reklama
WItaj Wika!
Rany jak fajnie ponac kogos nowego z Płocka na forum!
Ja głównie siedzę w atku październik 2005, ale teraz obiecuje codzień zaglądać do Płockiego watku!
Wika, napisz jak ma na imie Twoja córcia, jak się rozwija ile mówi. Pisz kobieto!
Rany jak fajnie ponac kogos nowego z Płocka na forum!
Ja głównie siedzę w atku październik 2005, ale teraz obiecuje codzień zaglądać do Płockiego watku!
Wika, napisz jak ma na imie Twoja córcia, jak się rozwija ile mówi. Pisz kobieto!
Wika30
Zaciekawiona BB
juz miałam nie zaglądać a tu proszę jednak cos się ruszyło na topiku :-)
moja córcia Weronika ma 1,5 roku dokładnie od godziny
jest małym urwisem i psotnikiem
ale tez słodki z niej dzieciaczek
lubi sie wygłupiac smiac i popisywac
uwielbia bieganie po schodach, po trawie za psem i swoje lalki całować:-)
gada na okrągło tylko nie zawsze po polsku
duzo jest "chińskiego"ale tez pojawiaja sie wszystkie mozliwe przekształcenia mama - mamus mamusia mamunia mamo mamusiu itp
jest to fantastyczne bo wyraźnie to akurat mówi i głośno
inne słowa to: światełko, jedzie, szczeka, pić, pije, spi,aaa, ee, dzidzia, lala, nie, nie chce, tak, daj, gdzie,miś, i różne odgłosy zwierząt jak ko ko, meee, iiichaaaaaa, sssyyy (na węza he he he) i jakies jeszcze co nie pamiętam juz :-)
jedzenie spanie i podróze wizyty w sklepie czy w innych miejscach raczej nie sprawiaja nam wiekszych problemów........ale wiadomo przed nami ten trudny wiek sie zaczyna okres wszystkiego na nie i małego egoisty wiec moze będą jakieś zgrzyty ale to normalne i nie raz przede mna jeszcze wiec na razie zbieram wiadomosci teoretyczne jak sobie radzic z tym jesli sie pojawi:-)
pozdrawiamy
moja córcia Weronika ma 1,5 roku dokładnie od godziny
jest małym urwisem i psotnikiem
ale tez słodki z niej dzieciaczek
lubi sie wygłupiac smiac i popisywac
uwielbia bieganie po schodach, po trawie za psem i swoje lalki całować:-)
gada na okrągło tylko nie zawsze po polsku
duzo jest "chińskiego"ale tez pojawiaja sie wszystkie mozliwe przekształcenia mama - mamus mamusia mamunia mamo mamusiu itp
jest to fantastyczne bo wyraźnie to akurat mówi i głośno
inne słowa to: światełko, jedzie, szczeka, pić, pije, spi,aaa, ee, dzidzia, lala, nie, nie chce, tak, daj, gdzie,miś, i różne odgłosy zwierząt jak ko ko, meee, iiichaaaaaa, sssyyy (na węza he he he) i jakies jeszcze co nie pamiętam juz :-)
jedzenie spanie i podróze wizyty w sklepie czy w innych miejscach raczej nie sprawiaja nam wiekszych problemów........ale wiadomo przed nami ten trudny wiek sie zaczyna okres wszystkiego na nie i małego egoisty wiec moze będą jakieś zgrzyty ale to normalne i nie raz przede mna jeszcze wiec na razie zbieram wiadomosci teoretyczne jak sobie radzic z tym jesli sie pojawi:-)
pozdrawiamy
Widzę, że wspaniale sie rozwija Weronika! No i całkiem sporo mówi jak na półtora roku. Nadulka pewnie nie wiele więcej gada....:-)Szybko zaczęła chodzić skakac, biegać, pod tym względem przebija rówieśników, ale niestety mowa to jej słaba strona!;-) No, ale dzieci nie startują w wyścigach i każde ma swoje tempo!
Jeśli zaś chodzi o bunt dwulatka, to pojawia się w postaci- jak coś chce, to musi miec to natychmiast. Poza tym , wychowuje się wsród duuużo starszych braci , którzy jej we wszystkim ustepują ! To tyle o mojej najmłodszej pocieszce!
Jeśli zaś chodzi o bunt dwulatka, to pojawia się w postaci- jak coś chce, to musi miec to natychmiast. Poza tym , wychowuje się wsród duuużo starszych braci , którzy jej we wszystkim ustepują ! To tyle o mojej najmłodszej pocieszce!
reklama
Podziel się: