Ja uwielbiam tez owoce morza ale to troche drogie jest ale na jakas okazje w sam raz. Tylko ja zawsze wszystko na oko robie i nie umiem podac konkretnie ile czego bo zalezy ile osob itd.
Mrozone owoce morza- krewetki, malze, kraby itd-duzo
pol torebki makaronu tego lepszego ale np duze muszle, duze krotkie rurki
2 kartony pomidorow z oliwa i czosnkiem
1puszka pomidorow bez skorki albo wlasny przecier pomidorowy
cebula
czosnek
oliwa z oliwek badz olej zwykly
natka pietruchy
ziola prowansalskie, oregano, bazylia, papryka ostra, sol, pieprz, czosnek
Makaron gotujemu ale nie na calkiem miekko
Cebulke kroimy drobno i podsmazamy na oliwie, jak sie zeszkli to wciskamy ze 4 ząbki czosnku, pozniej wlewamy wszystkie pomidory. Gotujemy. Nastepnie wrzucamy owoce morza(prosto z zamrazarki moga byc) i gotujemy ok 25min, wsypujemy przyprawy, natke, makaron, mieszamy i gotujemy jeszcze z 5 min. Im bardziej pikantne tym lepiej
Mrozone owoce morza- krewetki, malze, kraby itd-duzo
pol torebki makaronu tego lepszego ale np duze muszle, duze krotkie rurki
2 kartony pomidorow z oliwa i czosnkiem
1puszka pomidorow bez skorki albo wlasny przecier pomidorowy
cebula
czosnek
oliwa z oliwek badz olej zwykly
natka pietruchy
ziola prowansalskie, oregano, bazylia, papryka ostra, sol, pieprz, czosnek
Makaron gotujemu ale nie na calkiem miekko
Cebulke kroimy drobno i podsmazamy na oliwie, jak sie zeszkli to wciskamy ze 4 ząbki czosnku, pozniej wlewamy wszystkie pomidory. Gotujemy. Nastepnie wrzucamy owoce morza(prosto z zamrazarki moga byc) i gotujemy ok 25min, wsypujemy przyprawy, natke, makaron, mieszamy i gotujemy jeszcze z 5 min. Im bardziej pikantne tym lepiej