reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamy z Lublina

A czemu? My mamy kościelny ślub i Kinga też była Chrzczona:-)więc i Natalia też;-)
a bo my tak sobie żyjemy razem ale żadne nie chodzi do kościoła, ja kiedyś chodziłam a teraz już wcale więc dziwnie byłoby pójść i chrzcić a później dziecko nie będzie chodziło ani uczestniczyło w kościele :p na początku ciąży myślałam żeby chrzcić ale teraz doszłam do tego że jak podrośnie i będzie chciało wierzyć to wtedy mu z tym pomogę, a póki małe i nic nie rozumie to nie widzimy sensu jak sami jesteśmy nie praktykujący :)

reklama
a bo my tak sobie żyjemy razem ale żadne nie chodzi do kościoła, ja kiedyś chodziłam a teraz już wcale więc dziwnie byłoby pójść i chrzcić a później dziecko nie będzie chodziło ani uczestniczyło w kościele :p na początku ciąży myślałam żeby chrzcić ale teraz doszłam do tego że jak podrośnie i będzie chciało wierzyć to wtedy mu z tym pomogę, a póki małe i nic nie rozumie to nie widzimy sensu jak sami jesteśmy nie praktykujący :)
No tak twój wybór:-)

a bo my tak sobie żyjemy razem ale żadne nie chodzi do kościoła, ja kiedyś chodziłam a teraz już wcale więc dziwnie byłoby pójść i chrzcić a później dziecko nie będzie chodziło ani uczestniczyło w kościele [emoji14] na początku ciąży myślałam żeby chrzcić ale teraz doszłam do tego że jak podrośnie i będzie chciało wierzyć to wtedy mu z tym pomogę, a póki małe i nic nie rozumie to nie widzimy sensu jak sami jesteśmy nie praktykujący :)
U mnie taka sama sytuacja ;p chociaż moja mama trochę naciskala żeby ochrzcic..Ale stwierdziłam ze to byłoby trochę jak życie w obludzie ;p bo tak samo Kościół to mnie widział hoho..
Dawno temu [emoji3]
Jak ktoś wierzy to rozumiem...dziwi mnie tylko argument wielu znajomych '' bo dziecku będzie smutno jak inne dzieci będą iść do komunii i dostaną prezenty '' ;p witki mi opadły... widać po co naprawde niektórzy chrzcza; p

Jak ktoś wierzy to rozumiem...dziwi mnie tylko argument wielu znajomych '' bo dziecku będzie smutno jak inne dzieci będą iść do komunii i dostaną prezenty '' ;p witki mi opadły... widać po co naprawde niektórzy chrzcza; p
mnie bardziej przerażają teksty, że trzeba wygonić i chronić przed diabłem :) albo że właśnie wszystkie będą chodziły na religię a moje nie, i co mi szkodzi przecież to godzina i będę miała z głowy :)

co tam u was dziewczyny?

mnie bardziej przerażają teksty, że trzeba wygonić i chronić przed diabłem :) albo że właśnie wszystkie będą chodziły na religię a moje nie, i co mi szkodzi przecież to godzina i będę miała z głowy :)

co tam u was dziewczyny?

Też to słyszałam ale nie od rodziny a innych mamusiek...co mi szkodzi, smutno mu będzie, ze inne dzieci na religie chodzą (akurat ja nigdy nie lubilam tego przedmiotu heh)...niektóre jeszcze ze to marnowanie dziecku życia bo potem ślubu nie weźmie kościelnego ani chrzestnym nie zostanie xD eh..szkoda gadać ;p

Moje dziecie pojutrze kończy 4 miesiace ;-) ależ to zlecialo....
A ja jutro idę na teoretyczny egzamin na prawko...jednak z małym dzieckiem mieszkając za miastem to bez prawka jak bez ręki ;) do końca września mam zamiar zacząć siac postrach na lubelskich drogach. Trzymajcie kciuki ;)

reklama
Do góry