reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
U nas zazwyczaj 14:00-15:00, a jak jednodniowe wesele to 13:00, zdarza się nawet 12:00, ale to bardzo rzadko :blink:
Słyszałam, że w niektórych rejonach są śluby już o 11:00, nawet jak wesele dwudniowe :-p a w innych nawet 18:00-19:00...

Na śląsku często u Was wesela robią wcześniej albo górale też :D o 12 to ja bede sie robic na bóstwo, wiec nie wyobrazam sobie wstac o np 7.00 i bawic sie do rana jak w Kosciele na 12.00 :o wspolczuje.. a ja znalalazlam buty :D po niedzieli dojda w koncu dodatki i te buty i ja mam spokoj, tylko musze pojsc do krawcowej zeby mi ja obciela bo buty mam na niskim obcasie :) po nowym roku tylko garnitury i reszta to pikus :)

reklama
Ja właściwie jestem z podbeskidzia, ale to też śląskie, a K z typowego śląska i szczerze to nie spotkałam się z takimi mega wczesnymi godzinami wesel, ta 12:00 to taka najwcześniejsza, a i tak mało bliskich mi osób się na nią decyduje :blink: także ja już tak do końca nie wiem o co w tym chodzi :-)
U nas to tak standardowo 14:00 czy 15:00, później sobie nie wyobrażam, zwłaszcza w porach zimowych, bo latem to długo jasno, więc w sumie nieźle ;-) Każdy ma jakieś tam przyzwyczajenia :-p Koleżanka, która ma ślub w okolicach Opola, ma o 11:00 i u nich 14:00 to już dramatycznie późno :szok: Hihihi to jest dopiero hardcore :-p

Do góry