jasani
Fanka BB :)
Ale ciąży nie liczy sie od owulacji tylko od 1 dnia ostatniej miesiączkiWzięłam pod uwagę przesuniecie owulacji stąd 5tc wg moich wyliczeń.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale ciąży nie liczy sie od owulacji tylko od 1 dnia ostatniej miesiączkiWzięłam pod uwagę przesuniecie owulacji stąd 5tc wg moich wyliczeń.
Zakladajac ze cykle są regularne i 28 dniowe, jesli sa dluzsze to owulacja jest pozniej i za poczatek ciazy liczy sie odejmujac dwa tygodnie od daty owulacjiAle ciąży nie liczy sie od owulacji tylko od 1 dnia ostatniej miesiączki
No chyba nie. Jeżeli cykle są nieregularne to usg potem koryguje wiek ciąży.Zakladajac ze cykle są regularne i 28 dniowe, jesli sa dluzsze to owulacja jest pozniej i za poczatek ciazy liczy sie odejmujac dwa tygodnie od daty owulacji
nie powiedzialam nic błędnie - jeśli wiesz na 100% kiedy wystąpiła owulacja to to co wyjdzie z usg będzie się z tym mniej więcej pokrywało, z niewielką roznica na zagniezdzenieNo chyba nie. Jeżeli cykle są nieregularne to usg potem koryguje wiek ciąży.
Jeśli różnica między usg a Om jest większa niż 7 dni, liczy się termin z usg. A więc z owulacji tak inaczej mówiąc.Ale ciąży nie liczy sie od owulacji tylko od 1 dnia ostatniej miesiączki
Hej powiesz mi jak wyglądała u Ciebie sytuacja z podejrzeniem pustego jaja ? Bo twój post daje nadzieję .Ja miałam najpierw brak czegokolwiek (beta 2200), potem puste jajo, a dopiero potem cień zarodka. Dziś mój cień ma ponad roczek.
Zobacz załącznik 1139228
U mnie prawie 7 tydzień tylko pecherzyk 2 cm i nic w środku A jezcze tydzień temu był pecherzyk zółtkowy ;( nie wiem czy liczyć na cud czy odpuścić sobieHej powiesz mi jak wyglądała u Ciebie sytuacja z podejrzeniem pustego jaja ? Bo twój post daje nadzieję .
U mnie prawie 7 tydzień tylko pecherzyk 2 cm i nic w środku A jezcze tydzień temu był pecherzyk zółtkowy ;( nie wiem czy liczyć na cud czy odpuścić sobie
Ja jestem w 7 tygodniu pecherzyk ma 22 mm i lekarz dał jescze tydzień . A jaki miałaś rozmiar pęcherzyka ?U mnie nie było nic oprócz pęcherzyka (ponad 6tc). 2 tygodnie później dostałam plamienia i pojechałam na IP tam zrobiono mi usg i był już zarodek z bijacym serduszkiem kiedy masz następne usg?