reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rady mamuś styczniowych 2006 dla mamuś styczniowych 2007

reklama
tylko dziewczyny nie warjujcie bo naprawde to wszystko nie jest potrzebne, tak bylo w moim przypadku,mialam tylko podstawpwe rzeczy dla maluszka i dla siebie i dalo rade,przerazil mnie koszt zakupu tego wszystkiego.

co sie super sprawdzilo: wkladki laktacyjne, uzywam do tej pory ; majty poproodowe jak pisala Izabelka to super sprawa ;), tetrowe pieluchy podczas przewijania ( zawsze zasikane ), sudokrem , Frida ( w razie zapchanego noska),balneum plyn na sucha skore Sebastiana ( po 2 tyg stosowania wszystko przeszlo)

a co sie nie sprawdzilo w naszym przypadku:wkladka do kapieli w wanience,karuzela z misiami (nawet nie spojrzal w ich strone),roztwor gencjany ( zapaskudzilam polowe ubranek tym swinstwem)

ELZBIETKO KOCHANA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WCZORAJSZEJ ROCZNICY ŚLUBU DUZO MILOSCI NA NASTEPNE LATA :D :D :D

nie wiem co sie dzieje, ale zegnala sie z nami na dluzszy okres, bo cos z Bartusiem bylo :( tez bym chciala wiedziec :(

Jejka lista naprawdę porażająco długa, ale piękne dzięki za niezwykle cenne rady. Jesteście KOCHANE, nasze starsze siostrzyczki :-*

reklama
dla mnie laktator okazał się niezbędny, dzięki niemu utrzymałam laktację, mała czasami nie chciała ssać a jak jej odciągnęłam to z butli chętnie - powroty do cyca bez problemu, czasami jadła mniej i przez to ja miałam mniej mleka, następnego dnia gdy chciała więcej - ja go tyle nie miałam - ona w ryk - to ja odciąganie co 1,5 godziny (uzbierałam więcej i pobudziłam laktację, jak było więcej mleka to mroziłam i było jak trzeba było gdzieś wyjść bez małej-zapasy mam do dziś, a chodzę do pracy więc się przydają)

Do góry