reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Dzień dobry dziewczynki :-)

Ja dopiero teraz, bo dzis poźno wstałam i cały czas cos robie, włącznie ze spacerkiem :-) Bianka dzis dała mi pospać do 9 :-) Tzn. m mówi,że ona wstała po 8, ale cichutko sobie leżała i gadała do siebie, a ja dopiero obudziłam sie po 9 :-) Za to wczoraj dała nam troszkę popalić, bo cały czas marudziła :-( I tylko u mnie się uspokajała... A jak ją m brał, to od razy był ryk...Więc dziś chyba chciała mi to wynagrodzić, zwłaszcza,że wstałam z migreną :-( Ale pospacerowałam na świeżym powietrzu, kupiłam apap i jest w miarę ok :-)

Nie odpisywałam na bieżąco jak czytałam i tera znie pamiętam co miałam komu napisać :-( Przepraszam :-( M czyta Biance wierszyki a ja mam chwilkę dla Was,więc lecę na grupę szybko :-)

Miłego dnia z pięknym słoneczkiem jak u mnie :-)

reklama
hejka :)

ale się dziś kobietki rozpisały :p

poczytałam z ssakiem przy cycu :-p i podpisuję listę tylko, bo czas na obiad dla nas..zapiekany ryż z jabłkami zrobiłam i ślinka mi już cieknie:-p

dziś pierwsze werandowanie zaliczyłyśmy :)

Ilona nocki tfu tfu całkiem dobre, mała śpi ogólnie od ok21 do ok 9, a w nocy 2-3 pobudki na jedzenie, ale bywają też cięższe nocki, jak młodej coś w brzuszku przeszkadza..pierdzi, kupsztale robi i spokój jest ;)

Miłego dnia :*

agnes, ja też się boję jak to będzie z tym traceniem pokarmu. W dzień ok, ale w nocy produkcja idzie pełną parą. :baffled:
U nas jest to samo, że zazwyczaj z cyckiem usypiamy. Pewnie ktoś powie, że sobie też tak nauczyłam i tak mam, ale metoda z książki u nas nie działała. Mały darł się jakby go ze skóry obdzierali jak chciałam go odłożyć, a jak się już rozryczał to i na rękach szlochał. Jak tylko zbliżałam się do łóżeczka to płakał jeszcze bardziej. W końcu go zostawiałam samego, a on padał ze zmęczenia. Dla mnie to był stres i dla niego też. Nie chciałam żeby znienawidził łóżeczko, a tak czasem bywa. Teraz jak jest zmęczony to czasem sam zasypia w łóżeczku, szczególnie wieczorem i rano. Jak go odkładam to przytula się do swojej kołderki i nie ma nic przeciwko temu. Mogę sobie pozwolić na usypianie z cyckiem, bo i tak jestem w domu. A z czasem jak będzie starszy, będzie mu łatwiej zasypiać samemu,mam nadzieję.

truskafka, super że u was na razie nocki w miarę spokojne.

rozia, z twojego m super tatuś, czyta córeczce:happy2::tak:
Słodko:-)

Roszpunko tata czyta, bo mamusia mu powiedziała,żeby poczytał:-) Sam z siebie by na to nie wpadł :-)

A u mnie Bianka też przy piersi zasypie... Zwłaszcza wieczorem, ale bez piersi też potrafi zasnąć sama...

Moja nowość :-)rozmiar 86-92 :-) polarek ecri :-)

DSC01208.jpgDSC01209.jpgDSC01210.jpgDSC01211.jpg

Załączniki

• DSC01208.jpg
    DSC01208.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC01209.jpg
    DSC01209.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 27
  • DSC01210.jpg
    DSC01210.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC01211.jpg
    DSC01211.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 23
roszpunka to mnie pocieszyłaś. u nas w nocy tez produkcja mleka pełna parą. w dzien za to cieniutko. u nas metody książkowe zasypiania też nie zdały egzaminu. Olek tak płakał, że nie dało rady tego słuchać. więc tylko cyc wtedy nas ratował. nawet noszenie na rekach czy smoczek nic nie dały. liczę że z czasem nauczy się jeść kolacje i zasypiać samemu.

w każdym bądź razie myślę że czerwiec - lipiec konczymy z piersią. nie ma problemu z piciem mleka z butli więc powinno być ok. tylko te noce moga być ciężkie jeśli nadal będzie się tak budził. chociaż wiele koleżanek mi mówi, że jak przejdzie sie na butlę to i nocki się uspokoją. oby.

teraz tylko czekam na rady jak skonczyć laktacje? nie chciałabym tabletek brać. są metody aby jakoś tak samoistnie to minęło?

rozia ty masz zdecydowanie za dobrze z córą ;-). niech juz tak u was zostanie. chociaż u nas dopiero jak zaczęło się ząbkowanie zaczęły się problemy ze spaniem w nocy. ale wam tego nie życzę

truskaffka ale zjadłabym taką zapiekankę. jak ją robisz?

losiczka super! zdolna bestia jesteś

losiczko :-D:-D:-D

agnes dzieci lepiej spią po mm, bo to mleko jest dłużej trawione i dziecko nie jset tak często głodne, także myślę,że będzie ok :-)

Ostatnia edycja:
Losiczko czadowe :-D naprawde :)))) podobają mi się bardzo

ja oczywiscie kupiłam jeszcze buty sobie....... co prawda trampki ale kuleczku musi się w czymś turlać :-D a oto one Product Detail | H&M PL
no i jeszcze bluze Szymkowi i bokserki dla G zeby pokrzywdzony nie był:baffled:

a teraz zjadłam bigosik i padam na pyszczek uffff

Pauluś ,Lori ,Roszpunka.... posciel zamowiłam na necie i pewnie do konca tyg.przyjdzie ale tak mi sie spodobała w sklepie ...ze ją Oskarowi kupiłam ;-)

Losiczko masz???????

reklama
losiczka ja nie powiem uwielbiam karmić piersią. super wygoda i oszczędność. no i zdrowe dla Olka ale w wakacje chciałabym już przestać. moje piersi tez potrzebują odpoczynku bo młody je nieźle wymęczył. a jeszcze dla jednego bąbla chciałabym aby wystarczyły.
na szczęście nasz żarłoczek do wszystkiego otwiera buzie. więc butla też jest ok. dzisiaj tylko trochę przy mięsku i szpinaku marudził. ale teraz jak wstanie sprobujemy jeszcze raz podejść

martuś butki fajne. musze też wpaść do sklepów i coś sobie poszukać. a pościel Oskara super. będzie mu się dobrze spało

Do góry