reklama
klaudia011
Fanka BB :)
też o tym tranie myślałam, ale nasz pani doktor troszku nie kumata, a w aptece odradzili jak Wit D podaje...ja podaję Oli tran:
SuperTaniaApteka.pl - MOLLERS Tran norweski smak naturalny 250 ml
pytałam się naszej pediatry o tran ale stwierdziła, że nie ma doświadczenia w tej dziedzinie :/ nam poleciła podawać vibovit co drugi dzień, ja zdecydowałam się na tran - podaję co drugi dzień ok pół łyżeczki - my mamy odstawioną witaminkę D ze względu na małe ciemiączko, a ta witaminka jest w tranie wię trzeba zwrócić na to uwagę.
a swoją drogą jaka jest dolna granica zarośnięcia ciemiączka? bo Ola faktycznie ma malusieńkie - ledwo można je wymacać i nie wiem czy to dobrze czy źle.....
mamjakty
styczniówka 2009
Klaudia - jakbyś chciała tran podawać to wtedy zrezygnuj z witaminki D, bo ten tran ma ją w składzie właśnie
mamjakty
styczniówka 2009
można codziennie tylko że nam pediatra kazała podawać vibovit co drugi dzień, więc stwierdziłam, że tran będę tak właśnie podawać - u nas chodzi o to, żeby z witaminką D nie przedobrzyć, bo chyba w tym tranie to nawet więcej jest niż ma ją vibovit - a trzeba jednak zwracać na to uwagę bo teraz ta witaminka do kaszek jest też dodawana, albo mleka modyfikowanego.
kasia@kruszyna
Zadomowiona(y)
u nas okazuje się że prawdopodobnie wynikiem kaszlu może być bakteria wiec dzisiaj byliśmy na badaniach i w piątek będą wyniki. już mam dosyć tej choroby, zaraz będzie 6 tygodni!!
A u NAs chyba nie obędzie się bez antybiotyku. Mały cały czas ma tak niesamowity katar i kaszel. Tak jużod 2 tygodni. Ale jak byłam u pediatry ostatnio to podobo w oskrzelach jest ok, także nie wiem dlaczego tak długo się utrzymuje. Dała nam teraz mocniejsze lekarstwa, tzn: syropy. Zobaczymy. Za tydzień mamy szczepioenie, pewnie nic z tego. Dopiero jak będzie wszystko ok.:-(
reklama
Podziel się: