reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Hej.
Dziś nocka o wiele lepsza. Po 20 spać, a potem pobudka o 2 i o 5 tylko. Opatuliłam małego w kocyki i podkręciłam kaloryfer, ale nie wiem czy to zasługa moich działań, czy może mój syn postanowił urządzić noc dobroci dla mamy;-):-D
Ilona, może mu sprawię taki ocieplaczyk, bo mówi, że w pracy bardzo marznie:-D

dziama, w dzień nie marzną. A u ciebie nie za często ta @ wita? :confused:

Malami, może katy się podejmie. Gdybym umiała to bym je dla ciebie zrobiła, ale niestety nie umiem:-(

sylwia, życzę ci żebyś już urodziła i nie musiała latać na te badania:tak:

Ja kiedyś pytałam o sesję u mnie, to powiedziano mi, że 200 zł, ale nie wiem za ile zdjęć.

Moje dziecko znalazło sobie zabawę w zakrywanie buzi kocykiem lub pieluszką. Najpierw sapie jakby się dusił, a jak się odkryje to ma radochę:confused::-D

Dziewuszki jak wlazło to i wylezie - oby szybko :-D:-D:-D:-D:-D:-D ciekawa jestem która z Was bedzie miec dłuższy poród :-p:-p:-p:-p obyście szybko urodziły :tak::tak::tak:i tego Wam życzę kochane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sylwia ile rodziłaś Oliwkę ?????????? szybko ????????????

Roszpunka
cieszę sie ze dziś było juz lepiej.. moze Maksio potrzebuje w nocy własnie być porządnie przykryty !!!!!!!!

hihi co do ocieplacza to ja tam zrobię mojemu :-D:-D:-D:-D:-D:-D a co .... tani i jaki fajny prezent hihi tzn w sumie to darmowy bo włóczek mam pełno haha :-):-):-):-) a sobie zrobię stringi i kółeczka na cyce hahah- żartuje oczywiście :-D:-D:-D:-D

No to ilonko bylo tak ze o 11 zalozyli mi balonik bo mialam miecwywolywany porod na drugi dzien.
a po zalozeniu jakos z pol godziny pozniej zaczelam mieclekkie skurczyki ale nic nie pokojacego sie nie dzialo wiec poszlam spac kolo 14 i wstalam o 16 i skurcze dalej byly o 17 mialam ktg i nie moglam lezec skurcze co chwile bolace bo nerka mnie bardzo bolala bo dostalam kolke nerkowa no i lekarz mnie zbadal i mowi mi ze mam 2 cm rozwarcia ze nic sie nie dzieje ale chodzmy na porodowke zobaczymy najwyzej wrocimy no i o 18:50 odeszly mi wody a o 21:25 urodzilam skurcze nie byly jakos tak bolesne bo dostalam kroplowke i nerka przestala bolec wiec ulzylo mi a skurcze jakos poznie jzaczely zanikac ale mala o 19:30 byla juz gotowa do wyjscia tyle ze zle sie wstawila i musialam gimastykowac sie zeby ja ustawic dokladnie do porodu i tak to wygladalo

ilonko no niby wiem,że jak wlazło, to wylezie, ale chciałabym,żeby sama wyszła, a nie żeby ją do tego zmusili.... Bardzo boję się,że bedą mnie chcieli jutro zostawić i wywoływać poród :-( Dlatego dziś jak m wróci, to nie wymiga się, będę molestować aż padnie :-D

Sylwuś mówi sie ze drugi i kolejny porób szybszy ( wątpie ze tak naprawde jets w każdym przypadku ) ale trzyma kciuki abyś urodziła szybciej i abyś nie nacierpiała sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozia nawet jak bedą Ją siłą wyciągać to spokojnie nie jest przeciez źle :tak::tak: ale działajcie aby jednak Bianka sama wyskoczyła bez wspomagaczy :)

Z Jasiem miałam wywoływany i o 12;30 podłączyli mi oxy i od razu miałam skurcze co minutę,,, z każdym skurczem ból sie nasilał ale w sumie wyłam z bólu juz pod sam koniec, a urodziłam o 16;15 :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D haha szybko :-) z Pawciem było jeszcze szybciej a zaczeło sie samo,:-):-):-) 3 godziny i wyskoczył hihi :-)

reklama
Roszpunka pomyśl ze z następnym może być szybciej :-D:-D:-D:-D:-D

Haha m sie teraz śmieje ze z następnym to nie wiem czy zdążę dojechać do szpitala :-D:-D haha i tak kurcze teraz jak myslę ze jakbyśmy dłużej zwlekali to ciort wie a bym urodziła w domu albo w samochodzie hihih.. bo skoro po 23 pierwszy skurcz, do szpitala pojechaliśmy po 1 bo skurcze były od razu co minutę wiec woleliśmy jechać a jak sie okazało w szpitalu to juz była końcówka bo niecała godzina i Pawcio był haha... aż sie położna śmiała ze dobrze ze jednak zdążyliśmy :-D:-D:-D:-D:-D

Ojjjjjjjj chce juz zobaczyć te małe szkrabki......dopiero co czekaliśmy na Lili a teraz juz Mariuszek i Bianka jedną nogą na tym świecie :-D:-D potem Truskawka tez zleci i juz bedzie Amelka w ramionach :-):-)

apropo dzieciaczków cięzaróweczek itd tabelkę trzeba odświeżyć :-):-):-) idę szukac ......:-)

pustki, straszne !!!!!!!!!!!!!! :-:)-:)-:)-(

Do góry