reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

No musimy wspierac polska gospodarkę, a nie jakichś chińczyków :)
chociaz w naszym kraju ciezko jest o rodzime ciuchy, produkty...
Ale tyle zlego sie słyszy o tych chinskich tanich rzeczach, ze przynajmniej takie maleńkie dzieciatko chcialabym przed tym uchronic.

reklama
Pytanie do doświadczonych Mam :) Kupiłam już łóżeczko, materacyk i obowiązkowo poduszkę klin (+ ochraniacz, prześcieradełko i nakładkę na materacyk). No i jestem w kropce, bo nie wiem, co teraz. Rozumiem, że skoro jest poduszka klin, to nie trzeba już żadnej innej. Nie ubiera się jej pewnie też już w żadną dodatkową poszewkę, bo ma własną, którą można ściągnąć i wyprać. No ale co do tego? - kołderka czy śpiworek? Jakie rozmiary? Jeśli możecie, wklejcie jakiegoś linka z allegro, żeby zobaczyć jak taki śpiworek wygląda, bo przyznam, że to dla mnie dość zagadkowy temat. Mój bratanek spał czasem w rożku, ale to nie jest chyba najlepszy pomysł...

Mła- wklejam ci śpiworek do spania jaki ja kupiłam, body to był gratis, ja mam jeszcze pościel typu poduszeczka i kołderka wymiary kołderki 120/90 i nadaje sie do łożeczka 120/60

Załączniki

• 1785731922.jpg
    1785731922.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 33
Dzięki wielkie Aga. A co bardziej polecacie - śpiworek czy kołderkę???

a wiec:):)Wiyaj:)
ja mialam kupiona od razu poduszke i kolderke kupilam w jysku,poduszka 50 na 60
a kolderka 135 na 90 dokladnie nie pamietam juz;/
ale napewno kupie taka sama bo mam po pierwsze:
pelno poszewek w tym rozmiarze,kupilam material i szyla mi tesciowa!!flanelowa taka milutka!poolecam...
mialam spiworek ale jak mialam go w nocy z niego rozbierac to wolalam kolderke odkryc raz dwa....
co do poduszki to w ogole nie stosowalam dopiero jak skonczyl rok!!!
a co do klinu ta ja nie uzywalam bo mialam podkladki specjalne zrobione pod nozki i lozeczko bylo wyzej uniesione:)
ale najlepiej jakies flanelki albo tetre podkladac pod glowke zebys tak czesto nie musiala zmieniac,bo przewaznie maluszkom troszeczke sie ulewa i zostaja pozniej takie plamki....albo kupic flanelki i uczyc takie pokrowce:)

Dziewczyny a co do wózeczka zima? Kołderka i podusia? Czy kocyk wystarczy? Jak tak to grubszy jakis? Doradzcie niedoswiadczonej mamuśce:-)

Ostatnia edycja:
Pytanie do doświadczonych Mam :) Kupiłam już łóżeczko, materacyk i obowiązkowo poduszkę klin (+ ochraniacz, prześcieradełko i nakładkę na materacyk). No i jestem w kropce, bo nie wiem, co teraz. Rozumiem, że skoro jest poduszka klin, to nie trzeba już żadnej innej. Nie ubiera się jej pewnie też już w żadną dodatkową poszewkę, bo ma własną, którą można ściągnąć i wyprać. No ale co do tego? - kołderka czy śpiworek? Jakie rozmiary? Jeśli możecie, wklejcie jakiegoś linka z allegro, żeby zobaczyć jak taki śpiworek wygląda, bo przyznam, że to dla mnie dość zagadkowy temat. Mój bratanek spał czasem w rożku, ale to nie jest chyba najlepszy pomysł...
Moja Marysia (urodziła się pod koniec listopada) spała w rożku, który przykrywałam dodatkowo kocykiem..między rożek a główkę kładłam pieluszkę, żeby nie trzeba było non stop prać rożka (ulewanie, itp.). Miałam też dla niej śpiworek do spania, ale był dla mnie niewygodny - za dużo rozpinania i zapinania..
Dzięki wielkie Aga. A co bardziej polecacie - śpiworek czy kołderkę???
Lepsza jest kołderka;-)
Dziewczyny a co do wózeczka zima? Kołderka i podusia? Czy kocyk wystarczy? Jak tak to grubszy jakis? Doradzcie niedoswiadczonej mamuśce:-)
Ja mam do wózka śpiworek z kożuszkiem (odziedziczony po moim bratanku), sprawdził się przy Marysi, więc i teraz pewnie też się sprawdzi..

ja Patryka rodzilam w lutym bylo -19 i byl w kombinezonie oraz w wozku mialam spiwor,czasami kocyk jeszcze.ale nie daje sie poduszeczki,malenstwo najlepiej jak lezy na plasko..

Nowe ciuszki dla naszej niuni:-)

foto 045.jpgfoto 048.jpgfoto 049.jpgfoto 046.jpg

foto 050.jpgfoto 052.jpgfoto 051.jpgfoto 053.jpg
Spódniczka, czerwona koszulka i niebieska czapeczka, troszeczkę większe rozmiary, ale będą wykorzystane może na wiosnę albo w lecie:-)

Zakupy uważam za udane;-)

reklama
Do góry