reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Ja zaczwlam od lyz.Kleiku potem raz dziennie kaszke smakowa. Z warzywami zaczelam od soczkow a potem te ze sliczkow czy przezemnie starte jabłko i got. Marchew z działki dziadka. Co mleczne to good reszta tak sobie.
Nowa to co swietujemy?
Wlasnie nie wiem co z tym glutenem. Taka zwykła manne (1 lyz.) ugotiwac na wodzie i dac do mleka? Czy sa jakies takie specjalne. Oswiecie mnie dziewczyny

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tam nie wiem czym się co rozni, mojemu od razu z glutenem dawałam haha a teraz mleczko dostaje z miarka kleiku raz ryzowy raz kukurydziany i wszystko pochlania. Od znajomych wiem ze nie kazde dziecko lubi kleiki, np.jednej koleżanki nie lubi wcale a drugiej tylko kukurydziany. eevlee pisalas ze Twoim maluchom nie idzie kwaśne, u nas jest tak ze jak mam kwasniejsze jabłko to pierwsza lyzeczka do buzi, strzesie Alanka, później druga znowu go strzesie haha i później już zjada do końca az się skończy i zaczyna plakac, ja po każdym jedzeniu musze Mu wkladac smoczka do buziaka bo szkoda mi ze placze.
A wlasnie miałam pytac czy Wasze starsze i młodsze od mojego ciumkaja smoczki?? nie wiem jak to wpłynie później na jego ząbki??? Powiedzcie czy nie probowac Go już jakos oduczać... hmm... w dzień staram się chowac bo wynajduje wszędzie i ciagle wpycha do buzi. Daje mu przy zasypianiu na noc. A jak chce się Go pozbyć na chwile to najlepsza zabawa to polozenie Mu dwóch smoczkow, wkłada jeden do buzi ale widzi drugi wiec wypluwa i wkłada ten co znalazł, za chwile patrzy ze lezy znowu wiec wypluwa i tak wkolko no smiechu tyle Wam mowie ze az człowiekowi się weselej robi nawet w takie pochmurne paskudne deszczowe i zimne dni jak dzisiaj.

Pelna te kaszki po 4 miesiącu z nestle sa mleczno-ryzowr. Kleiku kukurtdzianego jeszcze nie dawalam. Ala smoczek dalam po wyjściu ze szpitala. Czesto go wypluwa ale do usypiania pomaga. Tez by chciałam zeby długo nie trzeba było go uzywac

Ala mi smoczek kazali dać małej już w szpitalu, ona leżała w inkubatorze prawie tydzień i nie miała co ssać, a teraz smoczek tylko do usypiania, jak się obudzi to od razu wypluwa i jak mocno zaśnie też wypluwa. Też nie chciałabym żeby za długo ssała, ale nie wiem jak sie oducza :eek: roczne dziecko to chyba jeszcze może być ze smoczkiem, gorzej wygląda taki 3 latek.
Może twój ssie w dzień przez to że jest takim głodomorkiem i smoczek zastępuje mu jedzonko :-)

mamuśki potrzebuje Waszej rady:-) jaka butelka jest najlepsza na początek dla maluszka? myślałam o TT, potem Avent, ale jak przeglądam internet to głupieje, teraz te Avent są z takim smoczkiem co niby pierś przypomina, te wcześniejsze chyba zwykłe były, widzę że są butelki o pojemności 125ml i 260ml czy jakoś tak. One będą dobre?:) poradźcie coś:-)

kasiulekk dużo zalezy od dziecka, ja miałam avent i od razu małej przypasowała, ale dużo ulewała i myślałam że za szybko leci z butli i kupiłam butlę medeli, z niej dziecko musi mocno ssać żeby poleciało, ale sprawdziła się przez miesiąc , potem mała lepiej piła z aventa. Na początek najlepsze są butle te 125ml, bo one maja smoczek z 1 dziurką, niedawno kupiłam większą butlę z 3 dziurkami i używam na przemian :-)
P.S. Jak się czujesz?

Pelna jak poszlo z jabluszkiem? Mi dzisiaj marchewke tez ladnie zjadl z mruczeniem ale jestem zadowolona, jeden problem z glowy bo balam sie, ze bedzie jak z mm.
Jutro jade do sklepu i kupie z 3 rodzaje kaszek zeby smakowal do woli :happy:
Ysia świętować nawet musimy :-D
Kasuilek a medela calma? Tak naprawde butle do dziecka trzeba dopasowac zobaczysz wyjdzie w codziennosci. Ale mysle , ze avent jest ok. Pelna uzywa moze sie Wypowie w tym temacie.
Ala ​Ty to jestes szybka z tym wprowadzaniem, od razu gluten? W ktorym to bylo miesiacu?

Nowa ja jej podałam znowu marchewke z ziemniaczkiem, bo jabłuszko tatuś chce podać po południu :sorry:
U nas z jedzeniem bez zmian, wkładam jej łyżeczkę, ona jedzenie wypluwa a potem wkłada je piąstką do buzi :eek: cała jest umorusana i wszystko dookoła, ale niech je jak chce :tak:
Czytałam o tych kleikach i ryżowy może zatwardzać a kukurydziany rozwalniać . Tylko nie wiem czy łyżkę kleiku dać zamiast 1 miarki mleka mm czy oprócz mleka?

reklama
Do góry