reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Roczek

Znów odpisuję na raty:-D Kati, ale drogie prezenty:szok: U nas się takich nie robi, tzn. ja sobie nie wyobrażam, bo nie wiem co potem- komunia itp. by było... Jeszcze moi rodzice, to wiadomo, zawsze się szarpną na coś więcej niż było umówione, ale dalsi, to raczej skromnie= np chrzestnej powiedziałam, ze klocki drewniane- takie za ok. 40 zł:tak:

reklama
Aestima bede polowac na te instrumenty:)
U nas kiedys tez robilo sie drogie prezenty, ale te czasy dawno minely :-D Teraz tak jak wy, do 50zl. Z reguly rodzice (mam na mysli dziadkow:) i chrzestny kupuje cos wiekszego, ale tez tylko jesli moze sobie na to pozwolic.

Aestima, Traschka ale źle mnie zrozumiałyście wszystkiego mu nie kupimy:-)
jak pozbieramy kase od wszystkich to mu potem cos kupimy tylko nie wiemy co, bo tyle rzeczy mi sie podoba (te co wymieniłam i jeszcze inne) i nie wiem co kupić
A u nas niestety są droższe prezenty takie jak na chrzciny podobne. My swoim chrześniaczkom kupowaliśmy za ok 300 zł, dziadkowie też tak dają. A mój dziadek czyli pradziadek Mateusza (mieszka w Rzeszowie) to posłał na chrzciny 1000 zł !!!! (kupiliśmy mu fotelik i leżaczek) więc teraz podejżewam że coś moze posłać i za to chcemy kupić coś konkretnego.

Kati, ale duplo czy nosidełko turyst., też są przecież drogie- bynajmniej dla mnie. My znajomych nawet nie zpraszamy na roczek, ale jeśli nawet to są to prezenty za ok 40 zł- książka czy jakaś bluzka i tyle. No na ur. i chrzciny też dostaliśmy okrągłe sumki od dziadków i rodziców- ale to nie tyle o prezent chodziło co chyba ich chęć pomocy nam. Teraz mama jubileuszówkę dostała i tez300 zł na basen dała nam. Ale prezenty, zwłaszcza od dalszej rodziny ( ciocie itp. ) są skromne raczej.

Aestima my zapraszamy dziadków, 2 braci mojego M z czego jednego żona to chrzestna, mój brat - chrzestny i przyjaciół którym chrzciliśmy dzieci (M. pierwszą córkę a ja drugą córkę) wiecej nikogo. A ci przyjaciele dziwnie jak dla mnie twierdzą ze muszą dać większy prezent bo my dawaliśmy im jako chrzesniaczką duże prezenty- dodam, ze on pracujac sam zarabia raz tyle co my z M wspólnie.

kati jak chcą niech dają, co Ty się martwisz:-D U Was na Śląsku roczek to jak chrzciny, my robimy jedną imprezę u rodziców A, ale taką normalną, mazowiecką, że się tak wyrażę;-)

Mrsmoon - dziś neurolog powiedział, że Młoda nie powinna za bardzo siedzieć po turecku, bo się Jej kręgosłup krzywi :-(- co zresztą da się wyczuć - i tunel w ramach zapewniania innych aktywności i żeby jak najwięcej raczkowała. Nawet lepiej jak wstaje niż siedzi. W Ikea mają ale podobno od 18 miesiąca, b. fajny składany, też namiocik w kształcie cyrku, nie wiem czy czasem do listy prezentów nie dołączyć :-p, kosztują po 50 zł więc będzie coś tańszego.
No i podoba mi się Twoje określenie "impreza mazowiecka" :rofl2:

reklama
u nas też na zasadzie, chrzestni i dziadkowie coś większego, a reszta (ciocie itp.) mniejsze...

kati dzięki za linka do domku, super jest :) mamy trochę szalówki z domu w nadmiarze, więc może chłopaki coś zbiją w ten deseń :)

Do góry