reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe Mamy z Bielska-Białej i okolic:)

Cześć dziewczyny jestem tu nowa i mam do Was pytanie. Jestem w 4 miesiącu ciąży i mam już 2 letniego synka. Urodził się przez cc z powodu braku postepu porodu. Teraz chciałabym rodzić sn, ale koniecznie ze znieczuleniem. Który szpital w Bielsku polecacie żeby było to możliwe i bezpieczne a może Eskulap? Proszę o radę, pozdrawiam

reklama
youstina ja mialam podobną sytuację... tzn. pierwszego synka urodziłam 4 lata temu przez cc z powodu braku postępu porodu w 42 tyg.... na nic nie zdało się podawanie oxy... teraz w sierpniu miałam urudzić córeczkę... i poród zaczął się naturalnie... bóle i skórcze... ale szyjka się nie skracała i też zrobili mi cc... gdyby nie to, to pewnie urodziła bym naturalnie... a rodziłam w wojewódzkim...

ivette napisz nam - bo mnie to bardzo interesuje????!!!!!

no więc tak:-)

na początku ciazy miałam postanowienie wybrać eskulap, jednak po zebraniu informacji zrezygnowałam i wybrałam wojewódzki i nie żałuję :-):-):-)

miałam co prawda swoją położną która mi bardzo pomogła, ale opieka po porodzie gdzie mojej połoznej już nie było była bardzo dobra , niczego nie można zarzucić pracującym tam lekarzom i położnym - wręcz przeciwnie - położne bardzo pomocne i sympatyczne.

dlatego dziwi mnie skąd tyle niesmacznych opinii o tym szpitalu - myślę jednak że to same kobiety nie raz wymyślają albo dorzucają jeszcze jakieś pikantne i niefajne historyjki - bo jak wiadomo nie wiem dlaczego w Bielsku panuje era Eskulapa - gdzie jest moim zdaniem więcej minusów niż w naszych szpitalach.Kobiety są po prostu zafascynowane znieczuleniem zewnątrzoponowym, co akurat w moim przypadku by się nie sprawdziło, bo ZZO podaje się przy 4cm rozwarciu a ja przyjechałam z 5 cm i w godzinkę miałam 10 więc nie byłoby czasu, a pozatym wazniejsze i decydujące są bóle końcowe czyli parte które trzeba czuć i czuje się je nawet po znieczuleniu ZZO, bo to tez nie działa długo a niestety bez bólów partych te które rodziły to wiemy że nie da się urodzić :szok::szok::szok:

tak więc polecam Wojewódzki i jak coś mogę podac namiar na wspaniałą położną - ona była dla mnie znieczuleniem:)

ivette73 super, że w końcu ktoś napisał coś o innym szpitalu niż eskulap, też nie wiem skąd to parcie na tą klinikę......:confused:
a mogę zapytać ile płaciłaś położnej i o ile wcześniej się z nią umawiałaś, bo też poważnie się nad takim rozwiązaniem zastanawiam, a chciałabym wiedzieć czego się spodziewać. Słyszałam wiele opinii, że przy porodzie położna najważniejsza......

tak:-)

położna była przy mnie non stop, lekarz tylko przyszedł mnie zszyć i wyczyścić:-)

Powiem Ci tylko tyle ze te które nie miały swojej polożnej leżały przez akcje same, położne przychodziły na chwilke mowily co robic im czy skakać czy chodzić i odchodziły, a moja była przy mnie i nie odstępowała na krok - to jej ten plus - masz pewność i czujesz sie bezpiecznie:)

reszta info na priwa;-)

no i co najważniejesze - przyjmuje Cię na oddział, i zajmuje się Tobą tylko ona , a od czasu - miesiąc przed porodem i po porodzie jak juz jesteś w domu - możesz dzwonić o każdej porze i pytać co do laktacji czy połogu:)

Ps:)
zapraszamy do wątku: Bielsko Biała i okolice:)

reklama
Do góry