E
EEnil
Gość
Pierogi z kruchego ciasta...
Podgotowuję pierś w bulionie z kurczaka, cebulkę z czosnkiem lub cebulę czosnkową podsmażam na oliwię, dodaję szklankę bulionu, kuraka w kostce i czekam aż wyparuje wywar.
Można dodać oliwki itd wg upodobania.
Z gotowego ciasta kruchego wycinam krążki, nakładam farsz i zaklejam jak pierożka, wrzucam na posmarowaną blachę i smaruję rozbełtanym jajkiem, 20-25min w piekarniku, 250stopni i pychota)))
Podgotowuję pierś w bulionie z kurczaka, cebulkę z czosnkiem lub cebulę czosnkową podsmażam na oliwię, dodaję szklankę bulionu, kuraka w kostce i czekam aż wyparuje wywar.
Można dodać oliwki itd wg upodobania.
Z gotowego ciasta kruchego wycinam krążki, nakładam farsz i zaklejam jak pierożka, wrzucam na posmarowaną blachę i smaruję rozbełtanym jajkiem, 20-25min w piekarniku, 250stopni i pychota)))