reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Lilith - a marchewkę dałaś surowa czy gotowaną??
też będę musiał mojemu dać ziemniaczka i marchewke ( ale nie wiem jaką), czytałam ,ze możemy też dać kalafiorka, brokułe, plasterki gotowanej cukini .
Znalazłam fajny przepis na kisiel jagodowy - chyba MIrkowi dzisiaj zrobię ( pisze, ze od 7 miesiaca ( dla cyckowych) można już robić - ja zrobię z innych owoców )

reklama
Judi uwielbia kisiele! ja robie takie ze kupuje soczek o jakims smaku ( teraz ma wiecej do wyboru) i z niego robie i potrafi 250 zjec :)
A marchew tak dalam ugotowana....tzn na parze.ale jakos jej za dobrze z nia nie szlo ...co prawda podjadla jej troszke ale tez bylo widac ze barziej jest przejeta tym ze ja trzyma taka w calosci:)

Kalafiora jakos boje sie dac ale daje brokuly bo uwielbia!!!ale to juz w formie papki z kawalkami mieska.A i brukselki tez juz ozna ale ja nie lubie wiec mysle sobie ze Judi tez hihi:)

A i dostala wafla ryzowego! mozna od 5 miesiaca i strsznego syfu nim narobila :)
tyl;ko tych chrupek jeszcze nie dostala:(

Aaaa jesli chodzi o marchew mialam takie malenkie od cioci z dzialki tak jak i reszte warzyw.Ale jak pierwszy raz gotowalam to kupilam taka mrozona! i mrozone truskawki na musy!czytalam ze lepiej dawac mrozone bo zdrowsze i nie nawozone tak tymi syfami!

A Ania dzisiaj dostała pierwszy raz chrupki kukurydziane. Najpierw ugryzła (było słychać) a potem sobie tak mamlała aż jej się cały rozpuścił i zjadła. Niestety potem wytarła rączkę w śpioszki :-D

mozna dawac juz taki normalny ryz?? ???
a powiedzcie mi czy ja dobrze robie to jedzonko bo tego mojego zosia nie chce jesc a ze sloiczke wpierdz..az sie jej uszy trzesa!!
a wiec gotuje marchewke z ziemniaczkiem na kawalku skrzydelka troszenke sole i jak juz jest miekkie to miksuje
albo
gotuje ziemniaka z marchweka jak juz miekkie to dodaje ugotowane na twardo zoltko i dusze widelcem!!
pomocyyyy bo ze mnie chyba okropna kuchara dla mojej corki!!

Głuszku mi co do soczków cały czas tłumacza ze nie wolno traktowac tego jak posiłek i owszem ja poza świezo tartym sokiem z marchwi i owoca(jabłko gruszka winogron) czasem daje te kupne ale wtedt rozcienczam bo uwazam ze sa duza za słodkie.
Moja juz jadla klafiorka brukselke a nawet fasolke szparagową ostatnio i bez rewelacji.a chrupki kuk to juz normalka ale staram sie kek najmniej dawac miedzy posiłkami a własciwie prawie wogóle bo po co napychac.

A tak poza tym to wczoraj przezyłam chwile grozy pojechałam do męza i zostawiłam mała z tresciem szfagrem i męzem a sama zeszłam na dół sprawdzc czy wszystko spakowane po 5 min płacz tesc na dole ide na góre i co sie okazao tak sie panowie zajeli dzieckiem ze spadło z wersalki na podłoge gdzie tu przy stała dodatkowo ława normalnie koszmar przezyłam czwile grozy całe szczescie ze mała wyszła bez siniala i na oko wszystko ok.Oczka w poządku kantaktowanie terz chwytanie i przekładanie zabawek równiez reakcja na znane i ie znane twarze jak do tej pory to chya wszystko jest dobrze ale tak sie zastanawiam kto stworzył ten tak podrzedny i bezmuzgi gatunek???
A oni mają takie wysokie mniemanie o sobie a nic nie potrafią....

Ale sie rozpisałammm ale juz koncze...

reklama
Do góry