reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
Sun kochana więc już nadchodzi Twoja chwila.
Jak tylko będziesz wiedzieć co i jak to pisz. Będę z niecierpliwością czekać na wiadomość od Ciebie :tak:
A co do rozstępów to jakoś się uchowałam ale to jeszcze nie koniec przecież ;-)
W poniedziałek mam wizytę to się dowiem co z tymi wodami czy znowu zmalała ilość...

Hej dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona :) a zarazem potrzebuję Waszej pomocy wróciłam właśnie z pierwszego USG i lekarz stwierdził 2 pęcherzyki ciążowe 8,7mm, i 8,6mm, natomiast powiedział iż obraz ciąży poniżej 4tc i że są za małe o jakieś 5 dni :( i nie wie co z tego będzie:( Ostatnia miesiączkę miałam 15.03 i wg tego jest to 5 tydzień a IUI 29.03 w 15 dniu cyklu.... Błagam powiedzcie jak to było u Was, szczególnie te dziewczyny które spodziewają się bliźniaków :)

lucy gratulacje :-) ja nie mam doświadczenia z ciążą bliźniaczą ale myślę, że musisz być dobrej myśli. kiedy kolejna kontrola?

lucy, spokojnie. U mnie było tak, że poszłam potwierdzić ciążę jakoś w 6-7.tygodniu (już nie pamiętam, mechanizm wyparcia jest cudowny). Lekarz powiedział, że pęcherzyk jest mały, płaski, brak echa zarodka i wszystko rozstrzygnie następny tydzień, szansa 50/50. To był koszmarny tydzień. Nasz Maluszek po prostu rozwijał się trochę wolniej. Za tydzień pokazał się w całej okazałości z akcją serca.
Poczekaj jeszcze, wszystko będzie dobrze:tak:

Lucy głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze, przecież to nawet nie jest powiedziane że do zapłodnienienia doszło podczas IUI, przecież mogło to być trochę później dlatego pęcherzyki sa mniejsze...a jak przyrost bety?

lucy czyli u Ciebie po IUI dwójeczka? A ile miałaś pęcherzyków?
A może to się jeden podzielił i dlatego jeszcze słabo widać
U mnie tylko jeden bąbel jest choć miałam 3 pęcherzyki. Ja byłam na wizycie miesiąc po IUI i wtedy już było serduszko. Tak więc trochę cierpliwości :tak:Wszystko będzie dobrze. Trzeba wierzyć :tak:
A poza tym gratuluję!!!! No i bliźniaki - ale czad :-)

reklama
Lucy, ale fajnie jak to bliźniaki :-) tak jak piszą dziewczyny do zapłodnienia i zagniezdzenia zarodkow moglo dojść trochę pózniej. U mnie tez jeden pecherzyk był przy pierwszym usg mniejszy - wyglądał jak cień tego pierwszego a teraz czekam na porod bliźniąt. Ważne jest tez byś zbadała bete hcg i po 2 dniach powtórzyła badanie. Jeśli ma wysoka wartość i rośnie to wszystko jest ok!

Do góry