reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Pauluś ta pani doktor mówiła ze stały aparat to gdzieś jak skończy 10 lat nie wcześniej . A to znowu musze kasę zbierać :baffled:

Katy a kij jej w oko ;-);-);-)

Rozia lecem na pocztem :-D:-D:-D

reklama
witam. my dopiero zlądowaliśmy w domu

Oluś bioderka ok. ostatnie usg już było. zaszczepiony też jest. za miesiąc następne szczepienie i spokój na pół roku. mój pączuś waży uwaga 9, 1 kg :szok: pulpet na maksa.

teraz obiad robię, pierogi od babci a potem nadrabiam bo widzę troszkę popisałyście

ilonka co do fotelika to myslę o takich. ale chciałabym najpierw znaleźć w sklepie i przymierzyć Olka do niego. no i nie wiem jaki przedział wagowy lepiej wybrać

ESPIRO NOWOŚĆ FOTELIK 9-36 kg KAPPA TESTY PIMOT (3065065323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Fotel 0-25kg Espiro Delta _organizer_lusterko_24h (3066538735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

rozia auto kupione więc mam nadzieję że nam też się będzie sprawdzać. właśnie niby kombi a takie zgrabne więc dla mnie super

Ostatnia edycja:
Losiczko stały aparat to już będzie straszny wydatek... :baffled: sam aparat na 1 łuk kosztuje 1 500,00 zł (przynajmniej u mnie), a później co ok. 6 tygodni wizyta 100,00 zł :szok: Także w przeciągu średnio 1,5 roku uzbiera się niezła sumka... Ale cóż, piękno i zdrowie kosztuje :-p
Kurcze, a może lepiej zaczekać i założyć od razu stały? Bo będziesz płaciła 2 razy... nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałam, że najlepiej zakładać stały aparat jak właśnie są już wszystkie stałe zęby, a przynajmniej większość :tak: spotkałam się z przypadkami, że dzieciaki które nosiły ruchome i tak musiały później nosić aparat stały, a jak wiadomo koszt podwójny :baffled: Ale Ty wiesz najlepiej co Ci ortodonta powiedział :tak:
Chcę doradzić, bo naoglądałam się tylu przypadków podczas moich wszystkich wizyt, że o jeju
:-D

Agnes ale z Was podróżniki :-)

Pauluś ta pani doktor mi tłumaczyła że tak małe dzieci nie maja aparatu na stałe bo o nie nie dbają. Tzn są jakieś wyrzeczenia typu snikers nie itp. A takiemu młodemu a szczególnie mojemu Kubuli to cięzko będzie zrozumieć ze nie moze zjesć batonika bo ma aparat i dlatego ta pani doktor zakłada dzieciom powyżej 12 rż. Moja siostra miała u niej robiony aparat i jej dzieciaki a babka ma super super podejśćie do dzieci .
A koszty :sorry2: wiadomo że muszą być :sorry2:

Aha, no w sumie i racja, jednak im człowiek starszy, tym bardziej o to dba :tak: W sumie musieli byście zaczekać jeszcze troszkę na stały aparat, a tak to może ten zacznie już coś działać :tak: Mam nadzieję, że zrobi cuda i nie będzie potrzeby ponoszenia kosztu stałego aparatu :cool2:

Ja pamiętam jak nie mogłam nic jeść, zresztą teraz po "dokręceniu" też tak mam ;-) ogólnie mając założony aparat nie powinno się jeść skórek z chleba i innych twardych produktów żeby nie uszkodzić sprzętu :-D jeść właśnie batoników i innych fifirifków typu snickers, żuć gum itd. aleeee ja przetestowałam wszystko i da się to spokojnie spożywać :-D także wchłaniam wszystko :-p
Ja bym była chora jakbym czegoś nie mogła zjeść :zawstydzona/y::sorry2: więc musiałam kiedyś i muszę teraz kombinować
:-D

Pauluś ja też miałam wiek lat temu :-D taki ruchomy aparat i do dzisiaj pamietam jak raz w tyg mama go skręcała a ja na drugi dzień nic nie mogłam pogryż tak mnie bolały kiełki. Mój młody jest zachwycony :sorry2: ale biedak nie wie co go czeka jak matka będzie latała za nim zeby założył aparat :sorry2:

Ale mamy temat :-D ja jestem wydydana i nie przez męza :-D w głowie pełno projektów torebek. Truskawie miśka muszę uszyc a nie mam kiedy :-( ale muszę bo mała za chwile będzie na świecie a miśka niet :baffled: tzn nie musze ale bardzo chcę :-):-):-)

Szef dzwonił ze czeka za przelewem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chyba już 10 w tym tyg cham jeden. Myśli że tym stwierdzeniem nakarmię rodzinę palant jeden :wściekła/y:

Do juterka dziewczynki:-):-):-)

agnes na pewno bedziecie zadowoleni :-) ja się przesiadłam z małego autka i miałam obawy jak to będzie, ale bardzo szybko sie ogarnęłam :-) Także życzę aby wam wiernie autko służyło :-)

u nas usg bioderek też ok :-) Także następne w 5-6 miesiącu życia :-)

Ja tez nosiłam stały aparat i tez jakos nie kojarzę,żebym znowu jakieś duże wyrzeczenia sobie robiła... Wydaje mi się,że jadłam wsyztsko :-)

Losiczko dobry temat nie jest zły :-D
Kuba dzielny chłopak, weźmie to na klatę :tak:
A szef.... no cóż, kawał **uja- reszta dziada!!! :wściekła/y:
P.S. ale fajowskie wisienki w sygnaturce
:rofl2::elvis:

Rozia ja bym inaczej nie mogła :-D żarłok ze mnie :zawstydzona/y::sorry2:
Super, że z bioderkami wszystko OK, wyrośnie zgrabniutka laseczka :tak:

reklama
Do góry