reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
Jak Julcia skonczyla 5 miesiecy to przestala nam sie miescic w foteliku coneco do 9kg (a wazyla 7 z groszem) , kupilismy chicco key1 od 9do18 i jestesmy bardzo zadowoleni. Julcia byla z nami juz w warszawie (podroz trwala 9 godzin- wiadomo przystanki na karmienie itd) i Julcia doskonale zniosla podroz, w wiekszosci przespala smacznie. Ja jestem bardzo zadowolona z zakupu i polecam.

Olek juz od miesiaca jezdzi w takim foteliku
pict0014vl0.jpg

Dziewczyny bądźcie ostrożne z tymi fotelikami, naprawde popatrzcie sobie na crash testy jak zachowuje sie dziecko w foteliku 0-13 i 9-18 podczas wypadku. To jest szok. Szyja, głowa i kręgosłup dziecka nie są jeszcze na tyle silne by wytrzymać przeciązenia przy zderzeniu lub ostrym chamowaniu siedząc w foteliku przodem do kierunku jazdy. Tak naprawde najbezpieczniej jest, aby dzicko jeździło jak najdłużej w nosidełku, najlepiej jakby jeżdziło tyłem do 4 roku zycia,a le do tego potzrebne sa specjalne foteliki...

Moa: No ja właśnie ostatnio myślałam o tym nie wyobrażam sobie żeby przy stłuczce na tej cieniutkiej szyjce głowa się utrzymała!!! Ale skąd wziąć takie foteliki? Masz jakieś namiary? Kołyska odpada bo koleś się po prostu nie mieści!

Agnieszka

Zawsze mozna kupic taki fotelik ktory sie ustawia wlasnie tylem do kierunku jazdy i juz po problemie.
No bo tez slyszalam ze tak powinno jak najdluzej jezdzic dziecko.

No fajnie Lillith, tylko ja takiego fotelika nie widziałam w życiu, oprócz kołyski. Być może są takie w kazdym sklepie tylko po rpostu jeszcze się nie rozglądałam?

Agnieszka

reklama
Mnie też się wydaje, że nasze dzieciątka są jednak za małe jeszcze do takich fotelików, bo w trakcie wypadku możemy bardziej zaszkodzić zdrowiu niż je uratować. Nasza Ania na razie jeszcze mieści się w nosidełku i mam nadzieję, że jeszcze długo tak pojeździ.

Do góry