reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
witam

u nas też posypało. biało jest. i jak tu iść ze święconką?

roszpunka ja też myślę, że cos w tym jest. my tez mielismy imię tylko dla chłopca z dziewczynką był kłopot no i mamy Olka. ada więc może i u was się sprawdzi i będzie chłopak

też bym chciała takiego maluszka pod sercem ponosić ale póki co ogarniam tego jednego łobuza. o ciąży za rok pomyślę.

wpadam później bo musze się ogarnąć. ja jeszcze w piżamie śmigam.

Lilu tak właśnie myślałam skoro za granicą mieszkacie ale wiesz jak to jest teraz to można być w szoku jakie imiona powstają więc już nic pewnego nie ma w tym temacie nawet zdrobnienia można dawać..... więc wolałam dopytać

Agnes ja tak się do mojego m śmiałam że rok musimy jakoś odczekać żeby choć trochę lżej było niż w ciąży męczyć się z dzieckiem które zaczyna chodzić i prowadź za rękę pochylona czy noś i odczekaliśmy rok no to żeby studia skończyć żeby przynajmniej w połowie być to już jakoś poleci a kiedy i ten czas minął to jak sobie pomyślałam że znów pieluchy i że wstawać w nocy i że ciężko gdzieś wyjechać bo raz kasy mało a dwa z dwójką dzieci się wybrać nie tak łatwo no to mi chęć przeszła ..... aż przyszedł czas że wszystko co było na nie zmieniło się na tak i okazało się że ten rok zamienił się praktycznie w pięć lat a teraz już się doczekać nie mogę z resztą jak wszyscy dookoła :-D

Ada, no to może rzeczywiście Antoś lub Antosia, w zależności od płci. A kogo chciałaby twoja Juleczka?

Pamela, no to leć:-) Tobie również życzę wesołego jajeczka. Przyślij nam trochę ciepła i słońca do pl, bo tego u nas nie uświadczysz.

Agnes, nie ma to jak piżamka do południa;-) Korzystaj, bo niedługo nie będzie takiej możliwości, praca wzywa:baffled:.
No to jest nas dwie:-) Może znów nam się uda razem w ciąży chodzić? Ja mam zamiar zacząć dopiero wiosną, bo chcę spokojnie skończyć kolejną podyplomówkę:tak: No chyba że jakimś cudem coś się wcześniej przydarzy. Ale szczerze mówiąc coraz częściej o tym myślę i wcale bym się wpadką nie zmartwiła, nawet teraz.

Ada, pewnie jak się wyrośnie już z pieluch,to później ciężko wrócić do tego. Ale takie maleństwo przynosi tyle radości, że warto się przemęczyć.

Rozszpunka Julka to sama nie wie kogo by chciała z jednej strony siostrę bo miała by się z kim bawić ale brat też by mógł być :tak: Antosia mogłaby być gdyby nie to że m bardziej się Lilka podoba( jestem w szoku że jego zdanie się pokrywa z zdaniem mojej mamy...... cuda się zdarzają :-D) ja wiem że dziecko to dużo radości i o wszystkim mniej przyjemnym się szybko zapomina (np.poród) ale wiesz to jest kwestia jakiejś gotowości i u mnie im starsza była Julka tym wizja drugiego dziecka był dalej. Z resztą trzeba też wziąć inne czynniki typu... brak stałej pracy a tylko sezonowa... jak tu utrzymać rodzinę? a narobić maluchów którym się podstawowych przynajmniej rzeczy nie zapewni jest bez sensu. Jeszcze kryzys mieliśmy z m i jak się pozbieraliśmy(zrozumiał co robił źle i zmienił to) mogliśmy wogóle o zwiększeniu rodziny myśleć :tak:

Ada ok zaraz wpisuję :D co do ruchów to uwierz ze nie za wcześno... ja czułam juz od 14 tyg bulgotki Pawełka.... ;-):-D
Imię ładne ale jak pisze Roszpunka moze jednak bedzie synek :-D bo to różnie bywa :D
Pamela wzajemnie wesołych świąt :-):-):-) u Was nie ma święconek ale za to pewnie macie duuuuuuuuuużo słoneczka, którego brakuje w PL :-:)-:)-:)-:)-(

No właśnie u mnie tez pada śnieg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zwariować idzie ... przyjdzie nam lepić zajączka :-D:-D:-D:-D

Ja sprzątam pokój Jasia iiiiiiiiiiiiii mam dośc :szok::szok::szok::szok: normalnie tajfun to mało powiedziane.... pół przedpokoju tonie w śmieciach, zabawkach , itd :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Teraz sie biorę za jego szafę .. i coś czuje ze połowa wyląduje w piwnicy :baffled:

Joasia pochwal sie firankami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziendoberek :-):-):-)

Witam sie moje kochane z zaśnieżonego Poznania :baffled: :baffled: :baffled:

Ja już zaliczyłam urząd. Byłam umówiona 2 miesiące temu na godz 10 bo są wielkie kolejki ( dofinansowanie do mieszkania ) wpadam 20 min przed patrzę nikogo nie ma :szok: wzięłam numerek i czekam . Wszyscy co przyszli po mnie weszli przedemną a ja czekałam do swojej umówionej godziny :crazy: :crazy: :crazy: .

Co do kasy szefa to dostałam kolejną ratę :wściekła/y: bo dzisiaj o 11 miał byc przelew .He he he skąd My to znamy no nie :baffled::baffled::baffled: a od wtorku ostra robota niby :baffled: Brak słow poprostu .Na jajka starczy :-) resztą sie nie przejmuje zrobię Swięta z tego co mam no przecież nic innego nie wymyślę ;-)

Ilonko moje chłopaki wczoraj sprzątali swój pokój . I mówie Ci tone makulatury wyniosłam :-):-):-)

Miłego dnia dziewczynki :-):-):-)

Dziewczyny pewnie nie będę miała kiedy później wejść więc już teraz życzę Wam, dzieciaczkom i całej rodzince
Wesołych świąt!!!!!!!!!!!!!!!!
:-D:-D:-D Żeby Was m nie denerwowali a dzieciaczki były grzeczne i zdrowe :tak: Żebyście doświadczyły samych łask i od tej pory było już tylko lepiej !

Śmigus dyngus odwołany bo przy takiej pogodzie to lany stałby się gradowym
:-D jakby ta woda w locie zamarzła

Buziaki :* :* :* :* i do po świętach

reklama
Ada kochana wzajmnie :) wesołych i radosnych świąt wielkanocnych

Losiczka
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dboska !!!!!!!!!!!!!!!!! Kłaczek sama dzierga tez czy kupiła gotową dla Karolka ?????????????????????????????

Oj kochana brak mi słów juz na tego pracodawce... no własnie roboty od cholery a kasy to juz nie łaska :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i w święta o samych jajka żyć :angry::angry::angry::angry: wbijcie sie na święta do niego ... u niego pewnie rarytaski aż sie stół ugina :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
\U nas było tak ciągle, co tydzien :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: robić to trzeba co do minuty a wypłaty sie nie widziało a na święta to nawet nic tez nie dawał :wściekła/y:
Nie ma mozliwosci aby m zmienił pracę ??? bo tak nie moze byc do jasnej ciasnej :crazy::crazy::crazy:

Do góry