reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Rozia, bo Bianeczka to książkowy aniołek:tak: Oby tak już zostało:happy2:

Losiczko, boskie to ponczo! Szkoda, że dla dziewczynek się nadaje. Może będzie coś dla chłopców?
Tylko jedna mleko produkowała? Oj biedna! Nie zazdroszczę jej. ;-)

agnes, czytałam o piciu naparu z szałwii, o ściąganiu po troszeczku, a poza tym nie znam innych metod. Może dziewczyny nam coś doradzą.
Mi to samo koleżanki mówiły, że jak cycuś się skończył, to i nocne podjadanie poszło w odstawkę. Pamiętaj, ta pierwsza przespana noc jest z każdym dniem bliżej dla nas;-):-D
Też wolę karmić, nie wyobrażam sobie szykować mleka za każdym razem w nocy. Tak to cyc na wierzch i z głowy. Ale ten rok to jak dla mnie dość. Maksio nie pije z butli, ale może nauczy się z kubka ze słomką, albo z tego 360 stopni.

Malami, fajne trampuszki:tak: Ty to szalejesz z zakupami. Szalej szalej, humorek od razu się poprawia po takim szaleństwie:-) Spodnie też super. Może znajdziesz gdzieś rozmiar. A na upały tylko sukienusie!

Truskafka, niby jest tak, że organizm produkuje tyle ile potrzebuje bobas, więc częstsze przystawianie powinno zwiększać laktację. U nas też na początku był ryk, w szpitalu non stop. Ale zawzięłam się i po szpitalu nie dałam ani razu mm. Jak mały je więcej, to mam więcej pokarmu, a jak mniej, to produkcja się zmniejsza. No ale u każdego jest inaczej.
Przepis pyszny! Mniam!

Roszpunko no dla chłopaków to tylko jakąś bluze moge wymyślić :-p albo dresik :-p A tak sobie siedze i płodze :-p .

Joanna od torebek ma mi w tym tyg przywiez bluzki do szycia :szok: :szok: :szok: jak będzie fajny fason to może jakies tuniki jeszcze wymyślę :-D a mówiłam Wam że ja kiedyś szyłam bieliznę :-) firmy Wiess-Man zobaczcie jakie cudeńka szyłam :-) ja i dziewczyny oczywiscie :-)

Martuś mąż odpada nie wcisne mu tego :-( zauwazyłam ze po tej mace to synów sie ma ;-) no to będzie Franuś :-):-):-)

Miłego wieczorku kochane :-):-):-)

Rozia jakie tabsy ;-);-);-)

witam
a żeście sie rozpisały...czytałam jak tom Krzyżaków:-) ja po obiadku normalnie sie zdzemnęłam jak niemowle spanko po obiadku.....mężuś wybył wiec mam wolne..
nadrobiłam was..i galerie ..sie napatrzyłam na super dzieciaczki i sexi mamusie..(przyszłe i obecne):-D

Rozia - no to super tatuś:-)

Losiczko – dolina zakopana...ciężkobędzie 21-go ale dam radę...pelerynka super..jaka ty zdolnajesteś..tez taką chce hihihi:-)

Malami – wir zakupów...trampkisuper..a pościel przecudna...

Paula- ty się kobieto przepracujesz..:-D

Roszpunko – ty też przy pracy..:-).ataki śpiworek miała moja kuzynka i była zadowolona..

Rozia- no to wreszcie pospałaś..:-D

Truskaffka – narobiłaś smaka tązapiekanką:-D

Lilu – no to może córcia wreszciesię przyzwyczai...super że spacerek zaliczony..ja tez tak miałamze starsza ,każdy spacer kończył się na rękach..ale przeszło jejpo czasie jak już dobrze siedziała :-D i spacerówke jej fundnęłam:-)

w galerii - moje maleństwa :-):-)

Ostatnia edycja:
roszpunko tak,bo karmienie piersia wcale nie chroni przed ciaza :-)przekonala sie o tym kolezanka mojej siostry od ktorej dzis ciuszki i mate dostalam:-) wole nie ryzykowac ;-)

dziewczynki mam problem z Bianka,bo cos ostatnio zle reaguje na mojego m... nie dosc,ze nie chce sie u niego uspokoic,to jak jest rozzalona to wrecz na jego widok zaczyna plakac... tak nagle jej sie tak zrobilo...

reklama
dzięki dziewczyny :)

przystawiam małą często do cyca i mam nadzieję rozruszać laktację, choć na moje oko mleko w piersiach jest, tylko mała żmijka ciągnąć nie bardzo chce, a przyznam że ja po godzinie akcji marudzenia, odpychania cycka mam dość ...bo i ja umęczona i młoda rozżalona głodna, to łatwiej wtedy sięgnąć po butle.
Ale niczego nie przesądzam, karmimy się, cyckujemy ile wlezie :p ale z drugiej strony nie mam takiego parcia, że koniecznie muszę piersią karmić, uda się..super, nie uda.. to pokarmię ile mogę, a potem przerzucimy się całkiem na mm, będzie dobrze ;)

słodkich snów babulce ;)

Do góry