reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Ja od porodu jak wiecie mam tyle energii ze bym mogła obdarować nie jednego :-D:-D:-D:-D także kto chce ????:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: a teraz własnie kończę czapulkę na zamówienie :-D dla znajomej :-):-):-)
Ada OK przesle mielonego, sałatkę a nawet i ziemniaczki ale pod 1 warunkiem ........... prosze o przepis na racuchy :tak::tak::tak::tak::tak: bo to są racuchy czy takie placuszki zwykłe z jabłkami ...?????????????????

Róza co sie dzieje ????? zły dzień ???????????

reklama
Ilonko ja będę robić takie właściwie to jabłka w cieście miały być racuchy takie normalne ale nie dawno jadłam u teściowej i mi smakowały jabłko wydrążasz żeby powstały potem z niego takie talarki jak z ananasa i do tego gęstsze ciasto naleśnikowe maczasz jabłko i na patelachę :-pa na racuchy mam taki:
szkl. mleka
2 jajka
2 szkl.mąki
1/4 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jabłka( ja daję więcej i posypuję cynamonem)

Wszystko zmiksować następnie dodać starte jabłka na tarce z dużymi oczkami ( ja je kroje w kostkę). Piec na tłuszczu do zarumienienia

małami no niezłe. usmiałam się. chyba z twoim humorem po wizycie też lepiej. i tak trzymaj

ilonka no nie mogę. ty masz energii tyle że mogłabyś pół forum obdarować. podziwiam że dajesz tak sobie radę

losiczko
kochana ty wiesz że myslami jesteśmy z Tobą. trzymaj się dzielnie

u mnie też brak już pomysłów na obiad. dzisiaj robię sobie ryz z jabłkiem i cynamonem. no tak za mną chodzi juz chyba z tydzień

chciałam z małym do sklepu skoczyć a padało więc tylko pół godzinki na tarasie posiedziałam z nim aby się dotlenił. teraz śpi znowu. już nie pada ale ja jakoś nie mam dzisiaj sił więc zakupy odłożę na jutro. muszę banany kupić co by katy placuszki zrobić. dzisiaj niby wyspałam się a kiepsko się czuję. chyba dopada mnie przesilenie jesienne i do tego dzisiaj znowu czuję szycie a było już ok. chyba na zmianę pogody nie będzie reagować?

może któraś mi powie jak długo te szwy się rozpuszczają? bo ja nadal je mam. koleżanka rodziła w czerwcu i mówiła że z miesiąc miała. to możliwe?

Agnes ja miałam rzekomo szwy rozpuszczalne ale pętelki mi po pięciu dniach wycinali bo już wrastać zaczęły i rwało jak nie wiem. A co do ciągnięcia na zmianę pogody to mnie do prawie roku ciągły nie zawsze tylko na radykalne jakieś anomalie później i było tak jakby ktoś mi kilka igiełek wbił teraz mi zrobiłaś smaka na ten ryż oh Ty :laugh2:!!! U nas ma w sobotę zamieć śnieżna być więc jestem ciekawa czy będzie pierwszy śnieg tego roku

Agnes możliwe .. bo ja miałam z miesiąc te szwy .. no może ciut krócej .. :tak:
Ada dzięki :) :-):-) myslałam ze to takie drożdzowe racuchy bedą :tak::tak::tak: bo takie własnie bym zjadła a sprawdzonego przepisu nie posiadam ..:-(
Roza :-( tulę skarbuś..............

Czy wy wiecie ze teraz to juz muszę naszą tabelkę umiescić w 2 postach ?????????? tak,tak juz sie nic nie da dodać nowego bo przekraczam długość wiadomości :sorry::laugh2: a chciałam coś dodać to sie nie da.... także przy następnym wgrywaniu tabelki rozdzielę ja na 2 części !!!!!!!!!!!!:tak:

Ilonka na drożdżowe nie mam ale te są bardzo dobre a jak nie zjemy wszystkich to do mikrofali na trzy zdrowaśki i cieplutkie pożeramy nawet następnego dnia. Żeby się tak udało zlikwidować tabelkę staraczek na poczet tabelki ciężaróweczek to by było coś. Dobra dziewczynki zmykam bo koniec pracy :-D Miłego wieczoru i samych dobrych wieści na jutro na rano. Buziaczki dla wszystkich :*********

reklama
Do góry