reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Paula zjedliśmy english breakfast( na kolacje) zrobiłam te dwa desery co pisałam wczoraj eton mess i mus czekoladowy i mam dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ledwo żyje :-D:tak:

reklama
hello

Liluuś - przekazuję "pałeczkę" na 5 dni, potem proszę o zwrot... hihi. Do tego czasu może dojdzie zamówiona przez męża bielizna, więc znów poszalejemy. Dobrze, że juz wcześniej były seksy, bo dziś niespodzianka..... to złośliwość losu!!!

Na g wkleiłam linka to tego "czegoś" co sprawiło, że życie nabrało ciekawszych kolorów.... hihi.

Ostatnia edycja:
Katrina dziekuje ;)

kurcze ale u nas wichura :/ mam nadzieje ze rano ciagle bede miala dach nad glowa , masakra az Lily plakala tak wieje

dobranoc

witam się sobotnio

ale tu pustki :confused: wstawać dziewczyny i meldować się

ja kończe urlop niestety i w poniedziałek do pracy ale poniekąd dobrze ze już trzeba wracać bo lenia załapałam na maxa

życzę miłęgo dnia

Melduje sie :-)
Chlebek robie z podwojnej porcji coby zapelnic 2 keksowki :
100 g swiezych drozdzy
400g maki zytniej razowej
800 g zwyklej maki
720 ml cieplej wody
3 lyzeczki soli
i ziarna jakie lubicie ja daje slonecznik i dynie

z drozdzy lyzeczki cukru odrobiny maki i wody robie zaczyn i odstawiam na 30 min potem dodaje reszte skladnikow i zagiatam ( dosypuje czesc ziaren ) i odstawiam na kolejne 30-40 min potem do keksowek, smaruje po wierzchu roztrzepanym jajkiem i posypuje ziarnami lub smaruje wczesniej przygowanym maselkiem czosnkowym i na 200 ' na jakies 35-40 min i gotowe, z tej porcji wyszlo mi jeszcze 7 polbagietek ale te poszly w 5 min po wyjeciu z pieca :happy2:

LILUU - len sie jeszcze 2 dni a co :-D
Ja dzis sie wyspalam i jestem mega happy bo jakos lepiej sie czuje :-):-)
ROZIA - widze ze Bianka tak jak nasza juz przy badaniu placze :happy2: maly klocuszek z niej, moja nie je a żre jak konik a dopiero teraz wazy 10 kg a powinna chyba z 15 przy takim apetycie i ciagle chodzi i mniam mniam mama - czasem nie wyrabiam :-D
PAULA - wpadaj poki jeszcze sa :happy2:

Marysiu czyli te składniki co podałaś razy dwa jeszcze czy to już mi podałaś podwójną ilość:confused:

hejka

u nas walentynki szałowe:cool2: się działo ..wyposzczeniu po @ :p D z kwiatami, upominkiem i winem wyskoczył:-D świece, nastrój..no ciekawe co ma na sumieniu ten mój mąż że taki romantyczny i kochający:-ppoducha się spodobała i cały czas w stronę "dziś tak kochanie" leży:-D

dziś mieli wpaść znajomi....ALE zmiana planów...kwarantanna

od kilku tygodniu ospa hula w przedszkolu, już myślałam że młody nie złapie skoro do tej pory się nie zaraził..no i MASZ! Złapał! teraz na sam koniec:dry:
czekamy na rozwój wydarzeń, co z małą i ze mną... bo nie chorowałam...:dry:

Mati oki, dobrze się czuje, bez gorączki, nie drapie się, za to cały w kropkach:-p
musimy mu włosiska obciąć, bo przez ten gąszcz niewiele widać a ma też jakieś krosty na głowie

Katrina dajecie czadu hihi zaraz brykam na grupę ;)
Liluu ale zleciał ten tydzień .. :/
Paula miłego weekendowania ;)
Marysia buziaki dla łobuzów ;) ja mówię że jedyny plus tej ospy..to że do przedszkola nie będzie się trzeba zrywać :p ale dwa tygodnie w czterech ścianach...matkooooo Mati oszaleje, albo ja oszaleję haha
Rozia jak Bianeczka? buziak dla Niej ;)

pozdrawiam ;)

Wy mówicie że 10 kg dużo??? PHI! dla mnie wcale nie, pierworodny na roczek ważył 12 hihi On prawie 10 kg ważył jak miał pół roku! :cool2: a teraz taki szczypior...
Melka teraz waży jakieś 10kg, ale dokładnie nie wiem :)

o kurde uważaj Truskafciu na tę ospę ja jak moje dziecko złapało to od razu poszłam do lekarza i przepisał mi szczepionkę w tabletkach i faktycznie złapałam ale przeszłam ją bardzo lekko za to moja koleżanka mnie nie posłuchała i w tym samym czasie złapała i niestety skończyło sie u niej oiomem :-( tak że polecam czym prędzej sie udać do lekarza dość drogie to było 10 lat temu płaciłam coś ok 140 zł

pytałam o szczepionke, ale już za późno, bo już mogę być zarażona..powiedziała mi że teraz już lepiej nie ryzykować, bo mogą być powikłania poważne...więc siedzę jak na bombie i czekam

najgorsze to, że młody się wykuruje, zdążymy zapomnieć o przygodzie a tu MASZ za dwa tygodnie może mi małą wysypać, albo mnie.. :/ wkurzająca ta ospa przez to czekanie.. :confused2:

reklama
Do góry