reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
a ja porządki z fotkami robię, wykupiłam 300 do wywołania i teraz nie ma totamto...wybieram, poprawiam i wreszcie będziemy mogli album założyć:-p

i oglądam też wczorajsze fotki z szaleństw na podwórku i kilka perełek udało się zrobić :)

Rozia haha patrz jaka spryciara, wyczuła że o Niej gadamy i panienka musiała pokazać na co ją stać :-) Brawo!!:-)
dobranoc Ewirut :)
Lor jeszcze trochę nogi zaciskaj ;)
aa co do gadania, młody też przekręcał wyrazy różne, teraz już dobrze mówi, ale z logopedą pracujemy, bo np "r" nie mówi jeszcze. Ja "r" zaczęłam mówić dopiero w podstawówce..no ale w tamtych czasach o logopedzie to se mogłam pomarzyć haha

Ostatnia edycja:
Witam wieczorowa pora.
Ewirut,rada ode mnie,odpoczywaj i nie wyglupiaj sie z tym chodzeniem i przyspieszaniem.korzystaj z ostatnich chwil odpoczynku,bo nie wiadomo jak pozniej bedzie.a i na porod duzo sil sie przyda.ja latalam po schodach w szpitalu jak wariatka,a jedyny efekt byl taki,ze mialam zakwasy i brakowalo mi sil na rodzenie,bo zamiast drzemac,to lazilam i lazilam.a bejbi wyjdzie jak bedzie na to gotowy,nie wczesniej.wiem,ze koncowka sie dluzy i ze chcialoby sie miec dzidzie przy sobie jak najszybciej,ale uwierz mi,ze bedziesz miala dosc czasu zeby sie nacieszyc Synkiem.

Rozia,powodzenia z zakupami.mam nadzieje,ze jednak uda ci sie cos znalezc.

Roza,szkoda,ze sie nie dowiedzialas kto sie kryje u ciebie.czekamy do polowkowego w takim razie :-)

ewirut ja miałam przez weekend takie lekkie bóle krzyżowe, w poniedziałek zgłosiłam sie na patologię, bo byłam 9 dni po terminie i na wtorek miałam zaplanowane wywoływanie, a w nocy mi się rozkręciły te bóle i rodziłam sama we wtorek :-) A tez na początku miałam tylko jak leżałam i to trwało tak jak skurcz, ale nie były widoczne na ktg...

Truskaffka no chyba tak :-D:-D:-D

Lori mnie lekarka jak leżałam na patologi ( tez była w ciąży;-)) powiedziała,że to wsyztsko to bzdura,że działa tylko seks, bo wydziela się oksytocyna ;-)

Rozia - z drugiej strony karzą leżeć jeśli jeszcze jest za wczesnie na rodzenie. Niektóre mają całkowity zakaz chodzenia żeby się szyjka nie skracała.

Ale to w sytuacjach, gdy masz problemy... A jak masz wszystko normalnie, nic sie wczesniej nie skraca, to lekarka mówiła,że tylko seks :-)

reklama
Lori - nic z tych rzeczy, ponieważ podjęłam decyzje o drugim dziecku po bardzo wielu latach i miałam już też trochę lat, a boję się latać, więc postanowiłam, że absolutnie nie będę stresować siebie i dziecka. Gdyby mi się coś stało lub maleństwu, miałabym wyrzuty sumienia i nie wiem czy bym się zdecydowała zaryzykować jeszcze raz. Z pracy wtedy też odeszłam, bo nie chciałam niepotrzebnie ryzykować. Zresztą co by mi dało wcześniejsze USG?? Nic bym nie dała rady zmienić.

Do góry