Bashi ja mogę polecić Ci dwie przystawki:
Sałatkę (mój m uwielbia :-) )
rukola
1 pomarańcza
pomidorki koktajlowe
mozzarella
opcjonalnie orzechy włoskie/słonecznik
Czasami podaję tą sałatkę z paluszkami krabowymi, które oprószam przyprawa do ryb i na patelnie :-)
Mieszamy wszystko (oczywiście w kostkę kroimy) I ja robię z sosem z knorra koperkowo-ziołowym,tylko wodę zastępuję sokiem z pomarańczy, ale u Was pewnie nie ma, wiec możesz sama sos ala winegret zrobić ( olej z octem, tylko octu mało daj) alebo sama oliwa.
Zupa krem pomodorowo-paprykowa z grzankami bazyliowymi.
Pomidory tak ze 2puszki lub np. 4 świeże
papryki 2-3 pieczone ( pieczesz aż będzie czarna skórka, bo wtedy ładnie odchodzi i ma smak dobry)
Wszystko na ogień, mieszasz doprawiasz solą, pieprzem, cukrem. I miksujesz na gładką masę :-) Oczywiście wszędzie jest podane,żeby przetrzeć przez sito ... ja tego nie robię
![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
Miksuję i jest ok :-)
Grzanki:
chleb kroisz w kosteczkę, pod[iekasz w piekarniku,aż będą twarde, a z bazylii i oliwy robisz takie pesto i późniejsz mieszasz z grzankami i podajesz do wupki w osobnym naczynku ... Miodzio :-)
Danie główne to co Twój mąż lubi najbardziej może zrób. Ja tak zawsze robię :-)
Mój m bardzo lubi jak robię cos ala placki po węgiersku, tylko placki są z kalafiora, a giulasz na piersi z kurczaka ;-) To mam przepisz jak na diecie dukana byłam :-) Palce lizać :-)
A deser to nie mam pomysłu... ALe ja np. lubię owocę pod kruszonką :-) Można do tego lody dodać :-) U mnie z deserami kiepsko :-9 Ale m uwielbia jak robię tiramisu :;-)
Mam nadzieję ,że coś pomogłam :-)