reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Milva, dzięki wielkie za namiar. A ja znów mam zagwózdkę...wiedziałam że jak zacznę szukać to coś znajdę, co mnie zniechęci do tego fotelika..Podobno dzieci potrafią się z niego wydostać po przesunięciu pasa i nie jest to bardzo trudne...Poza tym natknęłam się na info jakoby w USA wycofano tego typu fotele, ale nie dotarłam jeszcze do tego z jakiego powodu. Do momentu jak nie znajdę wiarygodnej i szerszej informacji na ten temat to jednak pallas2 pozostaje mimo wszystko i póki co moim faworytem..

Nasz pas jest tak mocno zapięty , że bez odpięcia go nie ma żadnej opcji aby cokolwiek z nim zrobić . Pas zresztą starczył na styk ... może w samochodach, gdzie pas jest dłuższy to dzieciaki wyciągają go bardziej i wtedy odczepiają?
Cóż pomysłowość dziecka nie zna granic haha- ale wydaje mi się, że tu i tak trudniej niż przy normalnych fotelach z zapięciem ...

Kupilam w tesco Body przecenione z 59 zl na 34 zl pakowane po 5 szt:)
Mamy jadne zielone + w samochodziki i drugie w gwiazdki + w słonie. Alan bogatszy o 10 szt body:)

A my dalej siedzimy z m. w temacie fotelików i nadal jestesmy w kropce między kingiem a pallasem. W dodatku znalazłam kinga w takiej słodkiej wersji(chodzi mi o żyrafkę) i kusi...ale cena +300zł za tapicerkę to chyba przegięcie.. romer-king-plus-2013-big-giraffe-smart-zebra1.jpg

Tofika oczywiście tapicerka super ale wydaje mi się przesadą te 300zł plus. To w foteliku nie jest takie ważne ;) Ale samo w sobie słodko to wygląda.

Przepraszam, że wam truję o tych fotelikach, ale nasze poszukiwania chyba zatoczyły koło....Dzisiaj bylismy w sklepie ponownie mierzyć. Na sam widok pallasa Lenka zaczęła płakać, a po włożeniu ...lepiej nie mówić...zdjęlismy poduchę i było ok, no ale wiadomo że bez poduszki mogłaby jeździć od 18kg...W kingu za to wyglądała na zrelaksowaną i widac było, że mimo ściągniętych szelek jest jej bardzo wygodnie. Akurat mieli nowy model na rok 2013 i sprzedawca powiedział, że dopracowali w nim parę szczegółów: wzmocnili zamek, trudniej się odpina oraz w poprzednich edycjach podobno tapicarka pękała na szwach, ponoć teraz ma być lepiej ......Chyba będziemy musieli(za naszą Niuńką) uznać wyższości kinga nad pallasem . Trzeba jednak ochłonąć i podjąć na chłodno decyzję..., pewnie do pallasa Lenka też by się przyzwyczaiła. Facet w sklepie jednak twierdził, że mierząc dwuletnie dzieci miał problem by je zmieścić, zwłaszcza z nózkami i pallasy podobno są robione "pod manekiny" dla dobrych wyników w testach...Wariactwo jakieś -zakup fotelika, ciążej wybrać niż samochód. Wyjdzie na to że tyle czasu straciliśmy, a trzeba było od razu posłuchac Sosnowiczanki i Mły i po prostu kupić...:-)

Ja tu piszu piszu a Lenka wyjęła z mojej torebki szminke i malu malu...całą szminkę mi wymalowała na swojej twarzy:-)

Netka, pewnie że tapicerka nie jest priorytetem, ale dzieciowi na pewno milej będzie w objęciach takiej żyrafki....i materiał bardziej przyjemny dla skóry. Znalazłam dziś lepszą cenę tej żyrafki, różnica +50zł w stosunku do standardowej tapicerki. No ale nie wiem jeszcze czy na to pójdziemy.

Przepraszam za post pod postem. Mam jeszcze pytanie do dziewczyn które mają King Plusa- Mła, Kota, Salsik, Sosnowiczanka( ..pewnie jest jeszcze kilka szcześliwych posiadaczek tego fotelika na naszym forum ale nie pamiętam w tym momenci)e-czy macie jakis problem ze styropianowymi elementami tego fotelika?. Przeczytałam na innych forach że się czasem kruszy lub łamie przy byle dotknięciu/przenoszeniu. I która częśc jest styropianowa w tym fotelu?.To wydaje mi się dośc ważny szczegół, a nigdzie nie moge znaleźć takiego info. Żałuje że w sklepie dokładniej nie obmacałam... Obiecuję że już niedługo będę Wam truła w tym temacie, bo musimy w tym tygodniu jakis fotelik kupić:-).

reklama
u mnie się nic nie kruszy, nie łamie, a fotelik jest często i intensywnie używany, niestety nie wiem, co jest ze styropianu, bo aż tak go nie bebeszyłam, przy montażu coś białego mi mignęło, ale nie przyglądałam się aż tak dokładnie.
ja jestem z kinga bardzo zadowolona, Kuba też :)

Do góry