reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Ja jestem Rozia i podczytuje :-p Ale mam dosc wszystkiego dlatego milcze dowiedzialam sie ze za szkole do tych moich papierow musze zaplacic kolejne 250 jednostek monetarnych :-D:-p A z kad to brac wszystko ?

Roszpunka ja ci nei mowie ze na ulicy masz go zostawic i sobie isc ! No co ty
ja tylko odchodzilam kilka krokow i czekalam az sie pozbiera trwalo to kilka sekund jak zobaczyl ze mam poszlam a mowilam mu do tego papa zaraz byl kolo mnie. Ale wiem rowniez ze z takim maluchem to moze nie zadzialac ale sprobowac warto

Dzien dobry :-D
LORI - witaj w klubie przedszkolnych katarkow, u nas jeszcze kaszel ale daje mlodemu syrop prawoslazowy a rano flegaminke i odpukac przechodzi. Super ze Lilusia wydobywa z Ciebie tak dobre samopoczucie i wielkie poklady milosci - tak 3mac :-D
na Matiego dobrze działa wysmarowanie vikiem i inchalacje. Sama chętnie bym siebie wysmarowała a odpada :dry:

hejka

po pierwsze oszaleć można z pogodą :baffled:
poniedziałek lało i zimno...
wtorek mega słońce i upał..
dziś znów leje :baffled:

po drugie walczyłam dziś dzielnie z nową partią ciuchów Melki i zabawkami ..wszystko wyczyszczone schnie ufff
młodej aż oczy się zaświeciły jak zobaczyła nowe zabawki:-D
po trzecie ściągnęłam też ze strychu fotelik do karmienia, plastik do czyszczenia luuzik, ale pokrycie na siedzenie kiepsko wygląda, więc wyrzucę całkiem i myślę pokombinować z kocykiem. Szkoda mi wyrzucać cały fotelik, bo wszystko działa, regulacja oparcia jest, składa się, kółka oki, tacka też. Tylko to siedzisko nie przetrwało.

z krzesełka możesz dokupić tylko nowe pokrycie (nawet oryginalne) i będzie jak nowe. Na 100 % taką usługę świadczy u mnie sklep w pobliskim mieście, ale też mają sklep internetowy.

Liluu - kasa to zawsze odwieczny problem. Ja jestem teraz na etapie że sie wkurzam ile kasy trzeba wydać na szczepienia które w innych cywylizowanych krajach są darmowe :dry:

Rozia - no i dobrze że wyszłaś ;-)

joanna - a jak tam córa radzis obei w szkole? jest zadowolona? chętnie chodzi? dużo mają lekcji do domu? program jest trudny?

moja biedroneczka kochana zrobiła dzisiaj kupe jak chałupe i teraz śpi sobie w najlepsze :-) ...... trzy dni nie robiła to teraz sie rozbrykała na dobre.

Roszpunko - ma to samo z Kubą. Nerwus taki, że szok. Najgorsze jest to, że jak cos mu nie pasuje to ze złością rzuca się do tyłu na podłogę i głową już nie raz się uderzył. Ja robi to na wykładzinie, to pół biedy, na podłodze - jest bardzie twardo i boli. Nie mówię juz o tym ile razy z głowy my dostaliśmy, bo robi tak nawet na naszych rękach. A wije się tak, że momentami się boję, że mi wypadnie z rąk - smyk mały. Chyba chłopcy tak mają, bo z dziewczynami tak nie miałam.

Aaaaa i sie pochwalę Kubulas sam chodzi!!!! Potrafi nawet z siedzenia kucnąć, wstać i pójść sobie... chodzi jeszcze trochę jak kowboj i raczki momentami trzyma w górze, żeby złapać równowagę, ale daje radę!

Lori - adres tego sklepu poproszę, bo nasze pokrycie na krzesełko też już jest w nie najlepszym stanie, a tu nigdzie nie mogę znaleźć takiego na wymianę.

Ostatnia edycja:
brawo dla Kubusia! :D

i dodam żeby nie generalizować, mój Matiko negocjator i nieraz bunty były, badanie granic, ale rzucania się na podłogę ani żadnych drastycznych akcji, zwłaszcza w miejscach publicznych nie było ;)
nie wiem czy mam się teraz bać, że Melka będzie buntownikiem:baffled::shocked2::szok:

Lori dzięki wielkie, nawet nie pomyślałam że można sam pokrowiec dokupić, lece szperać po necie:-)

No Katrina to brawa dla Kuby :-) Mały chodziarz się z niego robi ;-)

U nas Bianka zaczęła tańczyć na siedząco do muzyki :-) A dzis to nawet krzyczała na magnetofon jak się piosenka kończyła :-D:-D:-D Czasami na spacerze, to sobie sama "śpiewa" i na boki się buja :-)

Likuu z tą szkołą to przegięcie :-(

katrina, truskaffka - :: Sklep dziecięcy BOCIEK Zabrze Wózki dziecięce, foteliki - Sklep BOCIEK ..... musicie sobie tam na pewno zadzwonić bo oni sprowadzają pokrowce na zamówienie pod konkretne krzesełka do jedzenia.

mój Matik też nie był buntownikiem, rzucania na ulicy nie zaliczyliśmy :-p

Rozia - musiała wyglądać przezabawnie :-)

R śpi, Mati śpi, Lili śpi, kot śpi .... no co to się porobiło :-p

dziewczyny czy możecie polecić tarmometr elektroniczny który bedzie pokazywał prawdziwą temperaturę?

Ostatnia edycja:
Lori - dzięki,

No mój - póki co w miejscach publicznych nie awanturuje się, zreszta jak wiem co za chwilę będzie, to staram się odciagać jego uwagę na co innego, ale jest buntownikiem.

Rozia - Kuba jak słyszy muzykę, to tańczy, a taniec zaczyna sie od ruszania rączką - ostatnio w kosciele jak ksiądz zaintonował "Baranku Boży..." to tez zaczął "tańczyć".

Hejka :-):-):-):-):-):-)

melduję się wreszcie i ja po długiej nieobecności ,ale cholera co chce tu wejść to od kilku tygodni mi sie bb zawiesza!!!!!!!!!!!!! i nie wiem co jest grane ,dziś tez co wchodzę to error !!!

Lori przedewszystkim GRATULACJE :tak::-):tak::-)
Rozia ja chyba nie doczytam co tam u Ciebie sie porobiło :wściekła/y:

tak z grubsza to u nas ok :-) Oskar rośnie jak na drożdzach i już sie usmiecha :-)

w weekend teście byli :baffled: no iii co sie nasłuchałam :shocked2: ze buzie mam brzydką ,że juz nie schudne tak jak przed ciążą itp ,ze dlaczego tak karmie co 3-4h ... masakra normalnie ,no i ze włosy mam do dup..y
kuźwa brak słów

ale obiecuje częściej zaglądać tylko niech mi sie nie blokuje juz to bb :wściekła/y:,

aa i w piatek ide do ginki i do nikogo innego nie pojde ,bo rana tzn dziura po cc nadal nie chce sie zagoić :wściekła/y: cyrk normalnie !!!

Pozdrawiam wszystkie :* :* :* :*

reklama
ja po zebraniu..na dzień dobry 100 zł (ubezpieczenia, komitet, składki na tort ,paczki,cos tam jeszcze :wściekła/y: )
oczywiscie zostałam wybrana do 3-ki klasowej :-D bo jedna mama zgłosiła sie na ochotnika ''taka najmadrzejsza na świecie'':szok: a ja jestem tą co ma ją ''gasić''i nie pozwalać rzadzić:-) (nie wiedziałam że mam takie umiejętności:-D ) ale funkcje pełnie do momentu ''jak będę dawać radę'' :-D pożniej kumpela mnie zastąpi..

a jutro mam zebranie u starszej i kolejna 100 zł , ale juz w nic nie dam sie wrobić :no:

Lilu - szkoda ze nie poszło po twojej mysli

Lori - super że z Lilką sie dobrze układa ,
córcia w szkole daje rade,podoba jej sie tylko ubolewa nad brakiem zabawek:-), lekcji narazie duzo nie ma jak w przedszolu ślaczki kolorowanki..pierwsza klasa to raczej powtórka z ''0'', zreszta ja przeżywałam gorzej niż ona bo poszła jako 6-latek , ale daje rade i jest zadowolona..
Rozia - u mnie ciche dni skutkują:-D , widze tancereczka rośnie :-D

Roszpunka - przykro że Maksio taki buntownik..przejdzie mu..
ja nie miałam takich problemow wiec nie pomoge ale moja sasiadka tak ma z 7 latkiem który jest opózniony w rozwoju i nie raz widzialam jak leży na chodniku przed poczta lub sklepem,reaguję tak na NIE...ona stara sie nie zwracac uwagi do póki sam sie nie podniesie i do niej dojdzie,tylko widziałam jak ludzie reagują..ze wyrodna matka

Marysia - zdrówka dla dzieciaczków

Katrina - gratulacja dal Kubusia..zuch-chłopak:-D

Malami - biedna jesteś z tą raną..super że Oskar rośnie..:-D a teściami nie ma sie co przejmować..nie warto

nadrobiłam....:-D:-D:-D:-D:-D
jesli kogoś pominełam przepraszam :-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry