reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
jeszcze malego nie karmilam z butli i nie wiem ile mniej wiecej ml do butli sciagnac na jeden posilek, bo nie chce potem zostawic glodnego bobasa ::)

Kasiaczek - mojemu 100 wystarcza i ledwo daje rade i po 80 musi odbić :) Myślę że Twojemu tez powinno skoro ten sam "wiek" - nawet jeśli dałby radę trochę więcej to po 100 nie powinien być głodny

wiecie ja według takiego krązka mam napisane
ze w drugim miesiącu zycia powinno sie dawac 6xdziennie po120-130ml
a z puszki od mleka mam napisane ze waga powyzej 4kg to5xdziennie po165ml
więc to tez raczej pojęcie wzgledne ja daje swojej 5xdziennie po ok 120 i to nie zawsze zje.

My ostatnio mamy MEGA problem :( - nie potrafimy pić z butelki. Próbowałam i aventem i canpolem. Efekt: kupa płaczu - nie chce ssać. Dawałam ja, mąż, moja mama i nic !!!!!!! Próbowaliśmy ściągnięte mleko, herbatke, nan 1 i cały czas to samo :( Jestem sama na siebie zła. Na samym początku tj, w drugim tygodniu życia dalam jej butelkę i zjadła. Potem wyczytałam zeby nie dawać butelki bo się odzywczai od piersi. Efekt jest taki że nie chce butelki i tyle. Znalazłam na necie inofo o takich kubkach niekapkach od 3 miesiąca (specjalne ustniki pasujące też do butleki Aventu i laktatora) czy któraś za was miala z nimi doczynienia? A może macie lub słyszeliście o sposobach namówienia do butleki ? bo ja już nie mam siły :mad:

reklama
Moja mala teraz je ok 100ml,a czasmi nawet 120ml,ale wczoraj biedna co zjadla do ulewal i to konkretnie,nawet herbatke chyba za goraco bylo dla mniej ::)

Do góry