reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Dzięki kochane wlasnie byliśmy na spacerku 5 minut :baffled::-D Powrót z orkiestra byl

Katrino zapomnialam dodac masz sliczne dzieci :) i tez myślałam ze mnieniłaś kolor włosów :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej...my juz po obiadku..sloneczko swieci...m wzial laski na dwor..chwila spokoju..
Lilu-no to masz wesolo z ksiezniczka:-)
Katrina-super rodzinka:-)
Losiczko-my obiad tez kaloryczny:-)frytki i dewolaje :-):-)

Lori-no to tylko pozazdroscic takich kopniakow
Reszty nie pamietam:-):-)

byczenia ciąg dalszy:-p

u mnie wiosny jeszcze nie ma :/ ale chłopaki po obiedzie powędrowały na spacer, liczę że w przyszłym tygodniu już całą czwórką będziemy spacerować WIOSENNIE:tak:

Lor teraz ruchy coraz częściej będą się pojawiać :D jeeej to najprzyjemniejsza część ciąży :D
Mati idzie do szkoły za rok :)
a harmonogram mamy, nawet dość szybko nam się utworzył :) mała budzi się ok9, karmienie, cyckowanie, przewijanie, aktywność, dojadanie i pada ok 11-12, śpi do ok 14-15 i znów karminie itd.. pada po 16 i śpi do ok. 19 i znów karmienie itd.. kąpiel o 20. D kąpie, ja potem małą biorę do "obróbki nocnej" :p a po małej kąpać idzie się młody, właściwie on samodzielny jest, sam się rozbiera, myje, płucze, wyciera, ubiera. D tylko zagląda do niego pilnując czy woda oki i czy dobrze umyty, Matik przed 21 ląduje w łóżku, dawniej czytaliśmy mu na zmianę (jeden dzień ja, potem D) a teraz w związku z tym że o 21 kładę małą, to częściej czyta D. Choć zdarza się że ja mam młodą uwiązaną przy cycku i idę czytać starszemu :p

Katrina superowa z was trójeczka:-):tak: i to słooonkooo ...jak zazdroszczę ;)
Losiczka haha jak niewiele trzeba do szczęścia :) super że mogłaś nieco odpocząć od gromadki ;)
Liluu to już nie będziemy chwalić malutkiej, bo to jakaś klątwa czai się za rogiem :p
Joanna widzę że dziś tatusiowie się udzielają:-D i z dzieciarnią wybywają:-D

Ha ha dzis niedziela wiec wpadam po raz drugi :) my po spacerku, myszka troche pooglada swiat a potem troche pospi takze nie mamy z nia problemu - zreszta wogole nie mamy nia klopotu - odpukac :)
LORI - zadroszcze tych kopniaczkow :-)
TRUSKAFFKA - bycz sie bycz :happy2:
LOSICZKO - u nas dzis byly golabki, bo dziadki nam przywiozly - mmm pychota, zwlaszcza jak nie trzeba ich samemu robic :)

mała to dzisiaj mega aktywna, chyba faktycznie się rozkręca, serie kopniaków jeszcze po kawie zafundowała a kolejna po andrucie z mlekiem słodzonym i to nie że co jakis czas delikatnie cos poczuje tylko ta jak leci to od razu z całą serią kopniaków :-)

Truskaffka - ja to właśnie bylam ciekawa najbardziej wieczoru, gdzies czytalam że laska wprowadziła kąpiel raz jedno a raz drugiego dziecka. No ale ja sobie nie wyobrażam Matiego nie kąpać po całym dniu tyrania. Dobrze że właśnie tez jest samodzielny i wszystko koło siebie zrobi. Tylko włosy jeszcze trzeba mu umyć i paznokci sobie sam nie obetnie :-p

Joanna - no i kurde na fotki nie zdążyłam :-(

Paula - faktycznie to moje słoneczko poleciało do Ciebie bo u mnei znikneło :-p

Witam dziołszki:happy2:

Rozia, ty szczęściaro! Maksio sobie nic nie robi z przekazanego w genach zamiłowania do spania i ma inne pomysły na poranki niż mama i tata. Kanapa super:tak:

Katy, cieszę się, że jesteś. Tulę z całych sił. Nie wiem czy czytałaś poprzednie wpisy, ale pytałam ile razy można ewentualnie podchodzić do tego zabiegu.

Truskafka, nie żałuj dziewczynie, niech robi do woli:-D

agnes, jedziemy do Dembek. Byłam tam kiedyś i bardzo mi się podobało, ze względu na ogromną czystą plażę i rzekę. Poza tym blisko do Trójmiasta, do rodziny m.
Oby ci się udało z urlopem,wyjazd ci się należy.

Losiczko, też wierzę w takie rzeczy jak przeczucia i sny. Ale oby u ciebie to było tylko takie bajdurzenie. Cieszę się, że w końcu z tą pracą m będzie lepiej.

Lori, a ile karmiłaś młodego? Te nocne pobudki nie miały związku z jedzeniem w nocy?
Cieszę się razem z tobą z kopniaczków:tak: Super uczucie:tak: Ach kiedy ja znów jakieś poczuję...

katrina, dzieciaczki słodziaczki :*

lilu, mała śpiewaczka operowa ci rośnie:-D A może metalówa;-):-D

My dziś byliśmy pierwszy raz na spacerze w spacerówce. Maksio bardzo zadowolony, że mógł oglądać świat. Kupiłam mu śpiworek do wózka i do sanek, takie przedłużany, więc będzie miał na te ostatnie zimowe dni i na kolejną zimę do saneczek. A później zostanie dla jego braciszka lub siostrzyczki;-) Śpiworek do wózka, sanek TAKO uniwersalny śpiwór (3135780399) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy któraś z was miała kupek Avent 360?? Mały nie umie ciągnąć z niekapka ani z butli, więc zastanawiam się nad zakupem tego kubka, bo z niego też nie kapie.

Roszpunka - karmiony był kilka miesięcy, od 6 miesiąca juz chyba całkowicie przeszłam na butle a budził sie do 1,5 roku.

Liluu - a próbowaliście spacerów w chuscie?

Ostatnia edycja:
reklama
Jeszcze nie ale ona w huście tez nie bardzo chce być wrrrr mówię wam czasami to mi ciśnienie skacze :no: Ale co zrobię jedyna nadzieje to ocieplenie sie i chodzenie bez kombinezonu może to pomoże a może po prostu taka juz jest i nigdy wózka nie zaakceptuje obaczymy kupiłam jej taki kurde nie wiem jak to sie u was nazywa smart trike

Smart Trike All-in-One 6-in-One Red Tricycle Stroller | Smart Trike Shop

tylko nie 6w1 a 3w1 może to pomoże nie wiem

Do góry