reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Bielska-Białej i okolic:)

Cześć dziewczyny jestem tu nowa i mam do Was pytanie. Jestem w 4 miesiącu ciąży i mam już 2 letniego synka. Urodził się przez cc z powodu braku postepu porodu. Teraz chciałabym rodzić sn, ale koniecznie ze znieczuleniem. Który szpital w Bielsku polecacie żeby było to możliwe i bezpieczne a może Eskulap? Proszę o radę, pozdrawiam

reklama
youstina ja mialam podobną sytuację... tzn. pierwszego synka urodziłam 4 lata temu przez cc z powodu braku postępu porodu w 42 tyg.... na nic nie zdało się podawanie oxy... teraz w sierpniu miałam urudzić córeczkę... i poród zaczął się naturalnie... bóle i skórcze... ale szyjka się nie skracała i też zrobili mi cc... gdyby nie to, to pewnie urodziła bym naturalnie... a rodziłam w wojewódzkim...

ivette napisz nam - bo mnie to bardzo interesuje????!!!!!

no więc tak:-)

na początku ciazy miałam postanowienie wybrać eskulap, jednak po zebraniu informacji zrezygnowałam i wybrałam wojewódzki i nie żałuję :-):-):-)

miałam co prawda swoją położną która mi bardzo pomogła, ale opieka po porodzie gdzie mojej połoznej już nie było była bardzo dobra , niczego nie można zarzucić pracującym tam lekarzom i położnym - wręcz przeciwnie - położne bardzo pomocne i sympatyczne.

dlatego dziwi mnie skąd tyle niesmacznych opinii o tym szpitalu - myślę jednak że to same kobiety nie raz wymyślają albo dorzucają jeszcze jakieś pikantne i niefajne historyjki - bo jak wiadomo nie wiem dlaczego w Bielsku panuje era Eskulapa - gdzie jest moim zdaniem więcej minusów niż w naszych szpitalach.Kobiety są po prostu zafascynowane znieczuleniem zewnątrzoponowym, co akurat w moim przypadku by się nie sprawdziło, bo ZZO podaje się przy 4cm rozwarciu a ja przyjechałam z 5 cm i w godzinkę miałam 10 więc nie byłoby czasu, a pozatym wazniejsze i decydujące są bóle końcowe czyli parte które trzeba czuć i czuje się je nawet po znieczuleniu ZZO, bo to tez nie działa długo a niestety bez bólów partych te które rodziły to wiemy że nie da się urodzić :szok::szok::szok:

tak więc polecam Wojewódzki i jak coś mogę podac namiar na wspaniałą położną - ona była dla mnie znieczuleniem:)

ivette73 super, że w końcu ktoś napisał coś o innym szpitalu niż eskulap, też nie wiem skąd to parcie na tą klinikę......:confused:
a mogę zapytać ile płaciłaś położnej i o ile wcześniej się z nią umawiałaś, bo też poważnie się nad takim rozwiązaniem zastanawiam, a chciałabym wiedzieć czego się spodziewać. Słyszałam wiele opinii, że przy porodzie położna najważniejsza......

tak:-)

położna była przy mnie non stop, lekarz tylko przyszedł mnie zszyć i wyczyścić:-)

Powiem Ci tylko tyle ze te które nie miały swojej polożnej leżały przez akcje same, położne przychodziły na chwilke mowily co robic im czy skakać czy chodzić i odchodziły, a moja była przy mnie i nie odstępowała na krok - to jej ten plus - masz pewność i czujesz sie bezpiecznie:)

reszta info na priwa;-)

no i co najważniejesze - przyjmuje Cię na oddział, i zajmuje się Tobą tylko ona , a od czasu - miesiąc przed porodem i po porodzie jak juz jesteś w domu - możesz dzwonić o każdej porze i pytać co do laktacji czy połogu:)

Ps:)
zapraszamy do wątku: Bielsko Biała i okolice:)

reklama
Do góry