reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Dziewczyny,jakie macie termometry?
Ja mam elektryczny TT i do dupy jest:wściekła/y: wychodzi mi na nim 36,5 stopnia że mam, zmierzyłam sobie normalnym rtęciowym, a tu 37,8!! czuję , że mam gorączkę dlatego też mi ten TT podpadł....

reklama
ja mam bezdotykowy Microlife NC100 i jestem z niego zadowolona, u nas idealnie sprawdza temp., (porównywałam z rtęciowym), u Kuby wykrył gorączkę po drugiej turze szczepień.
kota też mam taki tylko model wyższy taki sam tylko mniejszy bardziej podróżny i jest super idealnie mierzy tmperature a kupiłam go po tym jak mój braun do ucha pokazywał ciągle u Zu 35,9 i u mnie też 36 i poprostu on chyba się popsuł bo ten jest idealny POLECAM

Ja mam elektroniczny ale go nie lubię, raczej do mierzenie temperatury sobie albo M stosuję, mam też rtęciowy i term. w smoczku. Najbardziej lubię ten ostatni bo najłatwiej zmierzyć, Emilka ciumka a temperatura się mierzy. I mierzy dobrze bo sprawdzałam, tylko zawsze (co też producent w instrukcji zaznaczył) w ustach jest ok. 0,5stopnia większa temperatura niż na skórze.

A my mamy takie termometry i jestem zadowolona z nich bo mierzą tak samo jak rtęciowy :-)
2247350920.jpg

sosnowicznka z tego co wiem to zawsze inna temp. wyjdzie ci z ucha, z pod pachy, z pupki czy z buzi...wiem też że termometr bezdotykowy przed pomairem powinnien znajdować się w tym samym pomieszczeniu w którym będzie używany conajmniej pół godz, i nie powinnien być przytrzymywany długo w ręce

reklama
No to w takim razie jak wszedzie wychodzi inaczej to kiedy jest gorączka??? Np jak ostatnio mierzylam temp. ( w uchu) to wyszlo ok 35 stopni a mysle ze jakby Alan tyle mial to by zdrowy nie byl a wygladal wowczas normalnie:)

Do góry