reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

salsik ja tez mam taki szybki do czola ucha itp.. ale nie korzystam. albo ja cos zle robie albo eni wiem;p;p wolę taki prosty elektryczny kosztuje cos kolo 10 zl, i najlepiej do tej pory wlacznie mierzy mi sie w pupci, przynajmniej wiem że jest sprawdzone i mierzy dobrze.

asko
ja właśnie tez dlugo korzystałam ze zwykłego elektronicznego i mierzyłam w pupci, niestety dzieć sie zbuntował i absolutnie nie daje sobie nic do tyłka włozyć...jeden wielki ryk i wierzganie, dlatego musiałam zmienić na coś co mierzy znacznie szybciej i nie w pupie...

reklama
salsik... a to moze bateryjka siadła;p;p;p ja mam 2 takie ale jakoś jeden własnie mam wrazenie fiksuje a drugi jest ok:)
a ten drogi do uszka leży.... moj maz z niego tylko korzystał mierzac małemu, ale mnie wkurzał bo trzzeba bylo sprawdzac na specjalnym odpisie jak przeliczyc co wyszlo....
klariss Kamil tez sie buntuje i wierzga ale i tak uwazam że ten sposob najlepszy, pomijam już używanie czopkow... bo tez ryczy ale odkad mam paracetamol i nurofen w czopkach to ladnie wchodza, bo wczesniej jakis badziew miałam i cale w palcach mi się rozpuszcZały.

No właśnie, biorąc pod uwagę że ze 4 miesiące będę karmić, też rozważam coś droższego, ale ładnego. Mam mały biust i jakoś czarno widzę jak się będe prezentować w takim zwykłym cienkim staniku..
Najpierw odwiedzę H&M, a jak nic nie znajdę to pozostaje mi allegro.

Dzięki dziewczyny za rady, jak zwykle niezastąpione :)

Przy moim biuście Alles Mama się nie sprawdził. Wiszą mi... Kupiłam sobie Panache Superbra i trochę lepiej z nim mi jest. Zresztą dużego wyboru w moim rozmiarze nie mam. Ten Panache musiałam kupić 75HH :szok: W życiu takiego nie nosiłam, zazwyczaj miałam miseczkę G.
Co do termometra, to planuję kupić taki:
Termometr bezdotykowy ThermoFlash LX-26 Kurier 0zł (1883670399) - Aukcje internetowe Allegro
Ale dopiero po wypłacie :-p Wiem, że są różne opinie o tych termometrach na podczerwień, ale ten z tego co czytałam zbiera bardzo dobre.

a ja wam powiem, że mimo zaleceń sanikow miękkich.. one się u mnie absolutnie by nie sprawdziły... ja miałam zwykłe ładne takie jak przed ciażą tylko większe miseczki sztywniejsza miseczka i fiszbina, takie noszę na codzień, i nie było dla mnie problemu ze zdejmowanieam odsuwaniem itp itd, i rowniez niepodraznialy mi piersi jak to niektorzy uwazają...

reklama
Ja również mam te zwykłe bawełniane staniki do karmienia. Mój biust jest niewielki i nie wiele zmienił swoja wielkość przy karmieniu, więc praktycznie po porodzie ubierałam swoja "zwyczjna " bieliznę push up. Dziewczynki zwróćcie uwagę przy zakupie staników do karmienia, że biust po porodzie, który jest pełny pokarmu może byc jeszcze o rozmiar, dwa większy niz obecnie, moje znajome pokupiły staniki do karmienia przed porodem i pózniej były za małe.

Do góry