reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Czesc Kobitki! Rzeczywiscie, znalazlam, juz wiem jaka jest roznica i zdecydowalam sie na Cabrio Fix w kolorze Frisbee. W piatek bedzie w moich lapkach. Juz sie nie moge doczekac !!
Pozdrawiam. A.

reklama
Witam dziewczyny ponownie :)
Tym razem chcę prosić o radę dot. wyboru wózka lekkiego, który ma robić za sklepowo-wypadowy, speedi jest na takie wypady troche problematyczny... Oczywiście na pierwszym miejscu wygoda dziecka, na drugim... cena :/, potem waga - absolutne maksimum to 10 kilo.

Co proponujecie? Wpadł mi w oko Britax verve, kusi oj kusi ten Titanium Baby Spider NOWOŚĆ kolekcja 2008 (308188688) - Aukcje internetowe Allegro, marzeniem - nieosiągalnym na razie - jest jane Nomad. Jestem otwarta na różne wózki, może nawet parasolki :)

Pliz pomóżcie :)

Buba....!

przedstawiciele handlowi, niedoinformowani w dodatku, wypad w kosmos!

Ha ha dobre , mam nadzieje ze mnie nikt nie podejrzewa o to i co do wypowiedzi e.w. to faktycznie troche za malo informacji bo jesli sie juz pisze ,ze cos jest be to powinno sie podac powody :-) .Mnie to by pewnie niektorzy producenci czy importerzy wozkow zlinczowali .Ale prawda jest taka, ze na stronach inetrnetowych czy w sklepie spotkacie sie tylko z zachwalaniem , malo kogo obchodzi co pozniej dzieje sie juz ze sprzedanym wozkiem dlatego opinie sa bardzo wazne ale jednoczesnie moga wprowadzac w blad bo kazda z Was ma inne oczekiwania i potrzeby.Najwazniejsze by od tego zaczac zakupy :happy:

Witam dziewczyny ponownie :)
Tym razem chcę prosić o radę dot. wyboru wózka lekkiego, który ma robić za sklepowo-wypadowy, speedi jest na takie wypady troche problematyczny... Oczywiście na pierwszym miejscu wygoda dziecka, na drugim... cena :/, potem waga - absolutne maksimum to 10 kilo.

Co proponujecie? Wpadł mi w oko Britax verve, kusi oj kusi ten Titanium Baby Spider NOWOŚĆ kolekcja 2008 (308188688) - Aukcje internetowe Allegro, marzeniem - nieosiągalnym na razie - jest jane Nomad. Jestem otwarta na różne wózki, może nawet parasolki :)

Pliz pomóżcie :)

Buba....!

wg mnie nalezy szukac jak najlzejszego wozka, bo maluchy beda tylko coraz ciezsze i bedzie coraz trudniej dzwigac je w wozkach....
niedawno sama bylam na etapie wybierania lekkiego wozka na wypady do sklepu, wakacje, itp. ogladalam te, co waza okolo 8kg i powiem ci, ze jak dla mnie byly zdecydowanie za ciezkie :baffled:

britax verve bardzo mi sie podoba, ale czytalam gdzies niedawno, ze jest malo stabilny :sorry2:

ja osobiscie zdecydowalam sie na jane energy, jest faktycznie bardzo lekki i zwrotny...minusem jest to, ze ma skromne wyposazenie, ale akurat chyba mozna sobie bez tego jakos poradzic, a na codzien jednak ma sie 2-3kg mniej do dzwigania, co jest ogromnym plusem :-)

takze ja bym chyba jednak zawezyla wybor wozkow i szukala wsrod takich ponizej 7kg, no chyba, ze waga nie jest dla ciebie az tak bardzo istotna :-)

dla mnie przy lekkiej parasolce chyba jednak lepsze sa 4-kolowce...mam wrazenie, ze 3-kolowce sa bardzo wywrotne, choc sama nie sprawdzilam - tak mi sie po prostu wydaje...

Agutek, wiadomo, im lżejszy tym lepszy, ale nie jest to priorytetowy priorytet - silna kobita jestem :) Też patrzyłam na energy, ale baardzo skromniutki mi sie wydaje i niezbyt komfortowe zawieszenie chyba ma? I daszek wygląda tak, jakby wcale nie chronił od słońca.

ja po raz kolejny
jane ma b stabilne zawieszenie, kola amortyzowane i dosc spore jak na parasolke
daszek chroni bezproblemowo a na lato mozna dokupic parasolke na slonce ( chyba zaden wozek nie wygra z letnim sloncem)

co do wyposazenia to jakos nic specjalnie mi nie brakuje
spiworek jesli jest potrzebny instaluje z buzza i jest ok
chociaz maly jak chodzi to nie w glowie mu spiworki

jak dla mnie porownywalny jest tylko maclaren ktory byl moim drugim typem

Agutek, wiadomo, im lżejszy tym lepszy, ale nie jest to priorytetowy priorytet - silna kobita jestem :) Też patrzyłam na energy, ale baardzo skromniutki mi sie wydaje i niezbyt komfortowe zawieszenie chyba ma? I daszek wygląda tak, jakby wcale nie chronił od słońca.

jeszcze nie jezdzilam nim w terenie, wiec trudno mi powiedziec...czekam az sie ociepli, teraz uzywamy casualplaya s4 :happy2:
jesli zas chodzi o budke latem to mi sie cos wydaje, ze naszym dzieciom nie w glowie bedzie siedzenie w wozku ;-)

Czesc Mamusie! Ja nie w temacie, ale dostalam Maxi Cosi Cabrio Fix i jest suuuuper!! Kolor jak na zdjeciu tylko te fioletowe elementy sa w takie kropki jak kiedys pisala Hanah, ale to w niczym nie przeszkadza i nie odbiera nic temu fotelikowi, jest duzy, ma wkladke dla niemowlat i super prosta obsluge - regulacja pasow, i ta oslonka ktora sie rozklada tez swietny pomysla. Ja znow jestem zadowolona i czekam kiedy potestujemy sprzet z Malenstwem, ktory na razie siedzi w brzuszku... ale mam ter. na 26 luty.
Pozdrawiam serdecznie!! Ania.

reklama
Witam,witam zagorzale poszukiwaczki wozow ;-)

Joola Jesli szukasz lekkiego wozka na wypady sklepowe i po alejkach parkowych to ten tytanium jest spoko(no i cena dobra) bo to taki zapp(tylko troche slabszy jakosciowo) ale z rozkladanym siedziskiem.

Agutek ma racje.Dzieciom wagi przybywa w tempie kosmicznym a to niestety odbja sie rowniez na komforcie uzytkowania wozka.
Britax rzeczywiscie jest malo stabilny.kilka razy spieszac sie o mlo z nim nie wyrznelam bo sie zblokowal na jakiejs nierownosci......:angry::angry::angry::angry: uzywam go dylko do centrow handlowych co by juniora spacyfikowac jak zaczyna zwiweac.
Druga istotna sprawa oprocz wagi wozka jest jego latwosc i stabilnosc prowadzenia jedna reka.(maluszki w wieku 1,5 roku juz nie tak chetnie siedza w wozku zatem jak jestesmy same musimy miec komfort prowadzenia wozka i dziecka za reke rownoczesnie!!!!!!) Britax w tej kwestii sprawdza sie duzo lepiej mniz zapp ale zapp jest troche stabilniejszy.
Co do wyposazenia to bym nie panikowala.Tak naprawde i spiworki i palaki sa rowniez w wersji uniwersalnej- kompatybilnej do danego modelu.

Energy w kategorii parasolek wg.mnie jest niekwestionowanym mistrzem!!!!
Lekki,stabilny,solidny,wytrzymaly.
Daszek ma spory jak na parasolke.A latem zamiast parasolki do wozka (ja osobiscie jakos nigdy nie mialam komfortu z ich uzytkowaniem bo zawsze zawodzily....) polecam:http://www.baby.com.pl/szczegoly.ph..._kolor_granatowy&przedm=7743390&grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F7407544%2F7407571&sortuj=kod

spisuje sie rewelacyjnie i chroni przed [romieniowaniem uv a i miejsca malutko zajmuje....

Do góry