reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

ja oczywiscie popieram zdanie izi i gosi, uważam że po to ktoś ustalił pewne granice żeby się ich choć w miarę blisko trzymać, takie dzieciatko jest zdecydowanie za małe na ten fotelik, mam bardzo podobny dla Kamila i wiem do jakiego pułapu się pochyla, u nas nawet 8 mies. Kamil na poczatku się w nim kiwał a co dopiero 3 mies. niemowle. Ja zdecydowanie odradzam. Trzeba wziąść pod uwagę testy fotelików widziałam ostatnio gdzies na necie taki większy ale tyłem do kierunku jazdy, fakt kosztował ho ho ale z dwojga złego, bezpieczeństwo dzidzi jest najwazniejsze.

reklama
dzieki dziewczyny
dobrze ze my tak czesto nie jezdzimy autem moze jakos jeszcze damy rade jezdzic w tym od 0-13 bo taki mam teraz jest coraz cieplej to zwiekszy jej sie troszke przestrzen w nim
myslalam ze odradzicie mi go z kuli kregoslupa a tu jednak sie pomylilam wystraszylo mnie to gwaltowne hamowanie o ktorym pisala izi bo moj jezdzi troche nie ostroznie
a co do tych granic asko to ja sugerowalam sie ze on jest od 9 kg nic nie pisza o wieku dziecka moja juz wazy ponad 8 kg i chcielismy ja dopiero wozic w nim za miesiac jak dokula do tych 9 a tu okazuje sie inaczej mogli by pisac na fotelikach ze np od 9-25 kg ale w przedziale wiekowym np od 8 mies. bo taki laik jak ja to by dziecko wsadzil i juz
nie chce jej zrobic krzywde ani tymbardziej stracic przez glupote dziekuje za doprowadzenie mnie do pionu
musze teraz pokabinowac i zalatwic ten do 0-18 powinien chyba jej starczyc na dluzej :-)
buziaki i pozdrowionka:-)

kasiu im dluzej tylem do kierunku jazdy tym lepiej,ciesze sie ze pomoglysmy:):)
a jaki masz ten 0-13?
ja mam maxi cosi i jest bardzo duzo miejsca.
moze od kogos pozycz jakis wiekszy taki od 0 ??

kasiu ja mam z coneco fotelik mega podobny i pisalo w instrukcji ze od 9 kg do 18 ale od 9 mies zycia. Co do kręgosłupa to oczywiscie tez masz rację że jeszcze dziecko nei powinno , dziecko musi byc stabilne zarwno główką jak i kręgosłupem czyli powinno samo umieć siedzieć, to jest minimum.

izi taki zwykly badziewiasty z grapi tez go dostalam nie bardzo jest nas stac na maxi mamy kredyty ktore nas stopuja w kupnie takich rzeczy narazie staramy sie zalatwiac tego typu sprzety dla malej i powiem szczeze ze nam sie to jakos udaje a co do fotelika to udalo mi sie zalatwic taki 0-18 kg ale nie wiem jakiej firmy moj musi po niego pojechac bo przez telefon ze znajoma mamy rozmawialam a ona ma go od corki i nie pamieta firmy ale sadze ze bedzie dobry bo wiekszy
asko w tym nic nie pisalo od jakiego miesiaca on jest z instrukcja w ktorej nic nie ujeli z kuli wieku dlatego my sugerowalismy sie tymi kilogramami i masz racje poczekam z tym fotelikiem az ona bedzie stabilnie siedziec sadze ze to jak bedzie miec te 8-9 miesiecy
jeszcze raz wielkie ale to wielkie dzieki:-)

Myślałam że minie mi bzik na punkcie butów dla Maciulka a tu ... wczorajszy zakup tym razem padło na sandałki
sandałki.jpg tym sposobem mój Syn ma już 7 buty w swoim życiu.

żabcia hih są prześliczne ale nie chce nic mowic ze ogladajac iedys ddtvn pediatra wypowiadal sie ze dziecko poki nei musi nosic butkow to nei powinno sie z tym przeginac, bo najlepiej rozwija się w sposob prawidlowy stopka nie obarczona niczym poza koniecznym ubrankiem.

reklama
Do góry