reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Marzycielka zgadzam sie z Tobą, noszenie malutkiego dziecka w nosidełku niesie ze sobą spore ryzyko uszkodzenia bioderek i kręgosłupa. Wlasnie dlatego zdecydowałam sie na chustę. Jeśli nie będę w stanie dobrze wiązać to poproszę o pomoc doradcę chustowego :)

Bo wiesz to , że producent pisze od urodzenia do iluś tam kilo to jest guzik warte. Nosidła nie są przystosowane do noszenia noworodka a chusta tak. Ja zamierzam kupić chustę i umówić się z doradcą chustowym , który ma przyjechać do mnie do domu i mnie wszystkiego nauczyć ;-)

reklama
Bo wiesz to , że producent pisze od urodzenia do iluś tam kilo to jest guzik warte. Nosidła nie są przystosowane do noszenia noworodka a chusta tak. Ja zamierzam kupić chustę i umówić się z doradcą chustowym , który ma przyjechać do mnie do domu i mnie wszystkiego nauczyć ;-)

Marzycielka zgadzam sie z Tobą w 100%. Tez mam kontakt do doradcy chustowego,który dojeżdża do domu i w razie problemów,przyjedzie i mi powie jak mam wiązać zeby było bezpiecznie :)

Moniasia ja miałam, używałam. Dopiero teraz zabralismy Antkowi. Byliśmy zadowoleni...
Pierwszy raz użyłam jak miał chyba 2 mies.

Dziewczyny podzielcie się informacją o Waszym najlepszym zakupie i o kompletnej klapie, bez czego nie możecie żyć a co spokojnie mogło pozostać na półce sklepowej, oczywiście wszystko dla Maluszków:-)

Hej u mnie najlepszym zakupem był leżaczek samobujący się i chusta :) leżaczek był wybawieniem dla mnie i ukojeniem, uspokojeniem dla małej :) na początku w nim spała, bujanie plus melodyjki ją usypiały. Teraz bawi się w nim ale jeszcze trochę i z niego wyrośnie. Chusta mi bardzo pomogła by kolkach. Dzięki temu malutka była spokojna. Mój brzuszek masował jej brzuszek :) mała od razu w niej zasypiała. Teraz chodzimy w niej czasami na spacery, malutka happy bo wszystko widzi :)

U mnie sprawdziła się kołyska, leżaczek i kołderka minki zastępująca matę edukacyjną, elektroniczna niania zbędny zakup to smoczki, bo mała nie używa ale to akurat zależy od dziecka.

reklama
Oo i u mnie od jakiś 2 tygodni czyli od 2,5 miesiąca małej mata edukacyjna oficer price potrafi na niej leżeć z 40 minut i się bawić :) a zbędne jak u inzyagaty smoczek

Do góry