reklama
nie prawda. moje dziecko nawet powietrze ssie. to dla kazdego dziecka uspokojenie, ale i tez wazne przy trawieniu. moj chcial w pewnym momencie smoka, ale moja tesciowa wiecznie za nim z palcem latala. ze to niby tak lepiej. dzis bym jej glowe za to mogla urwac.
anaconda27
styczniówka2006
Moja Maja toleruje smoczki AVENT i te uspokajające i te do butelek polecam bo są bardzo dobre (oczywiście silikonowe)
Matka Klary
Początkująca w BB
Smoczek tylko do zasypinia, na początku Avent, a potem NUK ale tylko silikonowe, bo te nie śmierdzą
M
MariaOla
Gość
A więc podsumowując to dobrze kupić jeden silikonowy z Aventa lub Nuka albo też Chicco, bo coś trzeba mieć, by się przekonać, czy dziecko chce czy nie
A teraz mam kolejne pytanko ... w jakim rozmiarze kupować pierwsze ciuszki, bo przecież nie wiadomo jakie dziecko będzie duże lub małe a z drugiej strony szybciutko wyrośnie. Nr 56 wydaję się ryzykownie mały, a zaś np 62 może być za duży nawet po podwinięciu rękawków. Co sądzicie ?
A teraz mam kolejne pytanko ... w jakim rozmiarze kupować pierwsze ciuszki, bo przecież nie wiadomo jakie dziecko będzie duże lub małe a z drugiej strony szybciutko wyrośnie. Nr 56 wydaję się ryzykownie mały, a zaś np 62 może być za duży nawet po podwinięciu rękawków. Co sądzicie ?
MonikaG
Styczniowe mamy'06
Sebastian urodzil sie ze wzrostem 60 cm, wszystkie ciuszki mal na 68, podwijalam rekawki i nie bylo zle. mial kilka 62 ale okazaly sie za male teraz chodzi w rozmiarze 86 ! ale on rosnie, kurde.przy okazji dzisiejszej wizyty u pediatry zwazylam zmrola malego i od 10 sierpnia przybral cos niewiele ponad 200 gram , to dobrze i w normie, ciesze sie i dzieki Bogu ze juz nie przybiera po 1700 ;D ;D ;D
Matka Klary
Początkująca w BB
Ja zawsze wolę większy ciuszek więc 62 jest optymalne dla maleństwa, zupełnie nie przydały mi się tak zwane kaftaniki, najlepsze są body i oczywiście koniecznie rożek usztywniany-rewelacja, dziecko jest bezpiecznie "sztywne" i ciepło mu, zużyłam wręcz dwa
reklama
M
MariaOla
Gość
gdzieś słyszałam, że body nie jest dobre do czasu aż się pępuszek nie zagoi ... jak długo sięgoi ?
Podziel się: