reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
aneczka -śluz pojawia sie przy bigunce tak pisze w mojej mądrej ksiazce :-)

a ja przeczytałam co napisała trasia- i myslalm ze jakas jestem niedouczona bo mu nie myje usteczek i wczoraj wyciagnełam jego szczoteczke do dziąsełek i umyliśmy .. dziąsełka i jezyczek..mały aż piszczał z radości i sam otwierał buziaka zeby mu wkładac szczoteczke :) w sumie 2 3 dni temu zaczeło mu troszke walić z buziolka wiec wieczorne czyszczonko sie przyda :tak:

Aneczka, u Ady też czasem śluz w kupce się pojawiał. Przeważnie przy zielonej kupce. A na biegunkę to nie wyglądało. Wydaje mi się, że po prostu zjadłaś coś co Agatce zaszkodziło. Obserwuj czy często się pojawia. Wiem też, że może być oznaką alergii pokarmowej.

dziewczyny, pomóżcie!!! nie mamy kupy od niedzieli, do wczoraj nic się nie działo, dziś jest płacz od rana...co zaśnie to budzi się zaraz z krzykiem...nie mogę patrzeć jak się bidula męczy...

mrs moon - czopek glicerynowy pogmyrac termometrem zeby sie zwieracze rozwarły, laclulosan - sprawdz czy moze wziasc...masowanie brzuszka, ciepła tetra, herbatki podać żeby kupke popchało ;-) to tyle co ja wiem

mrsmoon ja też polecam czopek. Ale widzisz, że mała się pręży? Ten płacz to na pewno przez to? Próbuje zrobić kupkę i jej nie idzie? Marysia ostatnio przez 4 dni nie miała kupki ale nie zauważyłam żeby to ją męczyło. Na piersi ponoć do tygodnia jest OK.

trasia wyglada to tak, że siedzi w leżaczku, albo trzymam ją na kolanach, gugamy albo zasypia i nagle zaczyna wierzgać nóżkami i płakać, spina się, nie marudzi tylko od razu w płacz głośny uderza. Przyłożyłam jej ciepły kompres, zasnęła u mnie na klatce i przełożyłam ją na łóżko na brzuszek i na razie śpi. Ale kupy brak...Dałam jej delicol, bio gaię i sab simplex, wypiła 60ml herbatki na trwienie hippa, czekamy....brzuszek też masowałam przy zmianie pieluszki. Z utęsknieniem czekam na powódź w pieluszce i Maję usraną po pachy:tak:

reklama
mrsmoon to podaj jej zwykły czopek glicerynowy. Tylko nie cały, bo to za duże dla maleństwa. Ja odkrajałam połowę. Po co ma się bidulka męczyć skoro można jej pomóc. Powodzenia! :)

Do góry