reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Bielska-Białej i okolic:)

Dziękuję za odpowiedź, ja wiem, że drugie dziecko muszę urodzić ze znieczuleniem, bo przy pierwszym po 18 godzinach straciłam przytomność z bólu i miałam cesarkę, nio i synek byl siny, gdyby nie to różnie mogłoby się skończyć. Teraz na 100% chcę znieczulenie tylko nie wiem gdzie, wojewódzki czy eskulap? Kto jest ordynatorem ginekologii w wojewódzkim?

reklama
rozumiem:)

ordynatorem jest Roztoczyński, jak będziesz miała wskazanie od lekarza do znieczulenia to na pewno ci zrobią , i jak miałaś takie problemy to ja osobiście wolałabym szpital niż Eskulap:-)

Witam wszystkie przyszłe mamuśki:-) Jestem tu pierwszy raz ale szukam inf. na temat wszystkiego co wiąże się z porodem, macierzyństwem itd:-) Jestem w 31 tc. termin to 27.02 i zastanawiam się nad porodem... wybrałam szpital wojewódzki i bardzo proszę o opinie na temat położnych. Mam nr tel jednej Pani- podobno rewelacyjna ale liczę na Waszą pomoc. Jak mam zacząć rozmowę telefoniczną? O co zapytać? Czy mogę zapytać o pieniążki już na wstępie? Czy już najwyższy czas na załatwienie sobie tego typu opieki? Moja Maja to pierwsze nasze dziecko... Jesteśmy z chłopakiem zieloni w tych kwestiach więc czekam na jakiekolwiek informacje...Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka:-)

Cześć dziewczyny:) na ten watek zagladalm pierwszy raz(czemu wczesniej nie widzialam?). jeszcze sporo czasu do porodu ale nie wiem czy wybrac szpital na wyspianskiego czy eskulap? pomozecie:)?

86ania86 no to rodzisz po mnie kochana. ja wybrałam wyspiańskiego, acz kolwiek każda mi mowi idź rodzic do eskulapa. No ale tam za szybko wyganiaja. W przypadku żółtaczki u maluszka - dziecko zostaje a Ty do domu. Nie mogłabym tak.

zuzka2221 - odnośnie macierzyńskiego - nalezy ci sie 22 tyg.

Nie znam dobrych opinii o wojewodzkim. tam jak jest jakies zagrożenie i trzeba CC - zwlekają bardzo. Niewiem.
Wybieram sie na Wyspiańskiego. Zobacze - narazie jestem na etapie zdobywania opinii.

zuzka2221 - odnośnie macierzyńskiego - nalezy ci sie 22 tyg.

Nie znam dobrych opinii o wojewodzkim. tam jak jest jakies zagrożenie i trzeba CC - zwlekają bardzo. Niewiem.
Wybieram sie na Wyspiańskiego. Zobacze - narazie jestem na etapie zdobywania opinii.

Ja rodziłam w Wojewódzkim, i złego słowa nie powiem:-)

WItajcie! Też jestem z Bielska i mam termin na 4 czerwca, a więc jeszcze dłuuugoooo.:)
ENI wiem, że na Wyspiańskiego ginekologiem jest Agnieszka Zemanek-Wojnowska, więc przy cesarkach tez powinna być. Prowadzi moją ciążę teraz i jestem nią zachwycona, dlatego też zastanawiam się nad Wyspiańskim. Ew. Eskulap, tam podobno robią świetne cesarki.

Moja ciaze takze prowadzila dr Zemanek-WOjnowska i jestem nia absolutnie zachwycona a dodam ze byla to ciaza blizniacza...w szpitalu sama mi robila ciecie i naprawde interesowala sie co sie z nami dzieje:) profesjonalna jako lekarz i super jako kobieta:) ciecie mialam na wyspianskiego i faktycznie robi swietne cesarki

reklama
No to i ja może się co nieco wypowiem...a raczej opisze swoje zamiary:)
Ja mam w planach poród na Wyspiańskiego- stamtąd wybrałam tez gina ktory będzie mi odbierał poród. Moja koleżanka tam rodziła przed świętami- miala cc i byłam ja odwiedzić- warunki rewelacja:) to mnie w moim wyborze tylko umocniło. Plan na mój poród jest taki ze już 24.01 stawiam się do szpitala...na patologie- tam przez min.tydz.będę mieć robione badania i dziewczynki dostana zastrzyk na rozwoj płucek- potem będziemy mieć CC:) resztę mogę opisać jak będę już po:):) Ale ten szpital polecało mi dużo zaprzyjaźnionych mam:) Z tym ze każdy decyduje sam......:)

Do góry