reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pusty pecherzyk ciążowy 33mm co to oznacza?

Natasza12345

Początkująca w BB
Witam, zacznę od początku. Jest to moja druga ciąża, pierwsza obumarła w 7tyg z powodu braku pracy serca dzidzi.Po prawie roku udało mi się zajść w kolejną ciążę.Na wizytę do lekarza trafiłam równo w 7tyg. Spodziewałam się,że zobaczę zarodek oraz usłyszę pracę serca dziecka, jednak pęcherzyk jest pusty. Ciąża została opisana jako młodsza.Czyli z usg na 5tygodnia.Cykle mam regularne co 28dni. Hmm...pęcherzyk ma jednąak 35mm i jest pusty nie ma nawet pęcherzyka żółtkowego. Czy to puste jajo?

reklama
No raczej nastawialabym się właśnie na puste jajo. Jeżeli do 25 mm nic nie pokaże się w środku to niestety wszystko na to wskazuje. U Ciebie jest nawet o 1 cm większy.

Jeśli pęcherzyk osiąga wielkość powyżej 25 mm i nie pojawia się ani pęcherzyk żółtkowy ani zarodek to jest to puste jajo.
Ja poszłabym do innego lekarza

reklama
Do góry