reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Ewirut :-D Kciuki zaciskam :tak:
Bashi a nie masz L4 ze względu na "szkodliwość pracy" pytam z ciekawości, bo przyjaciółka moja jest pielęgniarką i tam od razu idą na L4
Joanna Trzymaj się i leń się, dzień na to idealny
Madziulek dobrze że już lepiej..

reklama
truskaffka- nie wiem co mam zrobic ze soba:szok:
Zaczelam podawac marcheweczke i jakbluszko , czy moge podawac cos jeszcze, bo za jabluszkiem nie przepada bo mu kwasne ,ale to ze sloiczka musze sprobowac sama blenderem zrobic?!!

Ewirut trzymam kciuki za drzemki :-) możesz podawać dalsze warzywka. Są takie sloiczki z bobovity Pierwsza lyzeczka. To są pojedyncze warzywa :-)

Rozia - wlasnie z tych słoiczkow podawalam marchew i jabluszko :-) te pojedyncze warzywa :)
Wlasnie wstal spal 3 godziny, dziewczyny nie to dzecko radosne usmiechniete lezy grzecznie i w ogole:-)

Dzieki ewirut...
Dziewczeta mam do Was prosbe...planuje jutro zrobic taka wypasiona romantyczna kolacje dla meza..wiecie taki full wypas przystawka danie glowne deser itd. Moj m jest taki kochany od 3tyg gotuje codziennie kiedy ja leze na sofie albo spie...chcialabym mu to jakos wynagrodzic :) macie jakies pomysly na dania...cos normalego nie jakies wymysle cuda na talerzu ale zeby smaczne bylo tez :D licze na Was z calego serduszka a ja sama poszperam cos w necie :)
Pozdrawiam

Hello ;-)
U nas pogoda dzisiaj paskudna, wiało i lało, cały śnieg pozbierało :eek:

Truskafffka w sumie nie kupiliśmy za wiele, bo nic nie było z tego co chcieliśmy :-( Wyłapaliśmy tylko 2 brakujące szklaneczki, wyciskacz do czosnku i stoliczek, więc marnie :confused2:

Ewirut nO nO nO, to Bartuś zaszalał wczoraj ze spankiem :szok::tak: oooo i doczytałam, że dzisiaj też- idealnie :cool2:

Bashi już nie mogę doczekać się relacji z wizyty ;-)
Ja niestety nie jestem ideałem w kuchni, ale jutro postaram się coś doradzić, no chyba, że Babulce mnie ubiegną :blink: dzisiaj niestety nie mam już siły :no:

LiLuu miłej pracy i zaglądaj do nas najczęściej jak dasz radę :tak:

Marysiu zdrówka dla Kropeczki jeszcze tutaj życzę ;-)

Joasiu a co się dziwić, że nie masz siły w taką pogodę :no:

Madziulek a może zakręciłaś gdzieś stopą? :confused: Ja sobie tak zrobiłam na wakacjach w tym roku zakręciłam, niby trochę zabolało, poszliśmy na spacer, rozchodziłam i było OK, ale jak się w nocy przebudziłam to już nie wiedziałam gdzie nogę wsadzić :huh: Nie mogłam dojść do łazienki itd. no masakra, ale jakoś samo przeszło powolutku :tak: Prawdopodobnie naciągnięcie ścięgna... Uważaj na siebie :*

Miłego Wieczoru Kochane :*

Bashi ja mogę polecić Ci dwie przystawki:

Sałatkę (mój m uwielbia :-) )
rukola
1 pomarańcza
pomidorki koktajlowe
mozzarella
opcjonalnie orzechy włoskie/słonecznik

Czasami podaję tą sałatkę z paluszkami krabowymi, które oprószam przyprawa do ryb i na patelnie :-)

Mieszamy wszystko (oczywiście w kostkę kroimy) I ja robię z sosem z knorra koperkowo-ziołowym,tylko wodę zastępuję sokiem z pomarańczy, ale u Was pewnie nie ma, wiec możesz sama sos ala winegret zrobić ( olej z octem, tylko octu mało daj) alebo sama oliwa.

Zupa krem pomodorowo-paprykowa z grzankami bazyliowymi.

Pomidory tak ze 2puszki lub np. 4 świeże
papryki 2-3 pieczone ( pieczesz aż będzie czarna skórka, bo wtedy ładnie odchodzi i ma smak dobry)

Wszystko na ogień, mieszasz doprawiasz solą, pieprzem, cukrem. I miksujesz na gładką masę :-) Oczywiście wszędzie jest podane,żeby przetrzeć przez sito ... ja tego nie robię :-p Miksuję i jest ok :-)
Grzanki:
chleb kroisz w kosteczkę, pod[iekasz w piekarniku,aż będą twarde, a z bazylii i oliwy robisz takie pesto i późniejsz mieszasz z grzankami i podajesz do wupki w osobnym naczynku ... Miodzio :-)

Danie główne to co Twój mąż lubi najbardziej może zrób. Ja tak zawsze robię :-)
Mój m bardzo lubi jak robię cos ala placki po węgiersku, tylko placki są z kalafiora, a giulasz na piersi z kurczaka ;-) To mam przepisz jak na diecie dukana byłam :-) Palce lizać :-)

A deser to nie mam pomysłu... ALe ja np. lubię owocę pod kruszonką :-) Można do tego lody dodać :-) U mnie z deserami kiepsko :-9 Ale m uwielbia jak robię tiramisu :;-)

Mam nadzieję ,że coś pomogłam :-)

reklama
Do góry