reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Roczek

dużo gumy:-D Super!:-)

Zrobiłam Miesiowi urodzinowe " ciasto"., wrzucałam tu kiedyś przepis na stefankę- ciastka z herbatników i kaszki mannej, teraz przerobiłam to na dziecięcy deser czyli masa: kaszka orkiszowa eko ( 6 zł kg;) ), trochę masełka, woda- u mnie 180 ml i 6 miarek mm, no i na spód i górę herbatniki- niestety z cukrem... nie znalazłam bez, ale kupiłam takie bez tłuszczów utwardzonych, no i masa bez cukru, także całość wypada ok:tak: Tych herbatników i tak mało tam jest- tworzą spód i górę. Ale będę szukać herbatników bez cukru jeszcze. Pokroiłam mu to w kostki i się zajada, jutro dla dzieci na przyjęciu też takie ciacha serwujemy:-) Myślę, że można owoce wrzucać ( maliny np.), albo trochę prawdziwego kakao, czy soku dolać do masy...

reklama
A przepis na stefankę jest tu https://www.babyboom.pl/forum/dziec...zepisy-kulinarne-czerwcowek-45278/index6.html
Wystarczy go zmodyfikować ( bez cukru a za to na mm ) i mamy coś pycha dla dzieciaczków. Nawet na holle można to robić:-) czy jakiejkolwiek innej kaszce. W końcu mój bąbel je chętnie kaszę:tak::-D

I ja robiłam tak ,że do garnak 180 ml h2o do tego 3 miarki mm, nieco masełka i potem kasza ( na oko, żeby dość gęste było, ale też nie na maxa ścięte) i dopiero do gotowej jeszcze kolejne 3 miarki, bo nie chciałam wszystkich dobrych składników mleczka gotować:-)

ur4.jpgur.jpgur2.jpgur3.jpg
laugh.gif

nie wiem czemu po wrzuceniu zdj. takie rozmazane:szok:

Jeszcze na szybko kilka moich dekoracji
P1140572.jpgP1140573.jpgP1140576.jpgP1140625.jpgP1140633.jpgP1140570.jpgP1140571.jpg

reszta w swoim czasie:) np świeczka w kropeczki:-D w ogóle kropeczkowo się zrobiło, bo dekoracje gromadziłam już od jakiegoś czasu. baner zrobiłam sama i już mam zamówienia na dwa dla koleżanek:-D czapeczki ze smyka ( Czekają na jutrzejszą imprezkę- na Olka i Kalinkę oraz może Julkę), literki m i cyferki 1 też wykleiłam, reszta ozdób kupna, ale jak znajdę chwilę- może jeszcze wieczorkiem coś wyczaruję. a najładniejsze balony- pomarańcz, brąz, zieleń w kropki zostawiam na imprezkę w górkach:-)

aestima sto lat dla miesia, oby mial slodkie zycie:) musialam wpasc i zlozyc mu zyczenia bo pamietam co to sie dzialo na forum jak on sie rodzil....caluski, usciski i buziaczki od cioci marty:)

Aestima całusy dla Miesia raz jeszcze :*:*:*

Śliczne dekoracje! Ja też zamówiłam już balony w kropeczki :-D tylko inne kolorki ;-)

Przede wszystkim najlepszości dla Miesia :-D jeśli mój nocny sms nie przeszedł. Aestima - banner pierwsza klasa :tak: Ja też coś będę dziergać ale to będzie porażka w porównaniu z Twoim :zawstydzona/y: Ja niestety nie znalazłam kropkowanych balonów, będą takie z "1".
Brimarex - ja jako osoba praktyczna w piątek wynalazłam ich mapę Polski :tak: Sporo fajnych rzeczy i wiem już że to co przywiozłam Młodej z Majorki to marakasy. :eek:
Mgordon - trafiłaś w sedno moich obaw związanych z rowerkiem.

reklama
Drogie Mamusie :)
Moje blizniaczki niedlugo bedamialy pierwsze urodziny :) staramy sie wygrac dla nich urodzinowy prezent - sesje zdjeciowa, aktualnie mamy 2 miejsce i niespelna 900 głosów lubie to na FB.
Bardzxo bardzo prosze o głosiki na moje coreczki oraz udstepnienie zdjecia z prosba o kliki o ile to mozliwe. bede bardzo wdzieczna. Konkurst trwa do 24.06 ( przyszly czwartek).
z gory dziekuje xxx

tutaj link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid= 349254788462702&set=a.34851775186973 9.90862.118073238247526&type=1&t heater

Do góry