reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Hejka
Ewirut nawet nie wiesz jak miło czytać historie z takim zakończeniem :tak::tak::tak:
Lilu wybacz mi............wczoraj było zdarzenie losowe....nawet kilka i dlatego nie odpisywałam..........:zawstydzona/y:
Pauluś widzisz jak życie potrafi zaskoczyć jesteście porostu jak narkotyk

A powiedz mi coś więcej o laserze w okolicy kaczuszki:-) bo ja też muszę się wybrać masakra nie radzę sobie z włosiętami:baffled: bo ciągle mi wrastaja, czy golę czy depiluję
Katrina dzięki trochę mi to zajeło ale jestem a napisz co tam Kubuś nowego wymyślił ??? ps jaki telefon ci sie marzy???
Truskafffka chwal sie tym bujadłem dla Amelki
:-):-):-)

Ja juz po pracy, m na extra robote pojechał ale chyba bedzie nie długo dzwonić bo zanosi się na nie mały deszcz

Mam pytanko bo jak wiecie albo nie wiecie zaczełam jakiś czas temu ćwiczyc i mam dylemat czy mogę znów zacząć czy nie zmniejsze swoich szans..........bo wczoraj nie byłam :baffled:

reklama
KatyB- z tego co widze to Ty też masz problem ? Pamiętaj nie wolno sie poddawać trzeba wierzyc ze bedzie dobrze :tak: Ja wiem , że to trudne i człowiek czasem już nie daje rady po tylu nie powodzeniach:-(
Najgorzej boli to , że człowiek poswieca tyle pieniedzy jeździ do specjalistów a potem takie rozczarowanie i porażka:no::angry:
Ale ja wierze , że teraz Ci sie uda , ze wszytsko sie ułoży cudownie i juz za 9 miesiecy bedziesz tulic swoje maleństwo:tak:
Trzymam mocno kciuki:happy2:

Ewirut dzięki ;-) wiesz ja w porównaniu do innych dziewczyn mało kasy wydałam bo leczę się w Uk (tu mieszkam) a jak na razie mam to leczenie refundowane......ale to też do czasu. Jeszcze za darmo mogę mieć 2 iui i jedno ivf
Bo z tego co czytam czasami od dziewczyn z Pl to kolosalne wydatki mają...........szkoda że dla rządu to jeszcze nie jest taki problem. Pewnie zauważą to za jakiś czas jak przyrost spadnie na łeb na szyję...........:baffled:

Katy - Kuba nadal pełza, ale coraz częściej przyjmuje pozycje do raczkowania. Jest przy tym bardzo szybki i bardzo pomysłowy. Z kojca jak tylko się uda, to daje nogę (fotki w kojcu na g). Coraz więcej zaczyna gadać, z tym, że sa to przypadkowe słowa. Albo nawet jak mówi mama czy tata to nie do końca kojarzy to z nami, jedyne świadome słowo (często powtarzane) to ALA.
A telefon - chyba nie jestem oryginalna, ale Samsung Galaxy S3 mini - u nas kosztuje 250E.

WITAM wieczorkiem

katy witamy u nas po przerwie. nie uciekaj już. zaciskam kciuki aby tym razem było ok i cykl zakończył sie plusikiem.
Oluś to juz wielki chłop. 10 kg wagi, 6 zębów i młody za raczkowanie chyba sie zabiera. pupa do góry i się buja na kolanach. nie wie tylko jak ruszyć. jutro mija 7 miesięcy odkąd opuścił brzuszek mamusi. ale to zleciało

specjalnie dla ciebie na g fotka Olka

ewirut twoja historia daje nadzieję wszystkim staraczka.

katrina u ciebie zaraz roczek Kubusia stuknie. a dopiero co czekaliśmy na wieści od ciebie i Violi

ja jak zwykle na szybko bo ładne dni to korzystamy ze słońca i dopiero wieczorem wpadam na neta. ale od 20 maja jestem w pracy to bedzie mnie wiecej.

Agnes - dokładnie, dopiero co się z Violą "rozpakowałyśmy", a tu zaraz pierwsze urodzinki, ale Olus też juz duży chłopczyk - mój Kuba od ostatniej wizyty mało przybrał na wadze - było 10kg, teraz 10,3 kg, ale urósł 7cm. Ma 79 cm długości (właśnie mi coś ubranka sie "pokurczyły", teraz wiem dlaczego).

Truskaffka - Kuba rośnie, bo je jak na faceta przystało. Konkretnie i sporo (nie dużo na raz, ale często), to i sobie rośnie. Zresztą on je to, co my.

Katy możesz mnie tak narkotyzować i zaskakiwać codziennie :tak:

Co do depilacji laserowej, to tak jak mówiłam tylko laser LIGHTsheer- trochę boli, a bardziej są to takie mocne ukłucia, ja to porównuję do wyrywanie mocnego czarnego włosa pensetą
:tak: Pani najpierw robi próbę laserem, jak znowisz ból i jak skóra reaguje, a później jak jest OK to rysuje sobie na bikini takie kwadraciki i po kolei oddaje strzały laserem. Czasami trochę śmierdzi spalonym włosem, bo pali mieszki włosowe. Najbardziej boli na delikatniejszej części, bo ja robię głębokie bikini, ale naprawdę warto pocierpieć :cool2: Ja mam dosyć wysoki próg bólu, także jest OK, ale można posmarować się grubiej przed wizytą kremem znieczulającym, nie pamiętam jaką nazwę mi podała, ona zetrze nadmiar jak do niej dotrzesz i w tedy mniej boli. Po samym zabiegu na depilowanym miejscu pojawiają się takie jakby małe bulwy i jest zaczerwienienie, ale znika do po ok. 1-3 godzin. Pani mówiła, że może mnie piec jakby mnie słońce poparzyło, ale ja nie miałam nic takiego :no: Przeczytaj sobie przeciwskazania do zabiegu, bo jest ich sporo. Najlepiej w ogóle robić zabieg zimą, bo nie wolno opalać miejsca na którym wykonywany jest zabieg, ale ja zaczęłam teraz, bo przecież kaczuchy do słońca nie wystawiam :-D Nie należy też bodajże 2 tygodnie przed zabiegiem robić peelingów i depilacji woskiem, czy depilatorem. Włosy normalnie można golić maszynką, a przed zabiegiem jest to nawet konieczne, aby wyrastające włosy nie odbijały światła laseru, który powinien zadziałać na głęboko osadzone mieszki. Laser jest idealny na wrastające włosy! Podobno najlepszy efekt jest na jak najciemniejszych włosach i jak najjaśniejszej skórze. Ja jestem po jednym zabiegu, ale już widzę miejsca bez włosów- z tym, że ja mam dosyć twarde i ciemne, także podejrzewam, że laser zadziała idealnie, sama Pani tak powiedziała. Mówiła, że ona zrobiła sobie bikini i ma spokój- chciałabym zobaczyć efekt, ale głupio mi było prosić :-D Co najważniejsze jest to zabieg na zawsze! Nie tak jak laser IPL. No chyba, że ktoś ma straszne zmiany hormonalne czy coś w tym stylu to w tedy jakiś % owłosienia może wrócić, ale są to minimalne już porosty :tak:

Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pytaj, a ja zapytam najwyżej Pani jak nie będę znała odpowiedzi
;-)

Miłej nocki :* Ja w pracy, ale mam nadzieję, że szybko minie, bo grupa ma imprezę, gra nasz superancki DJ, także wesoło
;-)

Hejka Lachonki :-D teraz ja jestem wszedzie pierwsza :tak::-D:tak::-D

Katka no w Pl dziewczyny bardzo duzo płacą za te badania i inne rzeczy związane ze starankami ,kurcze przykre to bardzo :-(

Paula co do laseru.................. no własnie na bikini najlepszy i powiedz jaka cena mniej wiecej bo wiadomo ze nie 100 zł ale jak warto.....to wolę uzbierac niz golic albo woskowac a ja mam problem z wrastaniem włosków i pozniej rozne zapalenia :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Truskaweczko no mi choroby w ciąży nie odpuszczają ,a do tego przez rozszerzone naczynka sluzówka szybko wysycha i wszystko na noc w nosie zostaje tak ze smarknąć nie moge i oddychac tez nie :wściekła/y:

yyyy czy prac juz ubranka????:eek: tzn wezmę się za to po Komunii ale chyba nie za wczesnie to prawda?????

i okropnie mam spuchniętą lewą kostkę od srodka masakra nie wiem od czego :-:)-:)-:)-:)-(,taki problem z młodym to ja miałam przed porodem dopiero ,a teraz .....juz?

Martuś ja płacę 179,00 zł za jeden zabieg, ale z tego co widziałam to bikini stoi po ok. 300,00 zł więc sporo :tak: 179,00 zł to też nie mało, ale zawsze to stówka w kieszeni zostaje ;-)

edit.:

http://www.groupon.pl/oferty/bielsko-biala/Miracle-Med/21225780?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_129&a=570 w tym linku jest np. meeeega promocja, ale ja bym się tego obawiała, bo cena jest na prawdę śmieszna, dlatego też mogę robić depilację po łebkach... tego doświadczyłam dlatego nie polecam tego typu interesów z GROUPONA :no: Sama poleciałam na takie coś, wykonali jak wykonali, dlatego chciałam być przestrogą dla Was :-) Kumpela tak samo jak ja na depilację chodziła na masaże (do innego salonu niż ja)- po 3 masażach podziękowała :-D Tragedia ;-)
Ja też teraz mam niższą cenę ( z tym, że nie aż w takim stopniu jak oferują na GROUPONIE
:szok: ), ale to dlatego, że do mojego salonu dopiero mają zamiar zakupić taki laser, cenę obniżyli aby zachęcić klientki, a puki co przyjeżdża ze sprzętem kobieta zajmująca się tym od dłuższego czasu, stąd ta zrabatowana cena ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry