reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przyszłe mamy Lublin

Misia, bo ja długo leczylam się z candidy, to jest coś co żywi się cukrem i jak wypije ta szklane glukozy to dokarmie to swinstwo i moze nawrócić...

reklama
Witam dobę mam trochę za krótką...
Badań nie zrobiłam bo jak wstałam to nie mogłam się zmusić do zrobienia siusiu :eek: mimo że całą noc też nie wstawałam do toalety dopiero po 9.30 coś mi się w pęcherzu ruszyło ale to już było niestety za późno bo teściowa wychodziła i już mi z Martynką nie mogła zostać...także na badania pojadę jutro tylko będę musiała przed spaniem dobrze opić się wody :unsure:

A teraz zmykam na kawkę bo moje ciśnienie mnie dziś dobija...
12968597_1130794490305105_1237246308_n.jpg

Mom-to-be pierworodna ma już ponad 8 lat a druga ponad 5 :wink:

Ostatnia edycja:
Misia, bo ja długo leczylam się z candidy, to jest coś co żywi się cukrem i jak wypije ta szklane glukozy to dokarmie to swinstwo i moze nawrócić...

hmm...to faktycznie ciężka sprawa...ale myślę,że lekarz podejmie taką decyzję, która będzie mniej ryzykowna ;-)

Witam dobę mam trochę za krótką...
Badań nie zrobiłam bo jak wstałam to nie mogłam się zmusić do zrobienia siusiu :eek: mimo że całą noc też nie wstawałam do toalety dopiero po 9.30 coś mi się w pęcherzu ruszyło ale to już było niestety za późno bo teściowa wychodziła i już mi z Martynką nie mogła zostać...także na badania pojadę jutro tylko będę musiała przed spaniem dobrze opić się wody :unsure:

A teraz zmykam na kawkę bo moje ciśnienie mnie dziś dobija...
12968597_1130794490305105_1237246308_n.jpg

to trzymam kciuki za badania! no i dużo wody przed snem wypij ;-)
ciśnienia współczuję,bo ja standardowo mam 90/60 :-/ więc znam temat ;-)

jeszcze nie krzywa ale glukozę też mam mieć oznaczoną ale z samej krwi bez picia...
ta bardziej przyjemna...nie pij tylko słodkich sokow na noc...bo podobno potrafią zmienic wynik ...

Badania zaliczone :rolleyes: nie było żadnej kolejki jak dojechałam na 8.45 pod przychodnię (wcześniej musiałam dziewczynki odstawić do szkoły i przedszkola) tak o 8.50 byłam już w gabinecie :tak:
Wyniki mają być od razu dołączone do mojej karty więc na wizycie 12.04 dowiem się co i jak :tak:

Mom-to-be dopiero co wróciłam z wizyty :-) :)
Wprawdzie nie miałam wykonanego usg ale położna przed wizytą po zmierzeniu mi ciśnienia i zważeniu poprosiła mnie na leżankę żebym sobie mogła tętna dzidzi posłuchać i przyznam szczerze że mnie to uspokoiło :tak: (bo moje maleństwo mało ruchliwe jest:unsure:) a serduszko biło jak dzwon 126uderzeń/min:rolleyes:
Morfologa wyszła w/g mojego gina nie najgorzej ale już mi nie dał wyników tylko dołączył do karty w przychodni i wiem tylko tyle co mi wpisał w kartę ciąży:sorry: no więc hemoglobina od ostatniej wizyty spadła z 12,7 na 11,2 i jakieś wartości :RBC, HT, WBC też spadły ale skoro stwierdził że nie ma tragedii to pewnie tak jest :sorry2:
Kolejną wizytę u gina mam na 10.05 a dzień wcześniej idę na usg :tak:

Powodzenia na wizycie oby Ci szybko czas do niej zleciał :tak::tak:

Hej dziewczyny dołączam do was :-) Z Aluśka już się znamy ale z innymi jeszcze nie a więc jestem z lublina termin na 07.09 druga ciąża mam córkę w sierpniu kończy 5 latek :-) pozdrawiam wszystkie mamy z lublina :-D

reklama
Do góry