reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Witam i ja u nas dziś nawet ładnie więc wstawało się miło :)

Lilu pocieszę cię może moja kuzynka też tak miała (dziecko grudniowe) pierwszy jej spacer to jak opowiadała był bieg bo tak się młoda darła że się ludzie patrzyli co ona temu dziecku robi zresztą przez pierwsze dwa albo trzy miesiące tak miała bo mała się niczym zając nie umiała tylko non stop był płacz że już normalnie nie wiedziała co zrobić ale stopniowo jej przeszło więc może niestety pozostaje ci tylko cierpliwość że Lilusia się przekona :tak:

Kasia es jakie dziewczynki już duże AZS jest ciężkie dla dzieci moja na szczęście nie ma ale w rodzinie mają ale najważniejsze że to nic poważniejszego :-)

Agnes tak już jest że taka złośliwość panuje zawsze się ze mnie śmiali w domu bo dwa dni na uczelnie chodziłam i we wszystkie dni było ładnie a jak mi przyszło na uczelnie jechać to śnieg, deszcz, wiatr dlatego najważniejsze że pomimo trudności wszystko załatwiłaś :-p

Jane trzymam mocno kciuki żeby wszystkie badania wyszły dobrze:tak:

Losiczko jak widzę twoje dzieła sztuki to żałuję że każdej sobie kupić nie mogę :-D

Ilonka ty już ostre przygotowania przed świętami zaczęłaś o boże! ja nawet okien umytych mieć nie będę bo mi mój M zabronił wyprałam firanki to już się darł:sorry:

Truskaffka ja już wypatruje Amelki ;-)

reklama
witajcie

dzięki za wszystkie pocieszające słowa. cóż ja juz się pogodziłam, że w nocy wstajemy i jest ok. dzisiaj nocka lepsza. oczywiście pobudki były ale tak co 2-2,5 godziny więc to juz luksus. wstał Olek o 6 a teraz padł i śpi a ja szybko do was.

roszpunka póki co mamy dwa ząbki.dolne jedynki. nie widzę aby następne miały się przebijać ale Olek strasznie wszystko pakuje do buzi i gryzie. więc nie wiem kiedy się spodziewać następnych.

liluu zdrówka dla malutkiej

losiczka ale bym zjadła taki deser. chyba jutro jak pojade na zakupy też lody kupię. tylko jak do jutra wytrzymać:sorry:

buziaczki dla wszystkich dzieciaczków z okazji rocznic kolejnych tygodni, miesięcy

katy cały czas zaciskam kciukasy

jane za ciebie też &&&&&&&&&&&&&&. dobrze że coś robicie bo to przybliża was do upragnionego celu

tak bardzo chciałabym aby wam się udało. wierzę że za chwilę będziemy z wami płakać ze szcześcia

ilonka co nowego robisz? widziałam na fb że coś dla chłopca. pochwal się

truskaffka ty na wylocie. nic się nie dzieje? dawaj znać bo może Amelka już po tej stronie

ja uciekam sie ubrać, wstawie pranie i zastanawiam się czy dam radę na spacer jechać jak śniegu po kolana. a jutro niby 1 dzień wiosny. u was też tak zasypane?

Witajcie - ja dzis mam zakwasy po wczorajszym odsniezaniu :)
AGNES - zycze cierpliwosci przy nocnym marku :happy:
KASIU - udanej wizyty u alergologa, my z Darkiem mamy termin na .... 16 listopada - paranoja. Ma zdiagnozowane azs ale dotychczasowa alergolog praktycznie nam nie pomogla, wiecej zawdzieczamy naszej pediatrze, a do dobrego specjalisty jak widac trzeba czekac eh
ILONKO - zarobisz sie nam kochana
ROSZPUNKO - dzis Maksiowi skladamy zyczonka 7-kowe :-):-D i SYLWI Mariuszkowi z tego co pamietam
LOSICZKO - ale smaka robisz kobieto
lece na g

Potrzebuje porady dziewczynki

czy moge zastosować Tantum verde u Lily na gardełko ? Niby wszędzie pisze ze należy skonsultować z lekarzem ale tutaj to nierealne niestety

Liluu a masz sól fizjologiczną ??? Ja maluchom własnie tak katarek leczyłam. Zdróweczka dla malutkiej a Ty jak sie czujesz ???

Ada a kto powiedział że nie możesz mieć wszystkich moich torebek :-D:-D:-D a Ty już wiesz kogo w brzuszku nosisz???

Rozia haloooo :-)

Ada, to może się ciesz, że cię porządki przedświąteczne ominą :-D Zapędź m do mycia okien:tak:

Ilonka, ty pracusiu. Przynajmniej pieniążki będą na zajączka:-)
Maksio już bawi się ładnie na siedząco, nawet długo i się nie przewraca. Na nóżki sam nie próbuje wstawać ani siadać. Czołga się za to po całym domu i grzebie w kabelkach:-D

Lilu, biedna Lily:-( Jak to sam katarek to może przejdzie. Płucz nosek wodą morską, odciągaj aspiratorem, głowę dawaj wyżej do spania i wapno podawaj. I może wit C. No i najlepiej by było wietrzyć malutką na spacerkach. Może chcesz żeby ci wysłać jakąś paczkę z takimi rzeczami jak maść albo czopki dla małej? Ja bym tantum verde nie dawała. Ostatnio farmaceutka nie chciała sprzedać dla mnie jak jej m powiedział, że karmiąca jestem.

Agnes, ciekawe kiedy kolejne zębole się przebiją. U mnie już prawie śnieg stopniał, słoneczko od rana i dość ciepło. Aż się za okna wzięłam.

reklama
Tak mam i sól fizjologiczna i jej roztwór w sprayu do noska i podaje jej plus inhalacje robię po kilka minut tylko o gardełko mi chodzi dałam jej tez nurofen bo ma to samo co ja a mnie gardło bardzo bolało

Losiczko ja jeszcze żyje :-D A tak na serio to juz prawie przeszło ;)

Ostatnia edycja:
Do góry