

OO i Kocurek wrócił po ciężkim dniu! Ile waży ile mierzy nasza panna?

Ostatnia edycja:
kocie brawa dla dzielnej Oli! Zuch dziewczynka!

lil - ja to niestety w takie przewidywania nie wierze i zgadywanie plci. co ma byc, to juz jest, cokolwiek bedzie bede kochac jak swoje ;-) z mordki mi na chlopca wyglada ;-) zobaczymy. ja sie nie zdziwie jesli jeszcze dlugo sie nie uda plci zobaczyc, wiec sie nie nastawiam. tak czy siak musze juz troche rzeczy w pl zamowic, bo m bedzie jechal po samochod, wiec trudno... pol rozowego, pol niebieskiego bedzie ;) troche traktorow i troche yyy nie wiem czegos dziewczecego (tylko nie hello kitty) :-D:-D:-D:-D:-D

wiesci od rurki
na obchodzie wieczorem spyta ile wod powinno byc, poprosi, zeby znow sprawdzili ile ma i jak bedzie dobrze, to pojdzie do domu.

Liluś - prawo norweskie jest kompletnie nieprzystosowane do takich spraw i, co tu dużo mówić, zbyt łagodne. Samo to, ze najwyższy wymiar kary w tym kraju to 21 lat, mówi samo za siebie... W tym kraju nigdy nic takiego nie miało wcześniej miejsca i nikt nie sądził, że będzie miało, toteż nikt nigdy nie robił zmian w prawie na wypadek takich akcji... :eek: A właśnie wykopali ze składu jednego z sędziów za to, że 23 lipca wypowiedział się gdzieś w necie, że jedyną możliwą i sprawiedliwą karą dla Breivika jest kara śmierci...

Pok - no właśnie... Nigdy nie wiesz, co w człowieku siedzi... Ale akurat ten typek już wiele lat temu dawał o sobie znać m.in. na nacjonalistycznych forach. Sama jestem ciekawa, na co go skarzą...

OK, pomalowałam pół chaty i padam na twarz!!! Chyba do końca dnia będę siedziała w wannie z gorącą wodą!!! :eek::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

echhhh ja mam tylko nadzieję,że Rureczka sobie tym wyjściem do domu tylko nie zaszkodzi...

rurka podala mi swoje wyniki AFI, posprawdzalam normy w kilku zrodlach i wedlug wszelkich norm ma w normie! przeplywy w naczyniach pepowinowych ma super, to ja nie wiem po co ja trzymaja.... rurka ma afi 10, a malowodzie jest ponizej 5-6.
kurka wodna. ale po co by ja mieli tak bez sensu trzymac w szpitalu? moze nfz im zwraca 100% za pobyt powyzej ilus dni?

mary - no pamietam. az dziw bierze, ze tacy ludzie nie sa pod stala kontrola sluzb bezpieczenstwa.

reklama
Poczku to nawet nie kwestia przewidywań - ale z wieloma osobami rozmawiałam i zawsze jest mowa, że u chłopca łatwiej ZOBACZYĆ, co ma między nogami - bo w sumie rzecz jest oczywista :-) Zwłaszcza dla doświadczonego lekarza. Natomiast u dziewczynek to już trudniej coś dojrzeć jak nóżki nie są ewidentnie rozłożone :-) I odkąd ja jestem na forum sprawdza się, że dziewczynki były dopiero w późniejszych tygodniach stwierdzane. Dlatego tak Ci napisałam :tak: No i sama jestem ciekawa KTO TAM u Ciebie mieszka :-)

Mary najgorszych rzeczy na świecie nikt nie jest w stanie przewidzieć - a jednak one się dzieją :-( Tylko pytanie czy akurat TEGO człowieka odstraszyłaby kara śmierci lub dożywocie? Pewnie nie. Jedynie ludzie mogą się czuć bardziej bezpieczni, że ten człowiek już nigdy nie będzie między nimi...ale czy nie będzie innych takich?

Paulinko
jak tam u Ciebie?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry