reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Gratuluję udanych zdobyczy :)

Ja mam pytanie, jaką kupujecie szczotkę do włosów dla dzidzi, wiadomo miękką, ale czy ze sztucznego włosia, czy naturalnego?
A jakie nożyczki, żeby były dobre i trwałe?
A czy rozglądałyście się już za wanienką, czy kupić taką profilowaną, a może zwykłą i do tego taką plastikową wkładkę???
Już sama nie wiem....

Szczotka do włosów to już Twój wybór-ale dla maluszków zazwyczaj wszystkie te szczotki są milutkie
Nozyczki z zaokrąglonymi czubkami i obcinarki na później-niby kupiłam "trwałe" w aptece ale tak naprawdę trzeba je będzie wymieniać częściej...
A wanienka najlepsza jest ta najzwyklejsza do tego gąbeczka:tak::-)
Oczywiście co kupisz zalezy od Ciebie,ale najlepsze rozwiązania sa proste:-)

reklama
A właśnie co do gąbki do kąpieli, to słyszałam, że to siedlisko bakterii... ostatnio nawet czytałam w gazecie opis pierwszej wizyty położnej i pokazywała takiej parze jak kąpać dzidziusia. I oni jej pokazują co mają (wanienka, stojak i ta gąbka) i ich dosłownie skrzyczała, żeby wyrzucili tą gąbkę, bo tylko chowa w sobie bakterie. No i teraz nie wiem, może to prawda, bo ja też nad nią myślałam, a teraz myślę, że zwykła tetra pod pupcię może wystarczy...

zgadzam się z dagne,że gąbka to siedlisko grzybów i bakterii.

żabcia tego siedziska do wanny używałam i bardzo się sprawdzało,ale nie wiem czy zmieści Ci się do wanienki,ja używałam w dużej wannie.
Przy poprzednich dzieciach miałam wanienkę na takim stojaku właśnie wyprofilowaną i nie bardzo,to znaczy na początku się sprawdzało,ale później tak jak mówisz,gniotło ich w jajca he he :-D

Aaa i dziś przyszły te ciuszki,
Complete Newborn Large Bundle 40 Items For Sale in Tallaght, Dublin: Buy and Sell Used Baby & Nursery, Second Hand Clothing, Blankets & Covers on Adverts.ie
kobitka dorzuciła sporo gratisów,tak więc jestem mega zadowolona...choc takie maciupkie te ciuszki...na 3,4kg...:confused:

I mąż mi przywiózł niespodziankę.
Rozkładany fotel do karmienia z podnóżkiem.przepiękny :-):-)
385_18.jpg

no to ja też sie pochwale swoimi zakupami *DISNEY NOWY 3cz.set ***WYPRZEDAŻ***80CM* (1743187642) - Aukcje internetowe Allegro dresik ten z tygryskiem, kupiłam na 6-9 m-cy, będzie akurat na wiosne:-) DISNEY***BODY Z DŁ. RĘK.***3 SZT***6-9 M***74 (1758044288) - Aukcje internetowe Allegro bodziaki na 0-3 tylko że ja kupiłam je w tesko za 20 zł/3szt bo przecena 50% była, ^^^ F&F ^^^ 3 szt BODY DŁ.REKAW ^^^ 92 (1750056242) - Aukcje internetowe Allegro te też kupiłam w tesco na 3-6 za 14,50/3szt. Wygodnie jest robić zakupy przez allegro ale jak widać warto odwiedzić też zwykłe sklepy:-) teraz czekam na paczke od siostry z ciuszkami to będe wiedziała co jeszcze dokupić:-)

a co do wanienki to ja mam najzwyklejszą od drugiej siostry, u nas zawsze dzieci były kompane na pieluszkach tetrowych, i to sie najbardziej sprawdzało. Oczywiście siostra miała tą gąbkę do kąpieli ale szybko wyrzuciła bo nie dość że bakterie to jeszcze dużo wody wciągała:dry:
a jeśli chodzi o nożyczki to zamierzam kupić cążki, z doświadczenia sióstr i wielu znajomych wiem że te nożyczki z kulkami sie niezbyt sprawdzały. Termometru do kąpieli też nie kupuje bo mam najlepszy w domu-babcia:-D Przy pierwszych kąpielach pomoże a później to już sie naucze jaka ma być temp wody:-) Pewnie jakbym nie miała przy sobie mamy to bym kupiła.

Weronika faktycznie ceny na allegro a w Tesco nieporównywalne,aż dziwne :-D
No i bardzo dobrze,że znalazłaś tańsze.:tak::tak:

Żabcia ja dostałam coś takiego od koleżanki.
Bath For Sale in Tallaght, Dublin: Buy and Sell Used Baby & Nursery, Second Hand Changing / Bath time on Adverts.ie
I tak się zastanawiam czy mi się to sprawdzi...no zobaczymy :tak:

A tą wanienkę wcześniej wyprofilowaną miałam coś takiego:
http://www.adverts.ie/changing-bath-time/mamas-papas-changing-table/762660
Pod przewijakiem była ta wanienka,tylko niewygodnę trochę bo dzieciątko bokiem leżało na przewijaku i były trudności ze zmienieniem pieluszki,tak jakoś nieporęcznie...

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, widzę, ze zaczęłyście szalec z zakupami :) SUPER RZECZY !

ja też dziś dokupiłam 2 piżamki, ale bedą one bardziej pelnić funkcje dresików "po domu" bo do spania to jednak pajacyki najwygodniejsze, cos takiego:
Zobacz załącznik 379514

a ja też jestem zwolenniczka cążków do paznokci, u nas sie zdecydowanie lepiej sprawdziły już od pierwszego użycia niz nożyczki, bo nożyczkami można za głęboko tego malutkiego paznokcia obciac i bedzie krzyk ;(

Kiedy patrzą na Wasze zakupy aż mam ochote popędzić do sklepu i zacząć to szaleństwo. Obiecałam sobie jednak, że zrobię to dopiero po powrocie z wakacji czyli na początku września. Póki co przyszła babcia właśnie "uszczęśliwiła" mnie nowiną, że kupiła "przecudne" boczki/osłonki do łóżeczka (żadna z nas nie wie, jak to się nazywa). Jak mam jej wytłumaczyć, że takie zakupy są bez sensu skoro nie znam jeszcze rozmiarów łóżeczka, bo go po prostu nie mam? ;)
Co do łóżeczka, mąż mnie ostatnio prosił, żebym mu znalazła jakiś przykład w sieci, bo chce się przekonać o co mi chodzi. Przez chwilę miałam złudzenie, że może przejął się trochę i sam zajmie się tą kwestią. Minęło jednak kilka dni, a ja nie słyszę, żeby miał jakiś pomysł gdzie możemy kupić, albo zrobić taki mebelek, więc pewnie będę musiała zabrać się za to sama. Ale wiecie co? Przynajmniej będę miała tak, jak chcę ;)

Mła to poprostu ochraniacz na łóżeczko :tak: no chyba,że jest jeszcze inna nazwa.:sorry2:
U nas z łóżeczkiem też jeszcze się zastanawiam,mogę kupic od koleżanki używane,ale mój M coś kręci nosem,że chce nowe,z żyrafką :sorry2:

anineczka, wygląda na to, że Twój mąż chce przy okazji zrealizować jakieś swoje marzenie z przeszłości ;))) Chyba powinnaś mu pozwolić :)

reklama
A my stwierdziliśmy że zamówimy łóżeczko klasyczne materac i pościel w sklepie internetowym tak samo wanienkę.

Co prawda jeden zestaw pościeli już mam wraz z ochraniaczem na łóżeczko bo udało nam się kupić na giełdzie w stanie idealnym przepiorę i na zmianę będzie jak znalazł to jest taka cieniusia kołderka i podusia.

Qrcze miałam coś jeszcze napisać zapytać wiem że coś chciałam ale nie mogę sobie przypomnieć o co chodzi mi =/

Do góry