ja oczywiscie popieram zdanie izi i gosi, uważam że po to ktoś ustalił pewne granice żeby się ich choć w miarę blisko trzymać, takie dzieciatko jest zdecydowanie za małe na ten fotelik, mam bardzo podobny dla Kamila i wiem do jakiego pułapu się pochyla, u nas nawet 8 mies. Kamil na poczatku się w nim kiwał a co dopiero 3 mies. niemowle. Ja zdecydowanie odradzam. Trzeba wziąść pod uwagę testy fotelików widziałam ostatnio gdzies na necie taki większy ale tyłem do kierunku jazdy, fakt kosztował ho ho ale z dwojga złego, bezpieczeństwo dzidzi jest najwazniejsze.
reklama
kasia2011
Fanka BB :)
dzieki dziewczyny
dobrze ze my tak czesto nie jezdzimy autem moze jakos jeszcze damy rade jezdzic w tym od 0-13 bo taki mam teraz jest coraz cieplej to zwiekszy jej sie troszke przestrzen w nim
myslalam ze odradzicie mi go z kuli kregoslupa a tu jednak sie pomylilam wystraszylo mnie to gwaltowne hamowanie o ktorym pisala izi bo moj jezdzi troche nie ostroznie
a co do tych granic asko to ja sugerowalam sie ze on jest od 9 kg nic nie pisza o wieku dziecka moja juz wazy ponad 8 kg i chcielismy ja dopiero wozic w nim za miesiac jak dokula do tych 9 a tu okazuje sie inaczej mogli by pisac na fotelikach ze np od 9-25 kg ale w przedziale wiekowym np od 8 mies. bo taki laik jak ja to by dziecko wsadzil i juz
nie chce jej zrobic krzywde ani tymbardziej stracic przez glupote dziekuje za doprowadzenie mnie do pionu
musze teraz pokabinowac i zalatwic ten do 0-18 powinien chyba jej starczyc na dluzej :-)
buziaki i pozdrowionka:-)
dobrze ze my tak czesto nie jezdzimy autem moze jakos jeszcze damy rade jezdzic w tym od 0-13 bo taki mam teraz jest coraz cieplej to zwiekszy jej sie troszke przestrzen w nim
myslalam ze odradzicie mi go z kuli kregoslupa a tu jednak sie pomylilam wystraszylo mnie to gwaltowne hamowanie o ktorym pisala izi bo moj jezdzi troche nie ostroznie
a co do tych granic asko to ja sugerowalam sie ze on jest od 9 kg nic nie pisza o wieku dziecka moja juz wazy ponad 8 kg i chcielismy ja dopiero wozic w nim za miesiac jak dokula do tych 9 a tu okazuje sie inaczej mogli by pisac na fotelikach ze np od 9-25 kg ale w przedziale wiekowym np od 8 mies. bo taki laik jak ja to by dziecko wsadzil i juz
nie chce jej zrobic krzywde ani tymbardziej stracic przez glupote dziekuje za doprowadzenie mnie do pionu
musze teraz pokabinowac i zalatwic ten do 0-18 powinien chyba jej starczyc na dluzej :-)
buziaki i pozdrowionka:-)
kasiu ja mam z coneco fotelik mega podobny i pisalo w instrukcji ze od 9 kg do 18 ale od 9 mies zycia. Co do kręgosłupa to oczywiscie tez masz rację że jeszcze dziecko nei powinno , dziecko musi byc stabilne zarwno główką jak i kręgosłupem czyli powinno samo umieć siedzieć, to jest minimum.
kasia2011
Fanka BB :)
izi taki zwykly badziewiasty z grapi tez go dostalam nie bardzo jest nas stac na maxi mamy kredyty ktore nas stopuja w kupnie takich rzeczy narazie staramy sie zalatwiac tego typu sprzety dla malej i powiem szczeze ze nam sie to jakos udaje a co do fotelika to udalo mi sie zalatwic taki 0-18 kg ale nie wiem jakiej firmy moj musi po niego pojechac bo przez telefon ze znajoma mamy rozmawialam a ona ma go od corki i nie pamieta firmy ale sadze ze bedzie dobry bo wiekszy
asko w tym nic nie pisalo od jakiego miesiaca on jest z instrukcja w ktorej nic nie ujeli z kuli wieku dlatego my sugerowalismy sie tymi kilogramami i masz racje poczekam z tym fotelikiem az ona bedzie stabilnie siedziec sadze ze to jak bedzie miec te 8-9 miesiecy
jeszcze raz wielkie ale to wielkie dzieki:-)
asko w tym nic nie pisalo od jakiego miesiaca on jest z instrukcja w ktorej nic nie ujeli z kuli wieku dlatego my sugerowalismy sie tymi kilogramami i masz racje poczekam z tym fotelikiem az ona bedzie stabilnie siedziec sadze ze to jak bedzie miec te 8-9 miesiecy
jeszcze raz wielkie ale to wielkie dzieki:-)
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
żabcia hih są prześliczne ale nie chce nic mowic ze ogladajac iedys ddtvn pediatra wypowiadal sie ze dziecko poki nei musi nosic butkow to nei powinno sie z tym przeginac, bo najlepiej rozwija się w sposob prawidlowy stopka nie obarczona niczym poza koniecznym ubrankiem.
Milva
Zbójkowa mama;)
reklama
Sosnowiczanka
Mamusia Alanka :)
Milva spacerowka super i fajnie ze Bartuś zadowolony. Tylko, wy juz w spacerówce bedziecie chodzic na spacerki???