reklama
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
gatta a ile synek ma lat?
Mili_22
Zaangażowana w BB
Wątek troszkę stary,ale pozwolę się wypowiedzieć,aby nie zakładać nowego.Właśnie się dowiedziałam,że za 9 miesięcy moja córcia zostanie starszą siostrą.Strasznie się boję,że będzie zazdrosna o dzidziusia,bo już teraz jest o mnie zazdrosna nawet jak mąż chce się do mnie przytulić to przybiega,ciągnie mnie za rękę i krzyczy:"moja mama" :-).Pocieszam się tylko tym,że jak widzi noworodki to chce iść i im zrobić "aja" (pogłaskać),a gdy ją pytam czy chciałaby mieć taką dzidzie w domu to odpowiada,że tak i że robiłaby jej "aja",więc może jest jakaś nadzieja
Wątek troszkę stary,ale pozwolę się wypowiedzieć,aby nie zakładać nowego.Właśnie się dowiedziałam,że za 9 miesięcy moja córcia zostanie starszą siostrą.Strasznie się boję,że będzie zazdrosna o dzidziusia,bo już teraz jest o mnie zazdrosna nawet jak mąż chce się do mnie przytulić to przybiega,ciągnie mnie za rękę i krzyczy:"moja mama" :-).Pocieszam się tylko tym,że jak widzi noworodki to chce iść i im zrobić "aja" (pogłaskać),a gdy ją pytam czy chciałaby mieć taką dzidzie w domu to odpowiada,że tak i że robiłaby jej "aja",więc może jest jakaś nadzieja
Nic sie nie przejmuj;-)U mnie jest praktycznie taka sama roznica wieku, nawet mniejsza i jest boskoooW zyciu nie pomyslalam ze starszak tak sie bedzie zachowywal;-)Nie jest absolutnie zazdrosnyTuli, caluje, spiewamu, czyta, sciska, gaworzy, karmi itp!!!Kocha go, uwielbia z nim przebywac, najchetniej nierozstawalby sie z braciszkiemPraktycznie nie ma dnia kiedy bym nie puscila lzy szczescia patrzac jak obaj swietnie sie "bawia"smieja itp!!! Mam nadzieje ze u was bedzie tak samozycze tego z calego serca;-):-)Jedyna objawa malusiej zazdrosci to taka, ze Olivierek(starszy) czasem kaze do sibei mowic Adrianek(imie mlodszego) i kaze dawac sobie piciu z butelki i kladzie sie i trzeba mu spiewac bujac tuli jak mlodszegoale to tylko sama przyjemnosc
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
u nas nie jest tak kolorowo, bo miki jest jeszcze zbyt mały by młodej krzywdy nie zrobic... chce sie tulic, głaskac dzidzie, ale nie ma wyczucia w rękach i robi to zbyt mocno... w rezultacie musze miec oczy dookoła głowy i czytac w myślach urwisa... bardzo lubi skakac koło wiktorynki i wtedy musze z nią uciekac...
ale podobno pierwszy rok najgorszy... ;-)
ale podobno pierwszy rok najgorszy... ;-)
henrietta5
Fanka BB :)
u nas ta różnica jest dużo większa, bo aż 11 lat ale powiem wam ,że jest super. Wiem ,że kiedys być może moje dzieci będą się rozmijać w życiu, ale teraz Julia jest zakochana w Kubusiu, a on jeszcze bardziej w niej, no i bardzo, bardzo mi pomaga, nawet wykąpie małego
czasem
czasem
henrietta5
Fanka BB :)
powiedz jeszcze ze pierwsza jest dziewczynka? fajnie tak się odmłodzić i przypomnieć sobie jak to jest z takim maluchem w domu
ja straszego dziecka nie mam a bardzo bym chciała;-) tak ciepło o tym piszecie ale za to mam brata o 11 lat młodszego którym dużo się zajmowałam ( tak jak twoja córa henrietta) i pamiętam jaki był malutki:-) a teraz to juz duży chłopak ale i tak się przytulamy jak wariaty i czasem bijemy hyhy
reklama
Podziel się: