reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytanie

Czy w ciąży jak kobieta marnieje traci urodę to znaczy,że urodzi dziewczynkę? A jak kobieta promienieje, przybiera na urodzie to znaczy,że chłopiec? To są zabobony i przesądy,ale zastanawiam się czy jednak to się sprawdza.
Obie moje kuzynki które niedawno rodziły wręcz promieniały, uroda jak z okładki i urodziły dziewczynki 😉

reklama
nie. Byłam w ciazy z córka i nie marnialam, wręcz przeciwnie 😅
No właśnie a teściowa, zobaczyła dziewczynę wnuka, która jest właśnie w ciąży ( strasznie blada, zmarniała, wysypało ją na twarzy i prawie nic nie je ) to powiedziała do mnie, że będzie miała dziewuchę,bo marnie wygląda 😆 ja powiedziałam,że to zabobony a on do mnie " Zobaczysz " .

Czy w ciąży jak kobieta marnieje traci urodę to znaczy,że urodzi dziewczynkę? A jak kobieta promienieje, przybiera na urodzie to znaczy,że chłopiec? To są zabobony i przesądy,ale zastanawiam się czy jednak to się sprawdza.
nie😂 spodziewam sie córki, a wygladam super i każdy mnie komplementuje, wiec chyba coś w tym jest. Paznokcie i włosy urosły jak szalone, cera sie przestala przetluszczac, zawsze mialam suchą skore na nogach teraz moge zapomniec o balsamach. Na brzuchu zadnego rozstepu.

Zabobony to jeszcze sa ze niby na slodkie dziewczynka a na slone chłopiec. No u mnie sie nie zgadzało bo ja przez całą ciaze slodkie jem 😂

reklama
Do góry