reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
Kasiunka, do tej pory cały czas smarowałam go tylko sudokremem i się odparzył. Podejrzewam, że to jeden z objawów skazy białkowej, trudny do wyleczenia. Piotrkowi też się babrało.

dziewczymy a czy sudokrem nadaje sie na takie ranki w pupce - nie jest za mocny? bo moj ma wlasnie takie obtarte tak malutko przy samym wyjsciu dla kupek, smaruje to bepanthenem ale na razie efektu nie widze

abryz - powiem ci co u mojego najlepiej skutkuje i ma zawsze bialutką pupcię.
1. Bepanthen - maść
2. Alanatan - maść
3. Linomag -maśc.

A najlepszy z nich jest Bepanthen.

Mam w domu pełno nakupowanych innych kremów ( Johnsona. Nivea, Penatena, Sudocrem itp. - ale tamte używam sporadycznie - tylko po to żeby zużyc - nie używam ich na stałe bo mały ma po nich czerwoną pupke)

Tak samo smaruję Bepanthenem - te fałdki na szyji MIrka ( a ma spore ;D)- bo jak nie posmaruję lub posmaruję czym innym robią się czerwone.

Serio spróbój - jak dla mnie rewelacja.

Ja ostatnio nie daję rady z Polą. Nie wiem już co robić. Jak nie śpi- ciągle płacze. Wydaje mi sie, że nie boli jej brzuch, bo się tak nie pręży, ale już sama nie wiem. Spokój jest tylko wtedy, gdy śpi. Opadamy juz z sił :( :( :(

Moja Emilka też tak ma, tylko u nas to jest tak że zaczyna wyć mniej więcej od 18 do 21. Ma taką stałą porę na niepowstrzymany płacz z nie wiem jakiego powodu, bo wcześniej najczęściej robi kupkę i jest karmiona, przewinięta itd. Nam też już powoli ręce opadają, mam tylko nadzieję że to minie.....

A moze Wasze dzieci sa po prostu glodne?
Ja zaczelam Ale dokarmiac i jest duuuzo spokojniejsza. Je rzadziej, spi dluzej, super :)
Faktem jest, ze dostaje tez Debridat (syropek na brzuszek) i on pomaga na kolki, co tez oszczedza nam wiele placzu.

reklama
CHYBA NASZE DZIECI PRZECHODZA TO SAMO,MOJA RWONIEZ JAK NIE SPI TO PLACZE,MOZE USPOKOJI SIE NA 15MNI,POROZGLADA I ZNOWU PLACZE,WIEC NA CYCY CALY CZAS WISU,
DZIS DALAM JEJ BUTELKE,SMUTNO,ZE MUSZE JEJ PODOAWAC SZTUCZNE MLEKO,WOLALA BYM ABY JADAL TYLKO CYCA,ALE JAK JEJ NIE STATCZA??????JUZ SAM NIEWIEM!!!!!TEZ RECE MI OPADAJA BO JESTEM BEZRADNA,A BOL W KARKU WCIAZ MI PRZESZKADZA I JESTEM DRAZLIWA,BUUU........

WIEM,ZE MALUSZKI WYRASNA Z TEGO PLACZU,MOZE WSZYTKO W ICH ORGANIZMIE PRZYZWYCZAJA SIE DO NORMALNEGO FUNKCJONOWANIA I CZASMI ICH COS BOLI???!!!!ROZNE MYSLI CHODZA MI PO GLOWIE
A JESZCZE DZIS W lONDYNIE TAKI UPAL,W DOMU NIE DA SIE WYSIEDZIEC,UFFF........

Do góry