reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

No nie wierzę, ktoś tu jednak jeszcze zagląda :szok: Superowo! :-)

Madziulek jejku, jakiego masz grzecznego Syneczka :blink: Jak fajnie śpi :-) A jaki przystojniacha :cool2:
Oj tak czerwiec 2015 należy do nas! ;-)

Biapl a właśnie miałam zapytać, czy pochwalisz się mieszkankiem :-)
Mam nadzieję, że jak rozpoczniecie staranka, to będziesz częściej zaglądała do nas? :tak:

reklama
Madziulek20 a ja dalej w ciazy... Mam nadzieje ze to juz ostatnie 2tygodnie I maly rozrabiaka bedzie juz z nami. Czuje sie wielka I ciezka jak kombajn ;( wszystko juz gotowe wyprane wyprasowane odswiezone...tylko dziecka brak hihi
Twoj maly jest przecudny...zazdroszcze tak kochanego malenstwa. Ciesze sie ze jest zdrowy ;)

Madziulek tak, mamy już od tamtego roku salę, orkiestrę, fotografa i kamerzystę, a niedawno zaklepaliśmy termin w kościele. Po wakacjach wybieramy się na nauki, tylko czekamy na zapisy, bo jeszcze nie ma, a później kiedyś trzeba będzie zrobić jeszcze tą chorą poradnię... :dry: Puzel ma też kupiony garniak na poprawiny :-p
Co do sukni to byłam ostatnio oglądać i kilka udało mi się przymierzyć mimo iż nie byłam umówiona :blink: Ogólnie byłam załamana, praktycznie nic mi się nie podobało.... Jedna jedyna bardzo wpadła mi w oko (wcześniej wyhaczyłam ją na stronie salonu, ale jest trochę droga, bo 2800zł, chociaż Puzel twierdzi, że nie aż tak źle... Ja w każdym razie czekam na jesień, tak Pani z salonu poleciła, bo wtedy wchodzi nowa kolekcja i suknie z 2014 mogą zejść nawet do -50% :tak: Dzięki za link, ale ja na pewno nie będę zamawiała sukni przez neta, bo siedzę też na forum ślubnym i właśnie dziewczyna zakupiła w ten sposób suknię i została lekko mówiąc wydymana... Strona zagraniczna to fakt, ale miała same dobre opinie, zdjęcia zadowolonych lasek w sukniach już gotowych itd., był z nimi super kontakt telefoniczny, mailowy do momentu aż zapłaciła za suknię... Prawdopodobnie salon działał fair do jakiegoś czasu aż wyrobił sobie dobrą opinię itd. i pewnego pięknego dnia, pozbierali zamówień i się ulotnili... Także jestem trochę przewrażliwiona ;-) Ja jestem chuda i muszę mieć dobrze ściągniętą miarę, żeby nic nie odstawało nigdzie... Wszystkie suknie które mierzyłam były za duże, topiłam się w nich :zawstydzona/y: Jakoś jeśli chodzi o suknię, wolę wszystko zobaczyć na żywo i dotknąć :-) Boję się, że jakby coś poszło nie tak jak powinno, to co ja później zrobię z moim szkieletem, nie jestem w stanie kupić pierwszej lepszej w salonie na poczekaniu :-(
Wiesz, że nie liczyłam tego zbytnio, ale sumka wyjdzie konkretna...
Robicie jednodniowe czy dwudniowe wesele? Duże?

Biapl :cool2:

Bashi eeee teraz to już to będzie :tak:
Mąż będzie przy porodzie?

tak maz powiedzial ze chce ale zobaczymy jak dlugo wytrzyma tam ze mna...prawdopodobnie nie bede w najlepszym humorze podczas porodu :D

Bashi jeszcze troche i zobaczysz Sunusia :)
Paula no wiec robimy jednodniowe, bo poprawiny nie sa juz w modzie, wgl 20.06 moj Dawid ma urodziny wiec zrobimy imprezke w domu dla mlodych :D ja sukienki na razie nie kupuje, bo nie wiem ile schudne i czy wgl schudne a jak juz naogladam sie kiecek, pojade poprzymierzac i moze znajomej Mama mi uszyje :) Ja sie zastanawiam co z tymi naukami i poradnia, bo przeciez my juz mamy dziecko, wiec moze inaczej na nas spojrza, znajomi byli jak Ona byla w ciazy to posiedzieli 30min i mieli wszystko zalatwione :)
Własnie zapisalam Nas do poradni i bardzo fajna babeczka ze mna rozmawiala, 5.08 na 20.00 a Nauki dopiero we wrzesniu. Im szybciej i cieplo tym lepiej :)
My robimy wesele na max 50 osob i jak liczylismy to tak zle nie wyjdzie max 12-14tys Myslalam ze wyjdzie drozej ale nie. kamerzysta-fotograf bierze 1700zl i sesje ich mnie sie podobaja, tak samo kamerowanie. orkiestra 1600 i w dodatku gra tam maz kolezanki ze szkoly mojego Dawida, sala 110-160 za osobe ( w tym napoje, ciasta, tort i ozdoby), autem jedziemy swoim bo mamy nowe, tylko ubrac je musze, zostaje alkohol, suknia, gang, obraczki z tych drozszych no i duperele czyli kwiaty, zaproszenia,naklejki na alkohol, buty i detale.
Az sie nie moge doczekac tego dniaa <3

Madziulek no My robimy dwudniowe bez względu na to czy jest w modzie czy też nie, bo mamy dużo przyjezdnych, więc i tak musielibyśmy zorganizować jakiś obiad, tak więc mniej więcej na jedno wyjdzie jak zrobimy normalne poprawiny tak do północy. Ogólnie wydaje mi się, że jeżeli chodzi o organizację wesel nie ma czegoś takiego jak "moda" z tego co czytam wypowiedzi dziewczyn na forum to ile ludzi tyle pomysłów ;-) No My trochę więcej płacimy za kamerzystę, fotografa i zespół chociaż i tak są to fajne ceny patrząc na to jak teraz się cenią- kosmos normalnie :szok:
Ja już chciałabym być po :-p

reklama
ja przyjezdnych bede miala tylko od strony mojego Dawida, (2-5 osob zalezy ile przyjedzie) ale gdybysmy sie nie pomiescili to jest hotel tam gdzie mamy wesele wiec jest gdzie spac :D a dom mamy dosc duzy wiec po wszystkim bedzie gdzie posiedziec :) po drugie przy Malym meczace bylyby poprawiny, wiec wole odpoczac w domu, kto bedzie chcial to przyjedzie :) co do cen to rozmawialam kiedys ze znajoma co do chrzcin i u nas np biora 35-45 a u niej 80-100 :o w szoku bylam. bo ja za obiad, kolacje i slodkie zaplacilam bardzo malo.
Moj ma urlop to po niedzieli skoczymy po obraczki :) Ja chce standard, ale nie okragle i nie za szerokie bo to dziwnie wyglada moim zdaniem a znalazlam nawet takie po 1cm :o:p
Kazdy ma swoje widzi misie bo przeciez to jedyny dzien w zyciu :)

Do góry