reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamy z Warszawy

Hej, ja chyba na Wołoskiej będę, ale jeszcze nie byłam obejrzeć oddziału, więc po wizycie dam 100%. Ewentualnie Orłowski na Czerniakowskiej albo na Madalińskiego.
Ale wy idźcie do Św. Zofii, będę miała luzy na Wołoskiej :-D

reklama
Cześć Dziewczyny.
Ja wiele dobrego słyszałam o św. Zofii, ale trzeba mieć szczęście, żeby się tam dostać, albo lekarza prowadzącego w tym szpitalu;( Warunki są super i opieka gwarantowana na najwyższym poziomie. W ostatnim roku rodziły tam 3 moje koleżanki i teraz na dniach 2 będą tam rodzić.
O Inflandzkiej też różnie słyszałam jedni zachwyceni drudzy bardzo negatywnie.
Karowej nie lubię, izba przyjęć i traktowanie tam ludzi jest dla mnie straszne, siedzenie przez ciężarne kilka godzin na poczekalni, albo wyganianie ich na 2 godzinny spacer są dla mnie nie do przyjęcia.
Odradzam zdecydowanie Bródno - całkowita porażka. Ostatnio znajomej nie chcieli zrobić cesarki, ale zapomnieli zbierzyć czy dziecko wyjdzie naturalnie. Po kilkunastu godzinach, dziecko nie wyszło tylko ugrzężło(było za duże ) i wyciągali je kleszczami. Wynik zniekształcona główka dziecka.

moja koleżanka miała rodzić na karowej... jak dojechała tam to ją odesłali bo nie mieli miejsca i dali jej alternatywe rodzenia na korytarzu...

ja się waham między dmowa szpitalami. św. Zofia - bo tam może mi brat załatwić wejście, albo wołomin - można rodzić w każdej pozycji korzystać z piłek, drabinek, wanienki etc. poza tym moja bratowa, jej siostra i przyjaciółka tam rodziły i wszystkie chwalą opiekę i personel.

moja dziewczyna jest w ciazy! Jak jej pomoc?! Co robic?! Jestem totalnie zagubiony! Nie wiem gdzie szukac pomocy!! Szkoly rodzenia! Szpitale! A w Glowie totalna pustka!

moja dziewczyna jest w ciazy! Jak jej pomoc?! Co robic?! Jestem totalnie zagubiony! Nie wiem gdzie szukac pomocy!! Szkoly rodzenia! Szpitale! A w Glowie totalna pustka!

Witaj:)
Spokojnie -od zajścia w ciażę do urodzenia jest naprawdę sporo czasu:-D nie piszesz w którym tygodniu jest Twoja dziewczyna, czy już byliście u lekarza...
Lekarz powie Wam co i jak a Ty po prostu bądź przy niej:tak:

ale czas tak szybko leci! bylismy u lekarza, wszystko jest ok. tylko ze mna niezbyt! piekielnie się boje! nie dam rady!

kolego, jeśli dałeś radę zmajstrować jej maleństwo, to dasz radę i później. to się nazywa odpowiedzialność. a jeśli naprawdę potrzebujesz jakiś konkretnych porad to pytaj. pomożemy Ci, wszystko dla dobra Twojej dziewczyny i WASZEGO dziecka. w którym jest tygodniu ciąży ?

reklama
bardzo dziękuję. Ja jestem z wami od dzisiaj, wczoraj zrobiła test i myślę o różnych rzeczach. A tak w ogóle to się boję, bo wiele moich znajomych poroniło. jestem dobrej myśli

Do góry